Creme Brullee ca la Gabriela Cristea acasă. Care este secretul prezentatoarei TV pentru această delicatesă

creme brulee reteta
Creme Brullee ca la Gabriela Cristea acasă. Care este secretul prezentatoarei TV pentru această delicatesă

Gabriela Cristea și-a încântat din nou fanii cu un desert. De acesta dată, unul franțuzesc exact ca cele degustate pe Coasta de Azur, atunci când a fost în vacanta. Care sunt ingredientele și pașii pentru acest delicios desert, veți afla în rândurile de mai jos.

Gabriela Cristea: “Vă propun o rețetă adusa tocmai din Franța. Daca sunteți amatori de cremă de zahar ars, vă propun o cremă puțin mai fină, mai delicată și nobilă. O variantă franțuzească și anume, Crème Brullee. Se va face pe deasupra cu o crustă de zahar pe care trebuie să o spargeți. Este o nebunie întreagă! Aveți nevoie de foarte puține ingrediente.”

Cum gătește Gabriela Cristea un desert franțuzesc de Creme Brullee

Citește și: Spanakopita, plăcintă grecească după rețeta Gabrielei Cristea. Care sunt ingredientele sale secrete pentru acest preparat cu brânză din belșug și spanac!

Citește și: Ostropel de pui cu piure ca la Gabriela Cristea acasă! Care sunt ingredientele sale secrete pentru mâncarea copilăriei

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

  • 4 gălbenușuri
  • 80 de grame Zahar brun
  • 500 ml de smântână pentru gătit cu 33% grăsime
  • esență de vanilie

O sa mai aveți nevoie de vase mici speciale, pentru a crea porțiile de Crème Brullee și de un arzător, pentru a crea crusta de zahar ars de deasupra cremei. Jurnalista a specificat că aceasta rețetă este ușor de realizat, chiar și de un copil de 6 – 7 ani.

Nu necesită pași complicați și este gata în timp relativ scurt fată de alte deserturi.

Mod de preparare Creme Brullee 

Creme brulee reteta originala

“Desfacem cutia de smântână, eu am de 33% grăsime și trebuie să fie de gătit, nu cea acrișoară. O punem într-un recipient pe care îl așezam pe foc. Mare atenție, doar încălziți smântână, nu o fierbeți! Avem nevoie doar de gălbenușuri, pentru aceasta rețetă.

Cântărim apoi 80 de grame de zahar. Într-un bol amestecam gălbenușurile și zaharul. În smântâna încălzită o să adaug esență de vanilie. Amestecați până se topește tot zaharul din gălbenușuri. Am pus cuptorul să se încingă la 150 de grade și am mai pus și o oala cu apa pe foc, pentru că o să fac un bain-marie la cuptor. O să le coc aproximativ o oră, nu trebuie să fie foarte coaptă compoziția.
Trebuie să fie destul de moale și cremoasă. Acum, după ce am bătut bine zaharul cu gălbenușurile, încep să pun smântâna puțin cate puțin. Avem grijă să nu facem omletă. Am pus în tavă mai multe recipiente mici și compoziția am adăugat-o într-un vas care are gură de scurgere, pentru a fi mai ușor să torn. Nu trebuie să puneți mai mult de un cm de cremă în fiecare formă.
Trebuie să fie fină și delicată. Mâncăm franțuzește!”
a spus Gabriela Cristea.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

În tava cuptorului turnați apa fierbinte, pentru ca vasele să stea în apă, ca la bain-marie. Crema a fost scoasă din cuptor după 45 – 50 de minute. Pentru o compoziție perfectă de Crème Brullee, desertul trebuie să tremure. Le introduceți pe toate la frigider pentru cel puțin o oră, pentru a se răci complet.

Gabriela Cristea: “Le-am scos și acum facem crusta de zahar. Luam zahăr și punem deasupra.”

Apoi prezentatoarea TV a început să folosească arzătorul pentru a topi zahărul pus peste cremă. După ce ați încheiat această procedură, le mai introduceți puțin la frigider pentru a se întări crusta. Desertul este gata pentru a fi servit!



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Sibel Taşçıoğlu, actrita din serialul „O dragoste”, vizitează România pentru un motiv surprinzător

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies