Alimente care provoacă acnee și dezechilibre hormonale

Alimente care provoacă acnee și dezechilibre hormonale
Alimente care provoacă acnee și dezechilibre hormonale

Află din rândurile următoare care sunt alimentele care provoacă acnee și dezechilibre hormonale.

În lupta cu acneea, echilibrul hormonal este foarte important. Atâta timp cât în cadrul unui organism există un dezechilibru hormonal, acest lucru se va vedea automat și pe piele, iar de aceea, pentru a fi bine la exterior, trebuie să ne asigurăm că suntem bine și la interior. Există o serie de alimente care ne influențează aspectul pielii, atât în bine, cât și în rău. Unele dintre ele au și o importanță semnificativă în dezechilibrele hormonale, iar de aceea, trebuie evitate sau consumate cu moderație.

În cadrul emisiunii „ Teo Show ”, difuzată pe Kanal D, domnul doctor Ovidiu Peneș, doctor în științe medicale, a vorbit despre alimentele care influențează apariția acneei și provoacă dezechilibre hormonale.

Care sunt hormonii ce favorizează apariția acneei

Citește și: Cum îți îngrijești pielea din interior. Care sunt vitaminele și mineralele esențiale pentru o piele frumoasă?

Care sunt hormonii ce favorizează apariția acneei
Care sunt hormonii ce favorizează apariția acneei[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, există o serie de factori care influențează apariția acneei. Printre aceștia se numără și dezechilibrul hormonal, ce are o influență semnificativă la nivelul întregului organism, nu doar al pielii.

Niciun fel de hormon nu este bun în exces, de aceea, trebuie să fim foarte atente atunci când consumăm alimente care au o cantitate ridicată de hormoni, pentru că aceștia ne pot afecta sănătatea organismului și pot duce la anumite dezechilibre hormonale care se observă inclusiv pe piele.

Când există foarte mult estrogen, începe să apară acneea. Oricând acest estrogen este în cantitate foarte mare, începe să fie stimulată pielea. Pielea apare plină de acnee, începe să fie de proastă calitate. Celulita apare tot pentru că e foarte mult estrogen în periferie.  Pielea începe să se umfle, să acumuleze apă .”, spune specialistul în domeniu.

De asemenea, nici excesul de testosteron nu este bun pentru pielea noastră, acesta având efecte negative considerabil și asupra întregului organism.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Femeile care au ovar polichistic, tulburări de ciclu menstrual, întotdeauna încep să asocieze și o problemă a pielii, de tip acnee, cu aspect neplăcut, pe tot corpul .”, spune specialistul în domeniu.

Care sunt alimentele ce provoacă acnee și dezechilibre hormonale

Citește și: Cum îți dai seama că suferi de acnee. Este cea mai comună afecțiune a pielii

Alimente care provoacă acnee și dezechilibre hormonale
Alimente care provoacă acnee și dezechilibre hormonale[Sursa foto: freepik]

Iată o listă cu alimentele care provoacă acnee și dezechilibre hormonale:

Lapte

Atunci când vorbim despre lapte, trebuie să fim foarte atenți ce scrie pe eticheta acestuia, pentru că, majoritatea lactatelor aflate pe raionul supermarketului, care nu sunt bio, conțin o cantitate semnificativă de hormoni.

Laptele este bun pentru că are proteină. Pe lângă proteină, mai ales dacă cumpărăm un produs care nu este bio, vacile în general sunt gestante și au un număr ridicat de hormoni naturali, dar mai mult, sunt injectate, iar în acest lapte există un nivel foarte mare de estrogen .”, spune specialistul în domeniu.

Soia

Atunci când vrem să înlocuim laptele normal cu cel de soia, trebuie să luăm în calcul faptul că nici acesta nu este o variantă sănătoasă pentru organismul nostru și în special pentru

aspectul pielii.

Soia și multe alte grăunțe de acest gen, au în compoziția lor fitoestrogen, care va provoca același dezechilibru .”, a explicat specialistul în domeniu.  

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

Alimentele cu conținut ridicat de gluten

Printre principalele cauze ale apariției acneei se poate număra și consumul de alimente cu un conținut ridicat de gluten, mai ales în cazul persoanelor care au o intoleranță.

Dacă mâncați foarte mult gluten, pielea este mult mai sensibilă, mult mai roșiatică, apar tot felul de pete neplăcute și se favorizează și apariția acestei acnee .”, spune specialistul în domeniu.  

Cafea

Alimente care provoacă acnee și dezechilibre hormonale
Alimente care provoacă acnee și dezechilibre hormonale[Sursa foto: freepik]

Specialistul în domeniu ne recomandă să evităm pe cât posibil cafeaua instant pentru că aceasta are o serie de compuși care favorizează apariția acneei. De asemenea, există anumite persoane care au o intoleranță la cafea, iar acest lucru influențează aspectul pielii și sănătatea acesteia.

Când noi avem intoleranță la această cafea, începem să producem o serie de anticorpi împotriva moleculei și automat toată pielea începe să răspundă și să se vadă foarte urât. Cafeaua blochează și încetinește puțin absorbția unor componente din alimentația noastră care ne regenerează pielea. Deficitele acestor lucruri încep să afecteze pielea. ”, spune specialistul în domeniu.

Uleiuri vegetale

Deși uleiurile vegetale sunt recomandate în alimentație, dacă sunt consumate în exces pot apărea anumite dezechilibre, care se manifestă la nivelul pielii, prin apariția acneei.

Ele sunt bune, dar cu moderație. La fiecare porție de ulei vegetal, va trebui să aveți grijă să adăugați 2-3 porții egale de grăsime din pește ca să echilibrați raportul de Omega 3, 6 și 9 .”, a explicat specialistul în domeniu. 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Cât de benefică este o cură de detoxifiere a organismului. Ce trebuie să ții înainte să începi una

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies