Anunț de ultim moment pentru pensionarele din România! Ce a declarat ministrul Marius Budăi despre tăierea pensiilor

Anunț de ultim moment pentru pensionarele din România! Ce a declarat ministrul Marius Budăi despre tăierea pensiilor
Anunț de ultim moment pentru pensionarele din România! Ce a declarat ministrul Marius Budăi despre tăierea pensiilor

Ministrul Muncii a făcut o nouă declarație cu privire la noua lege a pensiilor din România.

Potrivit informațiilor furnizate de ministrul Marius Budăi, în viitorul apropiat, reducerea pensiilor va fi eliminată complet.

Citește și: Veste importantă pentru femeile născute în anii 60’! Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare

Ce spune ministrul Marius Budăi despre tăierea pensii

Marius Budăi a dezvăluit că a discutat cu specialiști de la minister și de la Casa de Pensii cu privire la pensiile românilor.

În urma acestor discuții, ministrul Muncii a subliniat că pensionarii din România nu vor avea parte de o scădere a pensiilor.

„Vom avea o discuţie şi în coaliţie şi voi înainta către Banca Mondială studiul de impact pentru ca apoi să continuăm discuţiile cu Comisia Europeană. În primul şi în primul rând rezolvarea inechităţilor, după care anumite perioade contributive care au fost cu sporuri nepermanente”, a declarat Marius Budăi.

Nu vor exista tăieri de pensii în perioada următoare

În același timp, salariile vor rămâne neschimbate pentru parlamentari, dar cheltuielile pentru combustibil, deplasări interne și externe vor avea prețuri mai scăzute.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

„Eu am auzit chestiunea cu gaura la buget, dar nu l-am auzit pe ministru să folosească cuvântul ăsta.

Bugetul Ministerului Muncii este compus de asistența socială și investiții. Nu ne atingem de salarii, de pensii și tot ceea ce înseamnă asistență socială. Partea de investiții nu se atinge. Am găsit cheltuieli din care putem reduce: combustibil cu 20% și deplasări interne și externe. Atât putem face noi acum Ministerul Muncii. Nu avem o cifră finală. Am identificat ce putem face să susținem activitatea respectivă”, a mai adăugat Marius Budăi.

În decursul acestei luni, pensionarii și-au încasat pensiile mai devreme pentru a-și face cumpărăturile de Paște.

„Am luat această decizie și am implementat-o, să comprimăm calendarul plăților astfel încât vineri seniorii României au intrat deja în posesia banilor, cei cu plata pe card, iar astăzi se închide plata pentru ceilalți. Am dorit să îi sprijinim să facă mai devreme cumpărăturile. Și voucherele au intrat”, a mai spus Marius Budăi.

Ce a declarat ministrul Marius Budăi despre tăierea pensiilor
Ce a declarat ministrul Marius Budăi despre tăierea pensiilor[Sursa foto: shutterstock]

Noua formulă de calcul a pensiilor

În cadrul discursului său despre noua formulă de calcul a pensiilor din 2023, oficialul a criticat faptul că nu s-a început recalcularea de la adoptarea Legii nr. 127/2019 privind sistemul public de pensii în timpul guvernării PSD-Dragnea. Potrivit ministrului Muncii, noua formulă de calcul vizează eliminarea inechităților din sistemul de pensii care au fost produse prin intervențiile asupra actelor normative de bază ale Legii 127.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

„Noi de-a lungul timpului am avut în legea 127, trei acte normative de bază, toate care au prevăzut pensii, că au fost trei a fost bine, dar au intervenit multiple și au făcut să crească inechitățile.

Unele din ele vin din intervenția de la aceste acte, al doilea lucru ieșirea în date diferite la pensie în urma acelor intervenții a adus o altă inechitate în ceea ce privește stagiile de cotizare între femei si bărbați”, a mai spus ministrul Muncii.

Ce a declarat ministrul Marius Budăi despre tăierea pensiilor
Ce a declarat ministrul Marius Budăi despre tăierea pensiilor[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Femeile nu își mai pot cumpăra ani de vechime pentru pensie! De ce intra mai rapid pensiile pe card, în luna aprilie?

 



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Zile libere 2023. Anunț privind zilele libere ale salariatelor! Minivacanţă de patru zile pentru bugetare de Paşte

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies