Roxana Blenche a dezvăluit rețeta delicioasă a amandinei.
Roxana Blenche a obișnuit deja pe rețele de socializare cu rețetele pe care le împarte pentru iubitorii de mâncăruri. De această dată, Roxana a dezvăluit rețeta delicioasă de amandină, care poate fi făcută chiar la voi acasă, iar aceasta a dezvăluit toate ingredientele necesare desertului și care sunt pașii pentru realizarea lui.
Ingrediente blat:
- 8 ouă
- 200 grame zahăr
- 50 grame cacao
- 50 ml ulei floarea-soarelui
- 50 ml sirop zahăr ars
- 5 ml esență rom
- 200 grame făină
- Jumătate plic praf copt
Ingrediente cremă:
- 300 grame unt
- 300 grame frișcă lichidă
- 300 grame ciocolată amăruie
Ingrediente însiropare blat:
- 200 grame zahăr
- 200 ml apă
- 80 grame esență rom
Ingrediente glazură:
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
- 50 grame ciocolată
- 50 ml ulei floarea-soarelui
Cum pregătește Roxana Blenche blatul pentru amandină
Citește și: Rețeta de merdenele de casă a Roxanei Blenche: „Hai să facem o merdenea absolut delicioasă!”
Acum, că avem toate ingredientele necesare, chef Roxana Blenche a povestit cum realizează blatul pufos pentru amandină și care sunt pașii până când acesta ajunge la cuptor, apoi urmează să fie răcit. „Vom face o rețetă de amandină absolut delicioasă. Punem 8 ouă pe care le batem foarte bine cu 200 de grame de zahăr. Între timp, punem într-un vas 50 de grame de cacao cu 50 de ml de ulei de floarea soarelui, după care putem să adăugăm și 50 de ml de sirop de zahăr ars și esența de rom, 5 ml. După ce ouăle s-au spumat, adăugăm compoziția respectivă, după care mai adăugăm încă 50 ml de sirop de zahăr ars, cernem făina cu jumătate de plic de praf de copt. Avem nevoie de 200 grame de făină. Adăugăm treptat și obținem blatul pentru amandină. Siropul de zahăr ars se obține foarte ușor. Se pune zahărul pe foc cu apă până devine spre culoarea caramelului.”, a povestit Roxana Blenche.
Modul de preparare al cremei și al glazurei pentru amandină
Amandina este cunoscută pentru blatul său însiropat, astfel că Roxana a dezvăluit cum realizează crema acestei prăjituri, siropul care înmoaie toate părțile, dar și cum arată la final, cu ciocolata topită deasupra, glazura nelipsită acestui desert. Doar din câțiva pași puteți și voi realiza acasă desertul preferat de mulți iubitori de dulce.