„Anul acesta vreau să fac rețeta de sarmale a mamei, mai spre Oltenia.” Rețeta de sarmale din Oltenia a lui chef Sorin Bontea!

„Anul acesta vreau să fac rețeta de sarmale a mamei, mai spre Oltenia.” Rețeta de sarmale din Oltenia a lui chef Sorin Bontea!
„Anul acesta vreau să fac rețeta de sarmale a mamei, mai spre Oltenia.” Rețeta de sarmale din Oltenia a lui chef Sorin Bontea!

Sorin Bontea a explicat, pas cu pas, cum pregătește sarmalele pentru masa de Crăciun, fiind preparatul preferat al său.

Chef Sorin Bontea este unul dintre cei mai iubiți și urmăriți chefi din țară, așa că, acum, în prag de sărbători, a ales să dezvăluie rețeta preferată a tuturor românilor, cea a sarmalelor.

„Varza rămâne puțin crocantă, așa se fac la olteni.” Cum prepară chef Sorin Bontea sarmalele oltenești

Citește și: „Amestec totul și las să crească vreo 2-3h.” Trucul pe care Chef Bontea îl folosește atunci când gătește pizza

Citește și: „Am pregătit oala cu mărar, cimbru, foi de dafin, piper și câțiva căței de usturoi.” Rețeta de sarmale de post a bunicii Lucreția!

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Chef Sorin Bontea a venit cu rețeta sarmalelor, acum, de Crăciun, și a dezvăluit cum a pregătit compoziția, dar și care este ingredientul secret pe care îl folosește la acest îndrăgit preparat. 

„Se apropie Crăciunul și mie îmi plac foarte mult sarmalele. Nu există Crăciun fără sarmale. Anul acesta vreau să fac rețeta de sarmale a mamei, mai spre Oltenia, mai mari și cu zeamă multă, nu foarte mult bulion.

Ingrediente:

  • Varză
  • Carne mai grasă
  • Foi de dafin
  • Orez
  • Sare
  • Piper
  • Bulion
  • Varză tocată
  • Zeamă de varză

Se fierb,

dar varza rămâne puțin crocantă, așa se fac la olteni.

Am carne  proaspătă porc. Mie îmi place să toc singur carnea, mai mare. Călesc ceapa, să se încingă puțin tigaia, punem și puțin bulion, cam trei linguri. Am călit ceapa cu bulionul 2-3 minute, o las să se răcească, după care facem compoziția pentru sarmale.”, a spus chef Sorin Bontea.

Citește și: Sebastian așteaptă o fată nouă în Casa iubirii? Concurentul a dezvăluit motivul despărțirii dintre el și Roberta: "Am deschis ochii!"- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

Ingredientul secret al sarmalelor lui chef Sorin Bontea

Sorin Bontea a explicat care sunt cantitățile pe care le folosește în prepararea sarmalelor, condimentele pe care le pune pentru a da gust, dar și care este îngredientul secret, și anume zeama de varză, în care sarmalele vor fierbe, iar foile vor rămâne crocante. „Am un kg jumate de carne și 150 gr.

de orez, nu îmi place să fie cu mult orez. Pun ceapa, orezul și cimbru, sare după gust. Contează și cât e de sărată zeama de varză, deoarece vor fierbe în zeamă de varză. Piper tot după ochi. Amestecăm, acum umplem sarmalele. Dacă mai rămâne carne, perișoare. Punem pe fund un strat mic de varză tocată. Alții le mai dau și în clocot pe aragaz, așa face nevasta mea, eu le bag direct la cuptor.
Mai punem boabe de piper, foi de dafin și punem sarmalele, apoi mai punem un rând de varză cu boabe de piper și frunze de dafin. Mai pun puțin cimbru și zeamă de varză. Mai pun pastă de tomate peste zeamă, două-trei linguri, apoi le așez bine și băgăm la cuptor. O oră jumate, 180 de grade.”,
a povestit chef Sorin Bontea.

Chef Sorin Bontea
Chef Sorin Bontea[Sursa foto: Instagram]



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

„Amestec totul și las să crească vreo 2-3h!” Trucul pe care Chef Bontea îl folosește atunci când gătește pizza

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți are Açelya Devrim Yılhan, actrița care joacă rolul Hasibe, mama celor patru frați Derenoglu din serialul Vinovați de iubire! Iată cum arăta celebra actriță în urmă cu 14 ani, la început de carieră

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies