Andrei Gheorghe suferise mai multe infarcte fara sa stie. Care sunt semnele unui infarct "silentios". Se confunda cu raceala

Andrei Gheorghe suferise mai multe infarcte fara sa stie. Care sunt semnele unui infarct
Andrei Gheorghe suferise mai multe infarcte fara sa stie. Care sunt semnele unui infarct "silentios". Se confunda cu raceala

Andrei Gheorghe a murit la varsta de 56 de ani, in urma unui atac de cord. Medicii au descoperit in inima sa semne ale unor infarcte mai vechi, pe care omul de radio le dusese pe picioare, probabil fara simptome.

Nu toate atacurile de cord cauzeaza dureri in piept si transpiratie rece. Unele lovesc silentios, aproape fara simptome.

"In unele cazuri, pacientii au simptome "silentioase" care nu ii fac sa se simta atat de rau incat sa nu poata merge singuri la doctor", spune autorul studiului, David Bluemke, director al Centrului de Radiologie si Imagistica de la centrul NIH.

Simptomele lor includ o durere usoara in piept, greata, varsaturi, oboseala, arsuri la stomac, dificultati de respiratie, tensiune in maxilar sau la nivelul gatului.

"Intr-adevar un atac de cord silentios este similar unei indigestii sau unei raceli, dar spre deosebire de acestea, atacul de cord silentios afecteaza tesutul cardiac," adauga acesta.

din cauza insuficientei cardiace, cauzata de cicatricile lasate pe tesutul cardiac in urma acestor afectiuni ce au fost trecute cu vederea.

Cercetatorii de la National Institutes of Health au recrutat 1800 de persoane de peste 45 de ani, fara boli de inima, si le-au scanat inimile 10 ani mai tarziu.

Au descoperit ca 8% dintre participanti aveau semne de cicatrici pe inima. Dintre acesti patricipanti, cei mai multi sustin ca nu au avut un atac de cord. Acest lucru inseamna ca au suferit unul fara sa stie.

Un atac de cord silentios poate fi confundat cu o gripa sau o indigestie, insa iti poate provoca daune ale tesutului inimii. Acesta cicatrici afecteaza electricitatea inimii, cauzand un rim neregural sau aritmie. 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Si-a pus copiii in patut, apoi si-a dat ultima suflare. O mama a facut infarct la cateva zile dupa ce si-a adus tripletele acasa

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Rasturnare de situatie in cazul Stelei Popescu! Medicii legisti au incheiat autopsia: "Nu a facut infarct asa cum s-a spus"

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies