Apa de trandafiri: beneficii pentru piele, păr și corp

Apa de trandafiri: beneficii pentru piele, păr și corp
Apa de trandafiri: beneficii pentru piele, păr și corp

Apa de trandafiri este o aroma incredibila, pe care o poti folosi cu succes in prajituri si diverse deserturi, sau chiar ceaiuri.

Apa de trandafiri: beneficii pentru piele, păr și corp. Apa de trandafiri este o aroma incredibila, pe care o poti folosi cu succes in prajituri si diverse deserturi, sau chiar ceaiuri. Este insa extrem de utila si in tratamentele de ingrijire faciale si corporale. Descopera ce proprietati are si cum sa o folosesti:

Proprietatile apei de trandafiri

Apa de trandafiri este folosita de secole in numeroase culturi din intreaga lume.

Parfumul sau minunat are proprietati antibacteriene, antiseptice si antiinflamatorii. Poti cumpara apa de trandafiri de la farmacie sau iti poti procura tu acasa.

Apa de trandafiri calmeaza iritatiile pielii

Fie ca ai iritatii pe fata, tenul sensibil sau rozacee, folosirea apei de trandafiri poate fi extrem de utila in calmarea pielii. Are proprietati antiinflamatorii, contine vitaminele A si C si reduc iritatia, hidrateaza si inmoaie pielea.

In acelasi timp, iti vei curata pielea de impuritati si vei indeparta sebumul in exces. Daca te confrunti cu eczeme si rozacee, apa de trandafiri nu ar trebui sa lipseasca din ingrijirea ta zilnica.

Apa de trandafiri: beneficii pentru piele, păr și corp
Apa de trandafiri: beneficii pentru piele, păr și corp[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Apa de trandafiri micsoreaza porii

Apa de trandafiri, daca este folosita in mod regulat, poate sa imbunatateasca semnificativ aspectul si textura tenului.

In plus, poate sa micsoreze porii si sa estompeze ridurile fine. Vitaminele C si E care se afla in compozitia sa iti vor oferi un plus de hidratare si vor revitaliza pielea cu aspect obosit. Este suficient să pulverizezi puțină apă de trandafiri pe tenul curat o singură dată pe zi pentru a te bucura de toate aceste beneficii excelente.

Apa de trandafiri trateaza acneea

Apa de trandafiri beneficiaza de proprietati antiseptice si antibacteriene, astfel ca poate fi folosita ca adjuvant in tratarea acneei. In plus, stimuleaza vindecarea si cicatrizarea ranilor. Aplica apa de trandafiri pe zonele afectate si las-o sa actioneze fara sa te clatesti.

Apa de trandafiri te ajuta sa dormi mai bine

Apa de trandafiri poate avea un usor efect calmant. Te poate ajuta sa adormi mai usor si sa ai un somn odihnitor, daca o folosesti seara.

Nervul olfactiv transmite mesaje către zona creierului responsabilă pentru reglarea stării de spirit și a emoțiilor. De aceea unele parfumuri și arome ne trezesc amintiri și emoții. Apa de trandafiri poate indica creierului că este momentul să te relaxezi și să adormi, fiind astfel eficientă în tratarea insomniilor.

Apa de trandafiri: beneficii pentru piele, păr și corp
Apa de trandafiri: beneficii pentru piele, păr și corp[Sursa foto: PixaBay]

Apa de trandafiri iti mentine parul sanatos

Daca aplici apa de trandafiri pe varfurile tale, vei oferi mai multa stralucire parului.

In plus, aplicarea la radacini va ajuta la tratarea eczemelor si iritatiilor, va trata matreata si va reduce excesul de sebum, multumita proprietatilor sale antiinflamatorii si antiseptice. Adauga cateva picaturi de apa de trandafiri in produsele tale pentru ingrijirea parului sau pulverizeaza apa de trandafiri direct pe par si scalp.

Citeste si: La ce este bună apă micelară. Cum se folosește şi care sunt beneficiile ei

Citeste si: Aromoterapia- cum îți poate îmbunătăți starea de spirit?



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu au rămas fără bani în vacanță. Ce au făcut cei doi soți în miez de noapte? „Nu sunt bancomate.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies