Află din rândurile următoare cum prepară șatena merdenelele.
Roxana Blenche a pregătit merdenele delicioase pentru familia sa și a împărtășit întregul proces în mediul online cu urmăritorii săi.
„ Hai să facem o merdenea absolut delicioasă !”, a spus Roxana Blenche pe TikTok.
Rețeta de merdenele de casă a Roxanei Blenche
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente:
Pentru aluat avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 500 de grame de făină;
- un praf de sare;
- 2 lingurițe de oțet;
- 300 de ml de apă;
- 100 de grame de unt;
- ulei;
Pentru compoziție, Roxana Blenche a folosit următoarele ingrediente:
- 300 de grame de telemea de oaie;
- 300 de grame de brânză de vaci;
- 2 albușuri de ou;
- un praf de sare;
- 30 de grame de griș.
Mod de preparare:
Roxana Blenche a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„Avem nevoie de 500 de grame de făină, peste care punem un praf de sare, 2 lingurițe de oțet, 300 de ml de apă. Frământăm aluatul foarte bine, după care îl lăsăm 10 minute la odihnit. După aceea îl divizăm în 10 părți egale. Fiecare părticică o întindem pe suprafața unsă cu ulei de floarea soarelui, cu ajutorul unui sucitor. Trebuie să avem vreo 100 de grame de unt la temperatura camerei, pentru a unge fiecare bucățică de aluat. Ungem aluatul cu untul la temperatura camerei, după care împachetăm precum un plic. Le punem în folie pe fiecare și le punem la frigider timp de o oră.
După aceea ne apucăm de compoziție. Am pus 300 de grame de telemea de oaie cu 300 de grame de brânză de vaci, 2 albușuri de ou, un praf de sare și 30 de grame de griș.
După ce aluatul a stat la frigider, îl scoatem afară și îl întindem pe suprafața de lucru unsă cu ulei de floarea soarelui. Întindem foarte bine și foarte subțire.