Cele mai bune măști de față pentru fiecare tip de ten

cea mai buna masca de fata
Cele mai bune măști de față pentru fiecare tip de ten

Indiferent de tipul nostru de ten, din când în când este nevoie să aplicăm feței noastre o mască bogată din ingredientele potrivite, pentru a ne bucura de o piele fină și hidratată.

Cea mai bună mască de față pentru tenul normal

Tipul acesta de ten este unul în care pielea nu este nici grasă, nici prea uscată. Se regăsește deseori la persoanele tinere, care au un metabolism echilibrat. Pielea este netedă, catifelată și ridurile nu se văd.

O mască bună care îndepărtează celulele moarte este alcătuită din iaurt și făină de ovăz.

Adăugați într-un bol o lingură de făină de ovăz, o lingură de iaurt natural și câteva picături de miere. În plus, dacă doriți, puteți adăuga și câțiva fulgi de ovăz.

Amestecați toate aceste ingrediente și lăsați-o să acționeze aproximativ 15 minute, apoi o îndepărtați cu apă călduță. Veți avea o piele fină cu un aspect luminos și sănătos.

masca de fata pentru ten sensibil

Citeste si: DESCOPERĂ: 4 Măști cu ASPIRINĂ pentru ten pe care le poți face acasă

Cea mai bună mască de față pentru tenul uscat

Acest tip de ten obișnuiește să se exfolieze și să fie aspru. Este predispus la iritații, iar ridurile sunt din ce în ce mai prezente. Pielea este una fină  și transparentă, iar câteva cauze pentru care tenul uscat sunt următoarele: îngrijire necorespunzătoare sau hidratarea redusă, prin urmare nu este rezistent la factorii din mediul înconjurător.

O mască potrivită pentru acest tip de ten este alcătuită din banane și miere. Aveți nevoie de un bol în care amestecați banana cu două linguri de miere și dacă doriți în plus și o lingură de suc de portocale. Banana se pasează, iar apoi se amestecă pentru a se aplica pe față. O lăsați să acționeze aproximativ 20 de minute, iar apoi vă clătiți cu apă caldă și tapotați ușor cu un prosop.

 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Cea mai bună mască de față pentru tenul sensibil

Majoritatea persoanelor au un ten sensibil. Caracteristica distinctă a acestui ten ține de reacția rapidă pe care o are atunci când intră în contact cu diferite lucruri din mediul înconjurător.

Pielea este afectată de frig, căldură, stres, oboseală, emoții, alimentație necorespunzătoare și așa mai departe.

Acest tip de ten are nevoie de o îngrijire specială, tocmai de aceea vă recomandăm masca alcătuită din castravete și ceai negru. Tăiați în felii subțiri castravetele, timp în care puneți la foc o cană de ceai negru cu o lingură de miere. Apoi adăugați peste conținut și feliile de castravete. Timp de 10 minute, lăsați conținutul să îmbibe feliile.

Apoi le așezați pe față și timp de 10-20 minute, lăsați să acționeze. Clătiți cu apă călduță și ați terminat.

masca de fata pentru ten gras

Citeste si: DESCOPERĂ: 7 Măști hidratante pentru ten uscat pe care le poți face acasă

Cea mai bună mască de față pentru tenul mixt

Tenul mixt este cel care este totodată și gras, dar poate să fie și uscat sau normal.

Acesta are nevoie de un produs special pentru fiecare zonă a feței. De obicei se folosesc anumite măști care se aplică pe porțiuni.

O bună mască pentru acest tip de ten este prea cunoscuta mască de argilă. Aceasta fiind un ingredient care se poate combina cu diferite alte ingrediente, în funcție de tenul pe care îl aveți.

Dacă tenul este gras, combinați argila cu apă sau zeama de la o lămâie și o lăsați aproximativ 15 minute să acționeze. Pentru tenul normal, amestecați o lingură mare de praf de argilă cu jumătate de morcov dat prin blender. Dacă aveți nevoie de o mască împotriva ridurilor, aflați că puteți combina argila cu avocado. Timpul de acționare fiind același.

 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Cea mai bună mască de față pentru tenul gras

De această dată, caracteristica pe care o întâlnim este cea a tenului gras. De obicei, acest ten deține un exces de sebum și devine cu rapiditate lucios. Deseori putem observa chiar și o textură uleioasă pe tenul nostru, prin urmare, din această cauză, apar și coșurile și punctele negre. Machiajul poate să reziste foarte puțin pe acest tip de ten în comparație cu altele.

O mască minunată  pentru a vă ajuta tenul gras să se împrospăteze este cea alcătuită din mușețel și mentă. Aveți nevoie de un castron în care veți amesteca o lingură de flori uscate de mușețel cu o lingură de mentă proaspătă tăiată mărunt, împreună cu o lingură de miere și un ou. După ce întreaga compoziție este gata, o puteți aplica pe față și se lasă aproximativ 10-15 minute să acționeze. Apoi clătiți fața cu apă rece.

masca de fata facuta in casa

Citeste si: CITEȘTE: 9 măști pentru puncte negre pe care le poți încerca acasă

Cea mai bună mască de față pentru tenul problematic

Acest tip de ten, după cum îi spune și denumirea, este mai problematic. Prin urmare, este expus ridurilor, coșurilor, punctelor negre etc. Pentru a preveni acest lucru, se recomandă îngrijirea atentă a pielii din jurul ochilor și a buzelor.

O mască care vă poate ajuta tenul este cea alcătuită din avocado și miere. Pasați un avocado, pentru a avea o consistență cremoasă, adăugați peste o lingură de miere și amestecați. La fel ca în cazul celorlalte măști aplicate, lăsați să acționeze 15-20 de minute, iar apoi clătiți cu apă călduță.

Citeste si: CITEȘTE: Cum hidratezi tenul gras. Soluții la îndemâna oricui



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

9 Măști pentru puncte negre pe care le poți încerca acasă

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies