“Așa cum v-am promis, a venit și rețeta pentru crema de zahăr ars!” Chef Roxana Blenche și-a dezvăluit secretul pentru deliciosul desert

reteta de crema de zahar ars
“Așa cum v-am promis, a venit și rețeta pentru crema de zahăr ars!” Chef Roxana Blenche și-a dezvăluit secretul pentru deliciosul desert

În lumea gastronomiei, puține deserturi îmbină rafinamentul și simpla plăcere a gustului precum crema de zahăr ars.

Această rețetă, explicată pas cu pas de chef Roxana Blenche, te va ajuta să creezi cea mai fină și aromată cremă, cu o crustă subtilă de caramel. Prin combinația precisă de ingrediente, această rețetă devine o călătorie culinară în universul gusturilor delicate. Deloc costisitor, acest desert poate fi preparat chiar și de un nepriceput în ale bucătăriei.

Ingrediente pentru crema de zahăr ars 

Citește și: Rețeta de sarmale a celebrei păpuși Barbie, realizată de chef Roxana Blenche. “Dacă Barbie ar fi româncă, ar mânca numai sarmale!”

Chef Roxana Blenche și-a dezvăluit secretul pentru deliciosul desert[Sursa foto: TikTok]

Citește și: Cine este Roxana Blenche. „A început să-mi placă cu adevărat să gătesc când eram prin anul trei de facultate"

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

  • 8 ouă
  • 5 ml esență vanilie
  • O lingură zahar pudră vanilat
  • 8 linguri zahar
  • Semințele de la o păstaie de vanilie
  • 700 ml lapte
  • 300 g zahar (pentru topire)

Pașii sunt foarte ușor de urmat și bine explicați pentru a găti un desert savuros.

“Bună, dragii mei! Așa cum v-am promis, a venit și rețeta pentru crema de zahăr ars, absolut delicioasă, așa că avem nevoie de 8 întregi, 8 linguri de zahăr, adăugăm 5 ml de esență de vanilie. O lingură cu vârf de zahăr pudră vanilat și semințele de la o păstaie de vanilie. Amestecăm totul foarte bine, după care adăugăm 700 ml de lapte.

După ce am amestecat și restul de compoziție, punem la topit zahărul, 300 de grame, într-o tigaie.

După ce s-a topit, le-am pus într-un vas de sticlă și am adăugat toată compoziția. L-am dat la cuptor, la 160 de grade, exact cum vedeți timp de 40 de minute, 45-50, vedeți și voi cum este cuptorul. Este absolut delicios! Hai să aveți poftă bună!” a prezentat Roxana Blenche pe TikTok.

Pregătiți-vă să vă răsfățați simțurile și să vă bucurați de o explozie de savoare cu fiecare lingură de cremă de zahăr ars, aducând bucurie în orice moment special sau într-o zi obișnuită.

reteta de crema de zahar ars roxana blenche
Chef Roxana Blenche și-a dezvăluit secretul pentru deliciosul desert[Sursa foto: TikTok]



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Creme brulee. Invită și prietenii să deguste!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies