Cum să îți usuci corect părul. 6 pași simpli pentru a-ți usca părul în mod corespunzător și a evita deteriorarea

Cum să îți usuci corect părul. 6 pași simpli pentru a-ți usca părul în mod corespunzător și a evita deteriorarea
Cum să îți usuci corect părul

Mulți specialiști sunt de părere că majoritatea problemelor care apar, în momentul în care vine vorba despre sănătatea părului, apar din cauza faptului că există câteva greșeli pe care le facem în momentul în care îl îngrijim.

Pe lângă faptul că folosim produs de îngrijire care se adaptează unui tip de păr, este important modul în care îl uscăm. Chiar dacă pare un lucru foarte simplu, pot exista multe greșeli pe care femeile le fac în momentul în care își usucă părul.

Cum îți usuci corect părul

Citește și: Cu ce se curăță pensulele de machiaj. Cele mai bune sfaturi

Cum să îți usuci corect părul[Sursa foto: Freepik]

Citește și: 7 secrete pentru strălucirea părului vara

1. Absorbă excesul de apă

Această problemă a fost studiată de mulți specialiști, care au ajuns la concluzia că foarte mulți oameni își usucă părul într-un mod greșit, iar din această cauză, este mai predispus să cadă și să apară diverse probleme la nivelul scalpului.

Sorin Stratulat, specialist în ceea ce privește podoaba capilară, a oferit mai multe sfaturi despre cum să îți usuci corect părul. El a spus că pentru început acesta trebuie să fie descurcat foarte bine și nu recomandă pieptănarea părului ud, fără un produs care să faciliteze descurcarea lui.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

2. Utilizează un prosop de microfibră sau o tricou din bumbac

Cum să îți usuci corect părul[Sursa foto: Freepik]

3. Aplică un produs termoprotector

,,Descurcați bine părul. Nu v-aș recomanda să pieptănați părul ud fără un produs care să ajute și să faciliteze descurcarea lui, pentru că s-ar putea să îl rupeți. Aplic o cantitate pentru volum, cam cât o mandarină, pun concentrat în zona de rădăcină, trag ușor și către vârfuri și foarte important, pieptănați părul din nou, pentru ca produsul să se distribuie uniform pe toată lungimea firului de păr”,

a menționat Sorin Stratulat pe contul sau deYouTube.

4. Folosește o setare de căldură mai scăzută

Cum să îți usuci corect părul[Sursa foto: Freepik]

5. Utilizează o duză de concentrare

O uscare foarte corectă a părului, capul trebuie ținut în jos, iar acesta va căpăta mai mult volum în timp. Un lucru extrem de important este pieptănarea părului cu degetele și uscarea lui peste 85% înainte să fie coafat, deoarece dacă lucrurile nu vor fi făcute în așa fel, părul va fi stresat, din punct de vedere mecanic.

„Cu capul în jos începeți să zvântați foarte bine părul, în special la tâmple, zona de spate. Veți vedea că părul vostru o să capete mai mult volum, în timp. Și un lucru extrem de important,  în momentul în care faceți această operațiune, încercați să și pieptănați părul cu degetele. Uscați părul peste 85%, înainte să îl coafați. Altfel, dacă nu faceți așa lucrurile, din păcate, veți stresa inutil părul, din punct de vedere mecanic ”,

a mai transmis specialistul.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

6. Uscă părul în direcția corectă

Cum să îți usuci corect părul[Sursa foto: Freepik]

O greșeală importantă este folosirea periei de păr, imediat după ieșirea din duș, părul nu trebuie periat, ci trebuie folosit un pieptăn foarte rar, cu care poate fi descurcat foarte ușor, fără să se rupă. Înainte de a usca părul, excesul de apă din păr trebuie eliminat.

Folosește un prosop absorbant și tamponează șuvițele de păr, după care poți usca părul, având grijă ca temperatura uscătorului să nu fie mult prea mare. 

Stiliștii recomanda folosirea spumei. Aceasta va crea mai mult volum decât cremele sau uleiurile, care încarcă podoaba capilară. După ce l-ați spălat,  aplică puțină spumă si strânge-l in sus cu degetele. Pentru onduleuri suplimentare, împletește părul si lasă-l să se usuce peste noapte.

Părul se poate usca natural cu ajutorul unui prosop și este recomandat ca podoaba capilară să fie uscată în proporție de  60-65%, înainte de a se folosi uscătorul de păr. Apoi, cu ajutorul uscătorului pe setarea de aer rece, usucă-ți părul, ținând uscător la aproximativ 15 centimetri de firele de păr și mișcându-l încontinuu. 



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Cum să îngrijești corect părul aspru. Sfaturi esențiale pentru îngrijirea părului

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies