Cum îți îngrijești pielea din interior. Care sunt vitaminele și mineralele esențiale pentru o piele frumoasă?

Cum îți îngrijești pielea din interior
Cum îți îngrijești pielea din interior

Află din rândurile următoare cât de importantă este îngrijirea pielii din interior și ce trebuie să consumi pentru a avea o piele frumoasă.

Indiferent dacă vorbim de piele sau de alt organ al corpului, sănătatea vine din interior. De aceea, este foarte important care sunt alimentele ce ajung în corpul nostru și cum ne influențează acestea calitatea pielii. Există unele alimente care alături de o rutină simplă și corectă de îngrijire a tenului ne pot scăpa și de afecțiuni ale pielii cum ar fi acneea.  Astfel, specialiștii recomandă o dietă echilibrată pentru un ten sănătos și tânăr.

De asemenea, o piele luminoasă și sănătoasă se obține doar cu ajutorul unor alimente sănătoase, bogate în vitamine.

În cadrul unei emisiuni, doamna doctor Iulia Panțuru, medic specialist dermatolog a vorbit despre alimentele care nu trebuie să lipsească de pe masa noastră pentru a avea parte de o piele frumoasă și sănătoasă.

Cât de importantă este alimentația în ceea ce privește calitatea pielii

Cât de importantă este alimentația în ceea ce privește calitatea pielii
Cât de importantă este alimentația în ceea ce privește calitatea pielii[Sursa foto: pexels]

Potrivit specialistului în domeniu, alimentația este unul dintre factorii esențiali care influențează calitatea pielii. Astfel, este în zadar tot efortul nostru pe care îl depunem prin aplicarea diferitelor tipuri de creme și serumuri dacă din interior pielea noastră nu privește vitaminele și mineralele de care are nevoie.

Cei mai buni medici sunt alimentația, sportul, hidratarea, somnul și nu trebuie neapărat să fii medic ca să îți dai seama de asta.

Îngrijirea din exterior este importantă, dar până la urmă, resursele noastre interioare sunt mult mai importante și predominante în ceea ce privește calitatea pielii. Putem să aplicăm orice cremă oricât de sofisticată și orice serum dacă din alimentație nu susținem calitatea pielii. E important să ne hrănim din interior și se va vedea și pe piele .”, spune specialistul în domeniu. 

Astfel, pentru a avea un ten sănătos este important să folosim produse potrivite pentru tipul nostru de ten și pentru problema pe care vrem fie să o tratăm, fie să o prevenim, dar toate acestea însoțite

de o dietă corespunzătoare, bogată în vitamine și minerale.

Care sunt vitaminele și mineralele esențiale pentru o piele frumoasă

Citește și: Cele mai bune măști de față pentru fiecare tip de ten

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Care sunt vitaminele și mineralele esențiale pentru o piele frumoasă
Care sunt vitaminele și mineralele esențiale pentru o piele frumoasă[Sursa foto: pexels]

Potrivit specialistului în domeniu, cea mai importantă pentru piele este Vitamina A, care se găsește în fructe și legume portocalii, cum ar fi morcovul, dovleacul și cartoful dulce.

Alături de ea, este foarte important să îi asigurăm corpului nostru necesarul de Vitamina C și Vitamina E, care la rândul lor ajută la asigurarea unei calități bune a pielii.

Aceste suplimente alimentare care se găsesc peste tot ar trebui să fie luat la recomandarea medicului și pe o perioadă scurtă de maxim trei luni în situații punctuale.

În rest, absolut tot ce avem nevoie ar trebui să luăm din alimentație. Cea mai importantă pentru piele este Vitamina A, care este responsabilă de integritatea pielii, de regenerare, de diferențiere celulară, respectiv foto-protecție. Vitamina C are proprietăți foto-protectoare, antipigmentare și de stimulare a colagenului. Vitamina E  ajută vitamina C să își facă treaba mai bine .”, spune specialistul în domeniu.  

Astfel, Vitamina C se găsește cu ușurință în citrice, iar Vitamina E în diferitele tipuri de uleiuri, ulei de floarea-soarelui, nucifere și  semințe.

Atunci când vorbim de mineralele care ne sporesc calitatea pielii, avem zincul, cupru și selenium, care ne protejează de efectele radiațiilor UV, ne ajută în vindecare mai rapidă.

Acestea se găsesc în carne, lactate, nucifere, ouă și leguminoase.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Alimente care trebuie consumate cu moderație

Citește și: Cum să îți actualizezi rutina de îngrijire a pielii în sezonul rece

Alimente care trebuie consumate cu moderație
Alimente care trebuie consumate cu moderație[Sursa foto: pexels]

Pe lângă alimentele cu indice glicemic ridicat, cum ar fi zahărul, care este un dușman al întregului organism și care are o legătură directă cu apariția acneei, există și alte alimente care trebuiesc consumate cu moderație și care pot influența apariția unor iritații pe piele.

Acneea poate fi agravată și declanșată de consumul excesiv de lactate. De asemenea, la tenul rozaceic există aceste pusee de agravare la consumul de vin roșu sau condimente foarte puternice sau alimente fierbinți .”, spune specialistul în domeniu.  

De asemenea, ne atrage atenția cu privire la anumite vitamine, care dacă sunt consumate în cantități prea mari pot deveni periculoase.

Vitaminele A, D, E și K se pot supradoza și pot fi periculoase în doze excesive .”, a precizat specialistul în domeniu.



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Cum ne îngrijim pielea pe timpul sarcinii

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies