Anunț pentru elevele din toată țara! Când vor fi livrați banii pe carduri?

Anunț pentru elevele din toată țara! Când vor fi livrați banii pe carduri?
Anunț pentru elevele din toată țara! Când vor fi livrați banii pe carduri?

Livrarea burselor se va face cu întârziere pentru elevi. Anul școlar 2024-2025 vine cu mai multe schimbări.

Noul an școlar aduce mai multe modificări cu privire la data la care elevii vor primi bursa. Există mai multe tipuri de bursă, iar bursele sociale sunt condiționate de venitul familiei, iar cele de excelență și bursele de merit sunt condiționate de performanțele academice ale elevilor. Acest an școlar vine cu o noutate tot în această sferă, astfel că au mai fost introduse încă t rei burse pentru elevi. Bursa pentru reziliență se va acorda elevilor cu media anuală cel puțin 7, pentru a-i încuraja să învețe.

O bursă tehnologică va fi introdusă pentru elevii din învățământul profesional și tehnic, inclusiv cel dual, iar bursă vor putea să primească și mamele minore. Dosarele pentru aceste burse se vor depune la secretariatul școlii în care elevul învață.

Când se vor livra banii pe card

Citește și: Veste importantă pentru femeile din România! Cât de mult va crește valoarea tichetelor de masă, începând cu 1 octombrie

Burse elevi
Burse elevi[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citește și: Veste bună pentru mamele din România! Cu cât se modifică alocațiile de la 1 ianuarie 2025

Plata burselor se face, de regulă, prin transfer bancar, iar unitățile de învățământ nu impun deschiderea unui cont la o anumită bancă pentru a fi virată această sumă.

Încă o noutate a anului școlar 2024-2025 este că banii vor fi virați pe carduri în data de 20 a fiecărei luni, nu în ziua de 15, așa cum elevii au fost obișnuiți până acum. Elevii beneficiari de bursă vor primi banii pentru lunile septembrie și octombrie în următoarea lună, adică pe data de 20 noiembrie. Bursa de reziliență, socială și tehnologică este de 300 de lei, cea de merit este de 450 de lei, bursa de excelență olimpică II ajunge până la 700 de lei, iar bursa de excelență olimpică I până la 3700 de lei.
Mamele minore vor putea primi și ele bursă din acest an, iar suma este de 700 de lei/lună.

Burse elevi
Burse elevi[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Anunț important pentru pensionare! Cum se desfășoară recalcularea din oficiu a pensiilor

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”

Fiul lui Ion Țiriac, revoltat pe afirmația lui Ilie Năstase: "Sunt numai prostii care nu au nicio legătură cu realitatea"

Anunț pentru elevele din toată țara! Când vor fi livrați banii pe carduri?

Mihaela Homa, câștigătoarea celui de-al doilea sezon Casa iubirii, apariție de senzație în platoul emisiunii! Ce dezvăluiri uluitoare a făcut concurentelor! Care este marele ei regret

De ce s-a sinucis Andrei, tânărul din Vaslui care s-a spânzurat în pădure


Cookies