Anunțul momentului despre pensiile din România! Ce trebuie să știe femeile despre modificări

Anunțul momentului despre pensiile din România! Ce trebuie să știe femeile despre modificări
Anunțul momentului despre pensiile din România! Ce trebuie să știe femeile despre modificări

Noi schimbări în privința pensiilor românilor! Află din rândurile următoare despre ce este vorba.

Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii a vorbit despre recalcularea dosarelor de pensii și despre noua lege a pensiilor. Când va fi aceasta gata și cum îi va afecta pe români descoperiți în rândurile următoare.

Când va fi gata noua lege a pensiilor

Citește și: Veste tristă pentru femeile din România! Se modifică vârsta de pensionare

Anunțul momentului despre pensiile din România! Ce trebuie să știe femeile despre modificări
Anunțul momentului despre pensiile din România! Ce trebuie să știe femeile despre modificări[Sursa foto: freepik]

Noua lege a pensiilor este un pas important pentru românii care sistemul financiar din România, aceasta aducând o serie de schimbări în rândul pensionarilor.

În cadrul unui interviu, Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii din România a vorbit despre momentul în care va fi adoptată această lege a pensiilor. Potrivit spuselor sale, în momentul de față se așteaptă un raport de la Banca Națională cu privire la numărul de salariați și numărul de pensionari din perioada următoare.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Ulterior, după ce vor primi acest raport, legea pensiilor trebuie să ajungă la o formă finală, care va fi trimisă spre aprobare către reprezentanții Guvernului, iar ulterior, când va fi promulgată de către președintele României și va apărea în Monitorul Oficial, atunci va fi valabilă.

Până la momentul respectiv, reprezentanții Casei de Pensii fac demersurile necesare astfel încât să ajungă la o formă finală a acesteia.

Se așteaptă în momentul de față acel raport al Băncii Mondiale pentru că ei ne oferă niște previziuni cu privire la, atât la numărul de salariați, cât și la numărul de pensionari pe perioada următoare, drept pentru care noi ar trebui să ținem cont de acest raport. 

Pot să vă spun că aceste discuții au fost mult mai dese și mai aplicate, ceea ce denotă că sunt pe final și noi în momentul în care avem acest raport trebuie să facem niște ajustări la draftul pe care deja îl avem și pe care specialiștii de la Ministerul Muncii și ai Casei de Pensii, l-au elaborat.”, a afirmat directorul Casei de Pensii.

Ce se va întâmpla cu pensiile specialeț

Citește și: Veste bună pentru pensionare! Marius Budăi a făcut un anunț de ultimă oră

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Anunțul momentului despre pensiile din România! Ce trebuie să știe femeile despre modificări
Anunțul momentului despre pensiile din România! Ce trebuie să știe femeile despre modificări[Sursa foto: freepik]

În privința pensiilor speciale, Daniel Baciu a explicat că după ce se va adopta noua lege a pensiilor, acestea vor fi eșalonate în funcție de vârsta de pensionare, de vechimea în specialitate, dar și de baza de calcul.

„Această reformă a pensiilor speciale este imperativă și trebuie să se întâmple.

Suntem conștienți de acest lucru cu toții pentru că toată lumea știe care sunt acele probleme care au apărut de-a lungul timpului, cu acele inechități, dar nu se poate face abrupt și

vor fi niște eșalonări foarte clar prevăzute în lege atât cu vârsta de pensionare care trebuie să ajungă la același nivel în sistemul public, atât a vechimii în specialitate, cât și a bazei de calcul.”, a mais spus Daniel Baciu.



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Care sunt categoriile de femei scutite de la plata asigurării de sănătate în 2023. Anunț de ultim moment

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies