Pentru că din ce în ce mai mulți oameni se confruntă cu anxietatea în această perioadă de izolare și distanțare socială, nutriționistul Gianluca Mech recomandă câteva alimente care ne ajută să avem o stare psihică și emoțională mai bună.
Anxietatea este problema cu care se confruntă foarte mulți oameni în această perioadă grea pe care o traversăm. Izolarea, teama și incertitudinea sunt la ordinea zilei în plină pandemie de Coronavirus, iar acestea duc la stări de anxietate și stres.
Este important să știm că ceea ce mâncăm ne afectează nu doar starea de sănătate fizică, ci poate avea un impact și asupra psihicului.
Citeste si: Rețetă de pâinici de casă fără drojdie! Ela Crăciun vine în ajutorul gospodinelor!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
“Cereale integrale
Încercați să înlocuiți pastele, pâinea și orezul clasic cu cele pe bază de cereale integrale.
Alimente care te ajută să scapi de anxietate în izolare! Alege în special legumele și leguminoasele de sezon, de preferință organice
Probiotice
Probioticele pe care le conțin alimentele precum kefirul sau iautul ajută la detoxifierea organismului.
Ciocolată
Ciocolata, mai ales ciocolata neagră, fără zahăr adăugat, reduce nivelul de cortizol din corp. Acesta este hormonul de stres responsabil cu apariția anxietății. În plus, ciocolata neagră conține o serie de ingrediente ce ne ajută să avem o stare generală bună. Atenție! O consumăn în cantități mici.
Alimente care te ajută să scapi de anxietate în izolare! Spanacul, broccoli, sparanghelul și avocado sunt cele mai recomandate
Nuci
Mai ales în această perioadă, este foarte bine să introducem nuci în alimentația noastră de zi cu zi, grație conținutului lor ridicat de Omega 3. Încearcă să consumi câteva nuci, alune sau migdale în fiecare zi. Le poți consuma la micul dejun sau pe post de gustare.
Citeste si: Rețeta de covrigei Brezel a Anei Pîrvulescu! Sunt extrem de simplu de pregătit
Legume
Alege în special legumele și leguminoasele de sezon, de preferință organice. Acestea sunt o sursă foarte bună de proteine, utile în restabilirea funcționării corecte a celulelor și a neurotransmițătorilor. Spanacul, broccoli, sparanghelul și avocado sunt cele mai recomandate”, spune nutriționistul Gianluca Mech.