Anca Bejan: De la Dieta-Minune la Viața-Minune, după pandemia cu coronavirus

Anca Bejan: De la Dieta-Minune la Viața-Minune, după pandemia cu coronavirus
Anca Bejan: De la Dieta-Minune la Viața-Minune, după pandemia cu coronavirus

Pandemia cu coronavirus a avut un impact uriaș la nivel planetar, din multe puncte de vedere, nu doar medical și economic.

Există și un impact emoțional puternic. Din toate acestea avem ceva bun de învățat despre noi! Aceasta este părerea pe care o împărtășește cu noi și Anca Bejan, autoarea cărții „Dieta-Minune”. Iată mai jos lista cu cele mai importante realizări ale ei din ultimele luni. Ne dorim să-i motiveze pe unii, să-i inspire pe alții și să fie îmbogățită de experiențele tuturor.

 

Nu există om sincer cu care să fi vorbit în ultimele trei luni și să nu fi recunoscut că pandemia asta a mișcat ceva în el. Cred și sper că același lucru este valabil și pentru cei mai puțini sinceri, care se bat cu pumnii în piept că ei erau la fel de buni și înainte. Nu de alta, dar am remarcat la foarte mulți dintre cei care se dădeau grozavi și spuneau că nu cred în pandemie că au respectat toate normele de protecție și igienă, atunci când credeau că nu-i vede nimeni care i-ar putea considera mai puțini

grozavi dacă fac asta. Ete eu sunt mai sucită și recunosc: pandemia m-a zdruncinat acolo unde trebuia să fiu nițel scuturată și a mai șlefuit diamantul din mine. Sunt foarte îngrijorată pentru cei pentru care pandemia nu a însemnat nimic altceva în afară de bănuieli legate de conspirații.

Citeste si: Distanțarea socială duce la anxietate. Anca Bejan vă prezintă recomandările psihoterapeutului

 

Iată ce a însemnat pentru mine pandemia. Am realizat faptul că:

·         Trăim vremuri în care suntem din ce în ce mai expuși la astfel de evenimente mondiale, din cauza vitezei cu care putem călători dintr-un colț de lume în altul. Asta ne-am dorit, asta avem.

·         A fost de mare folos să trecem prin experiența aceasta, de a ne întreba la fiecare ieșire din casă „Cât este de necesar să ieșim?”.

Antiteza dintre cele două stări este revelatoare. Am spus de mult ori că sunt adepta căilor de mijloc și cred în căi de mijloc. La fel și de data asta. Cred că exercițiul acesta trebuie păstrat, măcar într-o oarecare măsură. Să nu renunțăm la întrebarea „Cât este de necesar și mai ales pentru ce este necesar să facem un anume lucru?”.

·         Pot fi bucuroasă cu muuult și pentru muuult mai puțin.

·         Sunt recunoscătoare pentru toate experiențele trăite. Mulțumesc mai ales greșelilor, pentru câte m-au învățat.

·         Nevoia chiar este un profesor deosebit. Am învățat să fac multe lucruri pentru mine, lucruri pentru care înainte plăteam pe alții să le facă. Sunt bucuroasă că am fost pusă în fața acestei nevoi și sunt foarte bucuroasă că am deprins aceste noi aptitudini.

·         Nu este doar dreptul meu să supraviețuiesc, ceilalți, indiferent cine sunt ei pentru mine, au exact același drept.

În concluzie, e de datoria mea să-mi respect și mie acest drept, dar în egală măsură să am grijă să nu-l încalc pe al altora. Aveam și înainte același principiu, dar cred că pățeam destul de des să-l uit. Concluzia: indiferent cât de bine crezi că făceai asta și până acum, te anunț că se poate și mai bine.

·         Oamenii chiar știu și pot să fie mai buni atunci când se găsesc în situații-limită, situații de viață și de moarte.

Există și contraexemple, dar nu ne ajută cu nimic să ne lăsăm influențați de ele. Dacă lucrăm cu noi să fim din ce în ce mai buni noi avem de câștigat în primul rând.

·         Viața (chiar) este o minune! Viața trebuie iubită și în egală măsură respectată!

Citeste si: Cele mai importante reguli de viață. Anca Bejan, în dialog cu un medic cardiolog

Mulțumesc acestei perioade pentru că:

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

·         Dacă nu încetinea toată lumea ritmul, am senzația că nu reușeam și eu să o fac. Și aveam mare nevoie de asta, după „cursa” nebună în care m-am înscris în ultimii șase ani.

·         S-a dovedit că indiferent ce probleme credeam că am, de fapt nu am probleme și viața este minunată!

·         Am mai făcut pași importanți în aventura cunoașterii și înțelegerii de sine. Ceea ce mă ajută să mă respect și să mă iubesc mai mult, ceea ce mai departe mă ajută să pot să iubesc și să respect și pe alții mai mult.

·         Am reușit să dezvolt și mai mult filosofia despre nutriție și alimentație inteligentă pe care am intitulat-o Dieta-Minune: am lansat audiobook-ul și pregătesc lansarea ediției digitale care va pune la dispoziție și noi articole despre sănătate.

·         Am învățat că sunt importante persoanele care sunt prezente și active în viața mea!

·         Am reușit să prioritizez și mai mult familia, așa cum îmi doream și cum mă simt mai bine și mai în acord cu propria credință.

·         Am învățat să spun mai des nu.

·         Am învățat să disting mai ușor persoanele de care nu am nevoie în viață și să le evit mai elegant.

·         Am reușit să experimentez postul intermitent (celebra metodă „Intermittent Fasting” premiată în 2016 cu Nobel în Medicină). Voi reveni cu articole interesante despre asta!

·         Sunt mai des conștientă de credințele proprii, pentru că doar astfel le pot respecta mai des. Când nu o fac, nu e vina nimănui altcuiva în afară de mine

·         Am găsit curajul de a spune: „Îți respect punctul de vedere, dar nu îl împărtășesc. Cu toate acestea te respect, chiar dacă nu te urmez și nu încurajez ceea ce faci tu. Fiecare este responsabil pentru propriile alegeri”.

·         Am exclus la maximum mâncărurile făcute de alții, mâncărurile a căror mod de preparare nu îmi este cunoscut. Ce poate fi mai natural și mai folositor, din toate punctele de vedere, decât să mănânc doar lucruri făcute de mine ori în casă. E greu, uneori, da. Dar satisfacția este uriașă!

Anca Bejan: De la Dieta-Minune la Viața-Minune, după pandemia cu coronavirus
Anca Bejan: De la Dieta-Minune la Viața-Minune, după pandemia cu coronavirus

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Ce planuri mi-am făcut:

Fă-ți planuri mărețe și nu te necăji dacă nu le respecți întocmai. E frumos să visezi cu ochii deschiși și doar visând poți să te pui în condiția de a-ți împlini visele. Evoluția este mai importantă decât medalia de aur. Planurile pe care mi le-am făcut sunt în mare parte utopii, dar fără să mi le fi făcut nu aș fi realizat astăzi nici jumătate din ce am realizat. Nu te descuraja dacă alții nu apreciază călătoria ta, căci nu știu ei care a fost punctul tău de start. Continuu după aceeași logică și las pandemia să mă stimuleze și mai mult să ridic ștacheta. Nu știu câte voi face din cele propuse, nu știu cât va dura minunea să respect zi de zi ce mi-am propus recent, dar sunt enorm de bucuroasă în zilele în care bifez toate acestea.

·         Să fac mișcare zilnic.

·         Să nu mai mănânc nimic fără a avea capul pe umeri.

·         Să nu încetez să mă documentez despre nutriție și sănătate.

·         Să nu pierd energia și bucuria de a ajuta și pe alții să mănânce inteligent.

·         Să am mai multă grijă de mine.

·         Să rămân cel puțin la fel de persuasivă în ceea ce privește principiile alimentare pe care le promovez.

·         Să zâmbesc mai des.

 

 

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Distanțarea socială duce la anxietate. Anca Bejan vă prezintă recomandările psihoterapeutului

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies