„Am făcut câteva ședințe de psihosomatică. Este o legătura între problemele copiilor și problemele mamei.” Adela Popescu a povestit despre momentele grele prin care a trecut. Cum a fost afectat unul din băieții ei

„Am făcut câteva ședințe de psihosomatică. Este o legătura între problemele copiilor și problemele mamei.” Adela Popescu a povestit despre momentele grele prin care a trecut. Cum a fost afectat unul din băieții ei
„Am făcut câteva ședințe de psihosomatică. Este o legătura între problemele copiilor și problemele mamei.” Adela Popescu a povestit despre momentele grele prin care a trecut. Cum a fost afectat unul din băieții ei

Adela Popescu, cunoscuta actriță și mamă a trei copii, a vorbit deschis despre experiența sa cu depresia și dezvăluie cum a căutat ajutorul psihoterapiei pentru a face față problemelor.

Cu toate că viața de familie și cariera au solicitat-o, Adela Popescu nu a renunțat la muncă. Ea a împărtășit recent cum terapia a fost esențială în depășirea episoadelor dificile din viața sa.

Citește și: „Mâine mă operez. Când aveam trei ani m-a mușcat cățelul, destul de tare, destul de grav și era să mor.” Andreea Popescu va avea parte de o intervenție la față

Ce i s-a întâmplat Adelei Popescu, după ce a început terapia

Înainte de a deveni mamă și în perioada când juca în telenovele, vedeta a ajuns pentru prima dată la un psiholog, întrucât stresul și oboseala îi afectau somnul.

„Am cerut atunci ajutor pentru că era absolut necesar. Era o depresie sau o extenuare, nu știu ce era, dar nu mai puteam să dorm noaptea și era musai.

Lucrurile în viața mea s-au reglat odată cu odihna. În momentul în care nu am mai filmat atât de mult și am avut timp să dorm, în primul rând, și ca mintea mea să se ocupe și cu realitatea, nu cu poveștile imaginare ale personajelor mele, lucrurile au revenit la normal”, a declarat Adela Popescu pentru Unica.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Ce a descoperit despre copiii săi, după ce a mers la terapie

Adela Popescu a simțit nevoia de a consulta un specialist pentru a doua oară atunci când a avut preocupări legate de fiul ei. După mai multe ședințe de terapie, s-a descoperit că micuțul nu avea nicio problemă proprie, ci, mai degrabă, prelua stările și problemele vedetei. Această descoperire a șocat-o, deoarece a înțeles că în primii ani de viață, copiii pot absorbi și reflecta stările și emoțiile mamei lor.

„Am făcut câteva ședințe de psihosomatică. Eram foarte preocupată de faptul că unul dintre fiii mei avea un tic legat de guriță. Încercam să-mi dau seama și bănuiam că are legătură cu niște lucruri pe care nu le spune. Niște lucruri pe care voia să le spună, dar, din diferite motive, nu o făcea. Încercam să-mi dau seama dacă eram eu de vină. Atunci, doamna respectivă mi-a spus care este o legătura între problemele copiilor și problemele mamei.

Că, dacă mamele își descoperă problemele, copiii nu le vor mai avea. Am făcut atunci vreo două ședințe care au durat câte două ore și după patru ore copilul nu a mai avut tic. Că a fost o coincidență sau nu, s-a întâmplat. Acum nu ezit. Dacă vreodată aș simți că nu pot să dorm, că mi se pare că viața e urâtă, diverse lucruri, nu aș ezita să apelez la psihoterapie”, a mai spus vedeta pentru sursa citată.

Adela Popescu, sfat pentru mamele ocupate

Adela Popescu a oferit un sfat important pentru mămicile ocupate, subliniind că prioritizarea propriei lor stări de bine este esențială. Ea subliniază că excesul de implicare în creșterea copiilor poate duce la epuizare și depresie post-natală.

Vedeta încurajează mamele să ceară ajutor și să nu ezite să își acorde timp pentru sine.

Ea subliniază că chiar și două ore pe săptămână pentru odihnă și relaxare sunt cruciale pentru bună-starea lor și a copiilor lor.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

„Mămicilor ocupate aș vrea să le spun că fie că se trezește în ele că vor să petreacă foarte mult timp cu copilul, fie că asta li se pare că trebuie ridicat la rang de artă, că ele fac tot, este o foarte mare greșeală. La un moment dat își vor da seama și va fi târziu. Vor intra în burn out sau în depresie post-natală. Oricum ești predispusă să o ai, dacă și situația de acasă e complicată, au tot felul de gânduri și griji, trebuie să ceară ajutorul. Măcar o dată pe săptămână să iasă două ore. Contează enorm. Lor li se pare că e prea mult să lase copilul două ore cu altcineva, dar pentru ele și pentru ce va urma este extrem de important. Eu mă uit în urmă și îmi pare rău că nu am cerut și mai mult ajutorul, deși mamele noastre au fost din prima zi cu noi și ne-au ajutat. Cu toate astea, eu voiam să stau cu copilul. Nu trebuie. Dacă familia e unită, dacă mama este în confort, nu minimizez importanța tatălui, dar sunt și femei care își cresc copiii singure, copilul va fi bine pe toate planurile. Până pe la vreo 7 ani, poate chiar mai mult, toate problemele copilului sunt o extensie a problemelor mamei. Chiar și cele de natură fizică, anumite ticuri. Dacă, de exemplu, copilul are un tic, trebuie să vezi ce problemă ai tu și, dacă o rezolvi, nu mai are nici copilul tic, în consecință”, a mai spus aceasta.

Citește și: „Eu mi-am înghițit limba. Am crezut că mor, efectiv am avut niște emoții îngrozitoare, mă simțeam vinovată.” Adela Popescu, clipe de panică din cauza fiului său! Ce s-a întâmplat cu micuțul?



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

„Cu voi totul e la extreme. Uneori e foarte greu!” Adela Popescu a făcut public detalii din interiorul familiei sale. Cum decurge, de fapt, viața de mamă cu trei băieți?

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies