Amandină, rețeta rapidă a Roxanei Blenche. Totul pentru a prepara acest desert chiar la tine acasă. „Vom face o rețetă de amandină absolut delicioasă.”

Amandină, rețeta rapidă a Roxanei Blenche. Totul pentru a prepara acest desert chiar la tine acasă. „Vom face o rețetă de amandină absolut delicioasă.”
Amandină, rețeta rapidă a Roxanei Blenche. Totul pentru a prepara acest desert chiar la tine acasă. „Vom face o rețetă de amandină absolut delicioasă.”

Roxana Blenche a dezvăluit rețeta delicioasă a amandinei.

Roxana Blenche a obișnuit deja pe rețele de socializare cu rețetele pe care le împarte pentru iubitorii de mâncăruri. De această dată, Roxana a dezvăluit rețeta delicioasă de amandină, care poate fi făcută chiar la voi acasă, iar aceasta a dezvăluit toate ingredientele necesare desertului și care sunt pașii pentru realizarea lui.

Ingrediente blat:

  • 8 ouă
  • 200 grame zahăr
  • 50 grame cacao
  • 50 ml ulei floarea-soarelui
  • 50 ml sirop zahăr ars
  • 5 ml esență rom
  • 200 grame făină
  • Jumătate plic praf copt

Ingrediente cremă:

  • 300 grame unt
  • 300 grame frișcă lichidă
  • 300 grame ciocolată amăruie

Ingrediente însiropare blat:

  • 200 grame zahăr
  • 200 ml apă
  • 80 grame esență rom

Ingrediente glazură:

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

  • 50 grame ciocolată
  • 50 ml ulei floarea-soarelui

Cum pregătește Roxana Blenche blatul pentru amandină

Citește și: Rețeta de Choux a Roxanei Blenche: „Acestea era Choux-urile pe care le mâncam eu la cofetării când eram mică.”

Citește și: Rețeta de merdenele de casă a Roxanei Blenche: „Hai să facem o merdenea absolut delicioasă!”

Acum, că avem toate ingredientele necesare, chef Roxana Blenche a povestit cum realizează blatul pufos pentru amandină și care sunt pașii până când acesta ajunge la cuptor, apoi urmează să fie răcit.  „Vom face o rețetă de amandină absolut delicioasă. Punem 8 ouă pe care le batem foarte bine cu 200 de grame de zahăr. Între timp, punem într-un vas 50 de grame de cacao cu 50 de ml de ulei de floarea soarelui, după care putem să adăugăm și 50 de ml de sirop de zahăr ars și esența de rom, 5 ml.

După ce ouăle s-au spumat, adăugăm compoziția respectivă, după care mai adăugăm încă 50 ml de sirop de zahăr ars, cernem făina cu jumătate de plic de praf de copt. Avem nevoie de 200 grame de făină. Adăugăm treptat și obținem blatul pentru amandină. Siropul de zahăr ars se obține foarte ușor. Se pune zahărul pe foc cu apă până devine spre culoarea caramelului.”, a povestit Roxana Blenche.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Modul de preparare al cremei și al glazurei pentru amandină

Amandina este cunoscută pentru blatul său însiropat, astfel că Roxana a dezvăluit cum realizează crema acestei prăjituri, siropul care înmoaie toate părțile, dar și cum arată la final, cu ciocolata topită deasupra, glazura nelipsită acestui desert. Doar din câțiva pași puteți și voi realiza acasă desertul preferat de mulți iubitori de dulce. 

“Pentru sirop avem nevoie de 200 grame de zahăr, 200 ml de apă și 80 grame de esență de rom. Cu acela vom însiropa blatul. Între timp ne ocupăm și de cremă. Avem nevoie de 300 grame de unt, 300 grame de frișcă lichidă și 300 grame de ciocolată amăruie. Punem frișca lichidă pe foc, adăugăm ciocolata amăruie, amestecăm până aceasta se răcește, după care punem untul și îl lăsăm la rece.
După ce blatul de amandină s-a răcit, însiropăm foarte bine blatul. Este foarte important ca blatul să fie foarte bine însiropat, dublă însiropare. Crema o amestecăm după ce s-a răcit, o punem, adăugăm și cealaltă parte de blat, după care trecem la ciocolată. Punem ciocolată la topit, 40 de grame, cu 50 de ml de ulei de floarea-soarelui direct în robot. Ciocolata s-a topit, tăiem frumos prăjitura în cuburi, după care turnăm ciocolata topită. Este un deliciu. Nu uitați, când faceți crema, să lăsați și la final pentru a face acele moțuri.”,
a mai spus Roxana Blenche.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Rețeta de merdenele de casă a Roxanei Blenche: „Hai să facem o merdenea absolut delicioasă!”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies