Gabriela Cristea și-a încântat din nou fanii cu un desert. De acesta dată, unul franțuzesc exact ca cele degustate pe Coasta de Azur, atunci când a fost în vacanta. Care sunt ingredientele și pașii pentru acest delicios desert, veți afla în rândurile de mai jos.
Gabriela Cristea: “Vă propun o rețetă adusa tocmai din Franța. Daca sunteți amatori de cremă de zahar ars, vă propun o cremă puțin mai fină, mai delicată și nobilă. O variantă franțuzească și anume, Crème Brullee. Se va face pe deasupra cu o crustă de zahar pe care trebuie să o spargeți. Este o nebunie întreagă! Aveți nevoie de foarte puține ingrediente.”
Cum gătește Gabriela Cristea un desert franțuzesc de Creme Brullee
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
- 4 gălbenușuri
- 80 de grame Zahar brun
- 500 ml de smântână pentru gătit cu 33% grăsime
- esență de vanilie
O sa mai aveți nevoie de vase mici speciale, pentru a crea porțiile de Crème Brullee și de un arzător, pentru a crea crusta de zahar ars de deasupra cremei. Jurnalista a specificat că aceasta rețetă este ușor de realizat, chiar și de un copil de 6 – 7 ani.
Nu necesită pași complicați și este gata în timp relativ scurt fată de alte deserturi.Mod de preparare Creme Brullee
“Desfacem cutia de smântână, eu am de 33% grăsime și trebuie să fie de gătit, nu cea acrișoară. O punem într-un recipient pe care îl așezam pe foc. Mare atenție, doar încălziți smântână, nu o fierbeți! Avem nevoie doar de gălbenușuri, pentru aceasta rețetă.
Cântărim apoi 80 de grame de zahar. Într-un bol amestecam gălbenușurile și zaharul. În smântâna încălzită o să adaug esență de vanilie. Amestecați până se topește tot zaharul din gălbenușuri. Am pus cuptorul să se încingă la 150 de grade și am mai pus și o oala cu apa pe foc, pentru că o să fac un bain-marie la cuptor. O să le coc aproximativ o oră, nu trebuie să fie foarte coaptă compoziția.
În tava cuptorului turnați apa fierbinte, pentru ca vasele să stea în apă, ca la bain-marie. Crema a fost scoasă din cuptor după 45 – 50 de minute. Pentru o compoziție perfectă de Crème Brullee, desertul trebuie să tremure. Le introduceți pe toate la frigider pentru cel puțin o oră, pentru a se răci complet.
Gabriela Cristea: “Le-am scos și acum facem crusta de zahar. Luam zahăr și punem deasupra.”
Apoi prezentatoarea TV a început să folosească arzătorul pentru a topi zahărul pus peste cremă. După ce ați încheiat această procedură, le mai introduceți puțin la frigider pentru a se întări crusta. Desertul este gata pentru a fi servit!