Colesterolul marit afecteaza sanatatea. Norocul nostru ca exista alimente al caror rol este de a-l scadea si ar trebui sa le includem in dieta noastra zilnica, daca ne dorim un stil de viata sanatos.
Alimente care scad colesterolul si pe care trebuie sa le incluzi in dieta zilnica. Colesterolul marit afecteaza sanatatea. Norocul nostru ca exista alimente al caror rol este de a-l scadea si ar trebui sa le includem in dieta noastra zilnica, daca ne dorim un stil de viata sanatos.
Alimente care scad colesterolul: leguminoasele
Printre leguminoase se numara fasolea, mazarea ori lintea. Acestea contin foarte multe fibre, minerale si proteine si ajuta la scaderea colesterolului si, implicit, la scaderea riscului asociat bolilor de inima.
Alimente care scad colesterolul: avocado
Avocado este un fruct delicios, extrem de nutritiv, o sursa bogata de fibre si grasimi monosaturate, care ajuta la scaderea colesterolului rau LDL si la cresterea colesterolului bun HDL.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Alimente care scad colesterolul: nucile si migdalele
Precum avocado, nucile reprezinta o categorie de alimente bogate in substante nutritive, cat si grasimi mono nesaturate. Acestea mai contin si o cantitate mare de acizi grasi Omega 3, un tip de grasime poli nesaturata asociata cu sanatatea inimii. Migdalele sunt bogate in L-arginina, un amino acid care ajuta orgaanismul la producerea oxidului nitric, responsabil cu reglarea tensiunii arteriale.
Alimente care scad colesterolul: pestele
Pestele precum somonul si macroul reprezinta o sursa excelenta de Omega 3, adica acizii grasi care cresc colesterolul bun si reduc inflamatiile si riscul de atac cerebral. Acesta nu trebuie consumat insa prajit in ulei, ci pregatit pe gratar.
Alimente care scad colesterolul: cereale integrale
Cerealele integrale consumate zilnic reduc riscul afectiunilor de inima. Acestea furnizeaza vitamine,minerale si fibre.
Citeste si: Gustari sanatoase care te ajuta sa slabesti, recomandate de nutritionisti
Alimente care scad colesterolul: fructele
Fructele sunt bogate in fibre solubile, care ajuta la scaderea colesterolului rau din sange. Un tip de ffibra solubila, pectina, se regaseste in mere, struguri, citrice si capsune. In plus, ajuta la prevenirea bolilor de inima, dar si a altor boli cronice, multumita efectelor sale antioxidante si anti inflamatorii.