Anunț de ultim moment pentru femei! Se acordă tichete sociale pentru carburanți, alimente, grădinițe, activități „de creație” și pensionare!

Anunț de ultim moment pentru femei! Se acordă tichete sociale pentru carburanți, alimente, grădinițe, activități „de creație” și pensionare!
Anunț de ultim moment pentru femei! Se acordă tichete sociale pentru carburanți, alimente, grădinițe, activități „de creație” și pensionare!

Aproximativ 1,5 milioane de pensionari cu pensie minimă sau pensie de invaliditate vor beneficia de servicii precum mese calde și pachete alimentare livrate la domiciliu, îngrijire medicală la domiciliu de către asistenți și îngrijitori specializați. În plus, se vor acorda și alte tichete sociale.

Noul guvern condus de Marcel Ciolacu a lansat o serie de propuneri referitoare la acordarea de vouchere. Aceste propuneri vizează diverse categorii, inclusiv sport, carburanți, alimente, creșe și grădinițe pentru mame, dar și pensionari. Astfel, se dorește implementarea unui sistem extins de tichete care să ofere beneficii în multiple domenii.

Citește și: „Are ce îi trebuie acolo! Are o pensie frumoasă!” Elena Merișoreanu a făcut declarații despre viața Mariei Ciobanu în America

Guvernul Ciolacu aduce o multitudine de tichete sociale pentru carburanți, alimente, grădinițe, activități „de creație” și pensionari

Programul de guvernare al noului premier Marcel Ciolacu include o listă cuprinzătoare de vouchere ce urmează să fie oferite cetățenilor români în anumite circumstanțe.

  1. vouchere pentru sport, creaţie, artă – în cazul familiilor monoparentale
  2. card naţional pentru reduceri la alimente, carburanţi, transport, servicii bancare, educaţie, recreaţie – în cazul familiilor cu mai mult de trei copii
  3. vouchere pentru after-school, creşe, grădiniţe particulare
    – pentru familiile care au aproximativ 8.000 de lei venitul
  4. vouchere 2.500 de lei pentru consultaţii şi analize – pentru viitoarele mame
  5. circa 1,5 milioane de pensionari cu pensia minimă sau cu pensie de invaliditate vor primi mese calde, pachete alimentare acasă, îngrijitor/asistent medical la domiciliu.

Decizia Comisiei Europene de a nu acorda subvenții pentru facturile de energie, implementate ca urmare a conflictului din Ucraina, va avea un impact asupra României.

Cu toate acestea, există în continuare alternative precum cardurile de energie și alte modalități prin care românii vor primi sprijin pentru plata facturilor de energie electrică, chiar dacă plafonarea prețurilor și compensarea consumului de energie electrică vor dura cel puțin până în 2024. Pentru a beneficia de această asistență guvernamentală, cetățenii români trebuie să îndeplinească o serie de criterii impuse.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Cardurile de energie vor fi relansate

Potrivit declarațiilor ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloș, cardurile de energie, care au fost distribuite anterior românilor cu situație financiară precară cu ajutorul fondurilor europene, vor fi relansate în curând și vor fi ulterior întrerupte. Acest lucru vine în urma deciziei Uniunii Europene de a înceta acordarea asistenței către statele europene afectate de creșterea prețurilor la energie și gaze.

În luna februarie a acestui an a avut loc primul transport de carduri de energie, iar românii vor primi al doilea și ultimul transport în septembrie. Fiecare tranșă de ajutor pentru energie are o valoare de 700 de lei, astfel că suma totală acordată este de 1.400 de lei. La sfârșitul anului trecut, Uniunea Europeană s-a confruntat cu o criză energetică severă ca urmare a inflației și a invaziei Rusiei în Ucraina.

Pentru a face față acestei crize, statele membre ale UE au investit sute de miliarde de euro în scutiri fiscale, subvenții și alte măsuri de sprijin pe întreaga perioadă.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: Veste importantă pentru femei! Ce lege a fost sugerată, în privința pensiilor



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Veste bună pentru pensionare! Marius Budăi a făcut un anunț de ultimă oră

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies