“Așa cum v-am promis, a venit și rețeta pentru crema de zahăr ars!” Chef Roxana Blenche și-a dezvăluit secretul pentru deliciosul desert

reteta de crema de zahar ars
“Așa cum v-am promis, a venit și rețeta pentru crema de zahăr ars!” Chef Roxana Blenche și-a dezvăluit secretul pentru deliciosul desert

În lumea gastronomiei, puține deserturi îmbină rafinamentul și simpla plăcere a gustului precum crema de zahăr ars.

Această rețetă, explicată pas cu pas de chef Roxana Blenche, te va ajuta să creezi cea mai fină și aromată cremă, cu o crustă subtilă de caramel. Prin combinația precisă de ingrediente, această rețetă devine o călătorie culinară în universul gusturilor delicate. Deloc costisitor, acest desert poate fi preparat chiar și de un nepriceput în ale bucătăriei.

Ingrediente pentru crema de zahăr ars 

Citește și: Rețeta de sarmale a celebrei păpuși Barbie, realizată de chef Roxana Blenche. “Dacă Barbie ar fi româncă, ar mânca numai sarmale!”

Chef Roxana Blenche și-a dezvăluit secretul pentru deliciosul desert[Sursa foto: TikTok]

Citește și: Cine este Roxana Blenche. „A început să-mi placă cu adevărat să gătesc când eram prin anul trei de facultate"

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

  • 8 ouă
  • 5 ml esență vanilie
  • O lingură zahar pudră vanilat
  • 8 linguri zahar
  • Semințele de la o păstaie de vanilie
  • 700 ml lapte
  • 300 g zahar (pentru topire)

Pașii sunt foarte ușor de urmat și bine explicați pentru a găti un desert savuros.

“Bună, dragii mei! Așa cum v-am promis, a venit și rețeta pentru crema de zahăr ars, absolut delicioasă, așa că avem nevoie de 8 întregi, 8 linguri de zahăr, adăugăm 5 ml de esență de vanilie. O lingură cu vârf de zahăr pudră vanilat și semințele de la o păstaie de vanilie. Amestecăm totul foarte bine, după care adăugăm 700 ml de lapte.

După ce am amestecat și restul de compoziție, punem la topit zahărul, 300 de grame, într-o tigaie.

După ce s-a topit, le-am pus într-un vas de sticlă și am adăugat toată compoziția. L-am dat la cuptor, la 160 de grade, exact cum vedeți timp de 40 de minute, 45-50, vedeți și voi cum este cuptorul. Este absolut delicios! Hai să aveți poftă bună!”
a prezentat Roxana Blenche pe TikTok.

Pregătiți-vă să vă răsfățați simțurile și să vă bucurați de o explozie de savoare cu fiecare lingură de cremă de zahăr ars, aducând bucurie în orice moment special sau într-o zi obișnuită.

reteta de crema de zahar ars roxana blenche
Chef Roxana Blenche și-a dezvăluit secretul pentru deliciosul desert[Sursa foto: TikTok]



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Creme brulee. Invită și prietenii să deguste!

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Virginia de la Casa iubirii, apariție de senzație în mediul online! Iată cum arăta concurenta în urmă cu patru ani, înainte de a recurge la mici intervenții estetice la nivelul feței

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies