Alimente pe care le poți transforma în produse de îngrijire a pielii

Alimente pe care le poți transforma în produse de îngrijire a pielii
Alimente pe care le poți transforma în produse de îngrijire a pielii

Fie ca te confrunti cu acneea, fie ca ai nevoie de hidratare suplimentara, multe dintre produsele de infrumusetare pot fi regasite deja acasa

Alimente pe care le poți transforma în produse de îngrijire a pielii. Fie ca te confrunti cu acneea, ori cu un par mult prea uscat, fie ca ai nevoie de hidratare suplimentara, ori de o curatare profesionala a dintilor, multe dintre produsele de infrumusetare pot fi regasite deja acasa, desi poate ca nu stiai de ele si, folosindu-le, vei scapa de multe dintre aceste mici probleme ale vietii. In plus, sunt solutii prietenoase cu bugetul tau si te pot scapa de multe griji.

Din fericire, exista numeroase alimente pe care le ai in bucatarie si pe care le poti folosi in rutina ta de ingrijire. Sunt o abordare naturala grozava si deseori la indemana ta. Iata ce ai putea sa incerci:

Alimente pe care le poți transforma în produse de îngrijire a pielii
Alimente pe care le poți transforma în produse de îngrijire a pielii[Sursa foto: PixaBay]

Capsuni pentru albirea dintilor

Albirea dintilor este un proces estetic care iti aduce foarte multa valoare, cand vine vorba de aspectul tau estetic.

Daca iti ingrijesti dantura, te poti bucura de un zambet fermecator. Si nu trebuie sa faci asta neaparat la medicul dentist, apeland la proceduri extrem de scumpe. Poti face asta in mod natural, fiind atenta la ceea ce mananci. Evita mancarurile foarte colorate si, cand este sezonul lor, adauga capsuni in dieta ta. Reprezinta o gustare extrem de delicioasa si usoara, prietenoasa cu silueta ta, care iti va albi dintii in mod natural.
Capsunile contin acid malic, un acid care ajuta la indepartarea petelor de pe dinti asadar, va ajuta la albirea smaltului dintilor tai.

Suc de lamaie pentru decolorarea subtila a parului

Este o metoda naturala pentru care sa optezi daca iti doresti sa iti deschizi parul o nuanta sau doua. Combina 2 parti suc de lamaie cu 1 parte apa calda si aplica peste suvitele tale.

Mergi apoi la plaja si stai in soare o ora, ca sa actioneze. Schimbarea va fi subtila, insa este fix atat cat ai nevoie astfel incat sa ai parte de cateva suvite un pic mai deschise, care iti vor completa lookul de vara.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Ulei de cocos ca deodorant

Uleiul de cocos este un aliment foarte iubit cand vine vorba de produsele de frumusete. Il poti folosi in masti de par, sau drept crema hidratanta de zi cu zi, chiar in combinatie cu zahar pentru o crema depilatoare. Il poti folosi drept balsam de buze sau demachiant. Ce nu stiai insa este ca inlocuieste chiar si deodorantul. Uleiul de cocos este un agent antibacterian ce te ajuta la protejarea impotriva bateriilor care pot da transpiratie urat mirositoare.

Aplica un strat subtire la subrat. Asteapta cateva minute pana se absoarbe, inainte de a te imbraca.

Alimente pe care le poți transforma în produse de îngrijire a pielii
Alimente pe care le poți transforma în produse de îngrijire a pielii[Sursa foto: PixaBay]

Malai+ ulei ca exfoliant pentru piele

Este foarte usor sa iti prepari acasa un exfoliant natural pentru tenul tau. Pune de o baie fierbinte in cada. Stai 15 minute sa ti se inmoaie pielea profund si sa ti se deschida porii. Aplica apoi pe fata o combinatie de malai cu ulei de cocos si freaca bine pielea tenului tau.

Malaiul este abraziv si va indeparta celulele moarte de pe fata, in timp ce uleiul de cocos este antibacterian si va curata in profunzime, dar va si hidrata in acelasi timp. Vei iesi din cada cu o piele ca de bebelus. Bea apoi un litru de apa pentru hidratare din interior si mergi la somn. Te vei trezi dimineata cu o alta piele.

Usturoi pentru acnee

Acneea afecteaza in special adolescentii, dar poate fi o problema inclusiv a adultilor. Daca te-ai trezit cu o buba pe fata in timpul menstruatiei, ei bine, afla ca poti scapa rapid de ea, folosind aceasta metoda naturala. Ia un catel de usturoi, taie-l la capat ori pe jumatatea sa si freaca apoi usturoiul de cos. Usturoiul este un puternic antioxidant si antiinflamator, astfel ca iti va reduce inflamatia, va dezinfecta zona si va grabi vindecarea.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Castraveti pentru cearcane

Este binecunoscut despre castraveti cum pota juta la tratarea cearcanelor. Si este atat de usor de facut. Tot ce trebuie sa faci este sa tai un castravete proaspat si rece si sa pui feliile pe ochi timp de aproximativ 10 minute. Clateste apoi usor zona si aplica pe fata apa termala. Castravetele are beneficii de iluminare a pielii, cat si efecte astringente, asa ca nu este de mirare ca functioneaza perfect.

Citeste si: Proprietatile merisoarelor asupra frumusetii si sanatatii tale

Citeste si: Mic ghid de frumusețe pentru femei. Este tot ce ai nevoie



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu au rămas fără bani în vacanță. Ce au făcut cei doi soți în miez de noapte? „Nu sunt bancomate.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies