Ostropel de pui cu piure ca la Gabriela Cristea acasă! Care sunt ingredientele sale secrete pentru mâncarea copilăriei

Ostropel de pui cu piure ca la Gabriela Cristea acasă! Care sunt ingredientele sale secrete pentru mâncarea copilăriei
Ostropel de pui cu piure ca la Gabriela Cristea acasă! Care sunt ingredientele sale secrete pentru mâncarea copilăriei

Este o mamă împlinită și o gospodină desăvârșită! Prezentatoarea TV și-a dezvăluit secretele pentru două preparate delicioase, foarte des întâlnite pe mesele romanilor.

Gabriela Cristea a publicat un video, cu o nouă rețetă: ostropel de pui și piure cremos. Pentru a vă ieși rețeta identică, trebuie să respectați toți pașii pe care i-a comunicat bruneta, cu minuțiozitate.

Chiar dacă este mereu prezentă pe micile ecrane, jurnalista își face mereu timp pentru a găti. Indiferent că este vorba de desert sau diverse mâncăruri, vedeta mereu primește laude din partea celor care o urmăresc și îi încearcă rețetele.

“Astăzi o să facem o altă rețetă. O să facem ostropel de pui și lângă o să așezam un piure de cartofi untos, dar simplu, doar cu unt și cu lapte. Vă spun de la început, felul în care fac eu ostropelul de pui, este felul în care îl gătesc eu. Știu că se gătește în mai multe feluri. Se face cu rântaș în anumite zone, eu nu îl fac așa.

Se face și cu ardei kapia, eu prefer să simt gustul roșiei. Îi pun vin și usturoiul să fie de bază. Nici ceapă nu pun!" a spus Gabriela Cristea.

Ingrediente pentru ostropel de pui

Citește și: Plăcintă cu cartofi și cașcaval la tigaie. Secretul rețetei delicioase, dezvăluit de Tavi Clonda!

Citește și: “Nu mai vorbesc de calorii, vorbesc doar despre plăcerea de a mânca!” Rețeta de chifteluțe tăvălite prin făină și susan a Gabrielei Cristea

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

  • Pui
  • Usturoi
  • Doua linguri de pastă de tomate sau bulion
  • Ulei de măsline
  • Apă
  • Vin
  • Puțin zahar
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare ostropel de pui după rețeta Gabrielei Cristea

“Tăiați usturoiul. Am pus o tigaie la încins și punem uleiul de măsline. Puteți folosi ce ulei considerați voi de cuviință. Mie ăsta-mi place! Punem la prăjit puiul.”

După ce puiul s-a rumenit pe ambele parți, adaugați pasta de tomate.

“Acum puneți și restul ingredientelor: vinul, apa cât să acopere puiul, sare, piper, puțin zahar.

Lăsam să fiarbă liniștit ostropelul, pană când scade și se îngroașă sosul, și se fierbe carnea care trebuie să cadă de pe os.”

După ce sosul a scăzut, Gabriela Cristea a adăugat la final usturoiul tocat și a mai lăsat compoziția pe foc încă doua – trei minute.

“Ostropelul este gata, mă apuc de piure.”

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Ingrediente pentru piure

  • Cartofi
  • apa
  • Unt
  • Lapte

Mod de preparare piure după rețeta Gabrielei Cristea

ostropel de pui gabriela cristea

“Am fiert cartofii în apa simplă și apoi i-am scurs de tot de apă. Apoi încep să îi zdrobesc cu o ustensilă specială. Pun unt pentru a se topi printre cartofi.

Mult unt ca să fie bun și cremos! Tot acum adaug și sarea. Este destul de gros piureul, așa că o să mai pun și un strop de lapte.”

Într-o farfurie albă, prezentatoarea TV a pus piureul si pe deasupra, a turnat sosul de la ostropel. Tot pe farfurie, deasupra piureului a pus și un copănel de pui.

“Pentru că am simțit nevoie și de ceva verde, puteți opta pentru câteva frunze de ceapă tocată. Cine dorește, poate adăuga pătrunjel. Poftă bună!” a spus Gabriela Cristea la final. 

Ingredientul ei secret pentru ostropelul de pui, este vinul si puțin zahăr, pentru a tăia din aciditatea roșiilor. Un al doilea secret, de acestă dată, pentru piureul de cartofi, este untul folosit din belșug.



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

„Mâine, poimâine va găti dezbrăcată de tot. Măcar să nu se filmeze când este în așa zise ținute.” Gabriela Cristea, criticată dur în mediul online! Cum a apărut vedeta în fața camerelor de filmat

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies