Alimente care scad colesterolul si pe care trebuie sa le incluzi in dieta zilnica

Alimente care scad colesterolul si pe care trebuie sa le incluzi in dieta zilnica
Alimente care scad colesterolul si pe care trebuie sa le incluzi in dieta zilnica

Colesterolul marit afecteaza sanatatea. Norocul nostru ca exista alimente al caror rol este de a-l scadea si ar trebui sa le includem in dieta noastra zilnica, daca ne dorim un stil de viata sanatos.

Alimente care scad colesterolul si pe care trebuie sa le incluzi in dieta zilnica. Colesterolul marit afecteaza sanatatea. Norocul nostru ca exista alimente al caror rol este de a-l scadea si ar trebui sa le includem in dieta noastra zilnica, daca ne dorim un stil de viata sanatos.

Alimente care scad colesterolul: leguminoasele

Printre leguminoase se numara fasolea, mazarea ori lintea. Acestea contin foarte multe fibre, minerale si proteine  si ajuta la scaderea colesterolului si, implicit, la scaderea riscului asociat bolilor de inima.

Alimente care scad colesterolul: avocado

Avocado este un fruct delicios, extrem de nutritiv, o sursa bogata de fibre si grasimi monosaturate, care ajuta la scaderea colesterolului rau LDL si la cresterea colesterolului bun HDL.

Alimente care scad colesterolul si pe care trebuie sa le incluzi in dieta zilnica
Alimente care scad colesterolul si pe care trebuie sa le incluzi in dieta zilnica[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Alimente care scad colesterolul: nucile si migdalele

Precum avocado, nucile reprezinta o categorie de alimente bogate in substante nutritive, cat si grasimi mono nesaturate. Acestea mai contin si o cantitate mare de acizi grasi Omega 3, un tip de grasime poli nesaturata asociata cu sanatatea inimii. Migdalele sunt bogate in L-arginina, un amino acid care ajuta orgaanismul la producerea oxidului nitric, responsabil cu reglarea tensiunii arteriale.

Alimente care scad colesterolul: pestele

Pestele precum somonul si macroul reprezinta o sursa excelenta de Omega 3, adica acizii grasi care cresc colesterolul bun si reduc inflamatiile si riscul de atac cerebral. Acesta nu trebuie consumat insa prajit in ulei, ci pregatit pe gratar.

Alimente care scad colesterolul: cereale integrale

Cerealele integrale consumate zilnic reduc riscul afectiunilor de inima. Acestea furnizeaza vitamine,minerale si fibre.

Citeste si: Gustari sanatoase care te ajuta sa slabesti, recomandate de nutritionisti

Alimente care scad colesterolul: fructele

Fructele sunt bogate in fibre solubile, care ajuta la scaderea colesterolului rau din sange. Un tip de ffibra solubila, pectina, se regaseste in mere, struguri, citrice si capsune. In plus, ajuta la prevenirea bolilor de inima, dar si a altor boli cronice, multumita efectelor sale antioxidante si anti inflamatorii.

 



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

8 greșeli care îți pot strica mâncarea atunci când gătești în multicooker

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies