Ardeii umpluți se pot prepară rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepară o rețetă perfectă de ardei umpluți.
Rețetă de Ardei umpluți
Rețeta delicioasă de ardei umpluți, absolut minunați, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Ardei umpluți este de 30 de minute
Timp de preparare – o or ă și 30 de minute
Timp total – 2 ore
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Rețeta de Ardei umpluți este pentru 6 persoane
Citește și: Fursecuri cu topping de ciocolată și fulgi de cocos. Un desert pe placul tuturor!
Ingrediente – Ardei umpluți
- 10 ardei grași, de o mărime medie
- 700 de grame de carne tocată (porc+ vită)
- 2 cepe
- 50 g orez cu bobul rotund
- o jumătate de legătură de mărar
- o jumătate de legătură de pătrunjel
- 1 linguriță de piper măcinat
- 1 linguriță de sare
- 1 linguriță paprika dulce sau iute
- 200 ml bulion
- 1 linguriță de pastă de roșii
- 1 ou întreg
- 3 frunze de dafin
- 200 ml bulion de roșii
- 3 linguri de ulei
- 2 linguri de făină
- frunză de dafin
- sare
- piper
- zahăr
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare - Ardei umpluți
- Începem prin a scoate cotorul cu semințe ardeilor, pentru a-i curăța cât de mult posibil și de nervurile din interior. Se spală bine, lăsându-se apoi la scurs.
- Carnea tocată se pune într-un bol, se toacă ceapă mărunt și se adaugă peste carne. Se adaugă și orezul, sarea, piperul, paprika, pastă de roșii și verdețurile tocate, în prealabil.
- Compoziția de carne și orez se pune în ardei, fără a-i umple complet, la care vom adăuga și câte un „capac” dintr-o roșie.
- Se aranjează ardeii într-o oală potrivită, iar separat, se dă în clocot cam 1 litru și jumate de apă, pentru a se turna deasupra ardeilor din oală. Se presară sare, se adaugă foile de dafin și se pune oala pe foc. Așteptăm să clocotească, ia apoi se adaugă roșiile pasate sau bulionul. Se fierb ardeii la foc potrivit, timp de 1 oră și 30 de minute, astfel încât să se gătească și carnea și să fie fiert și orezul.
- Pentru sos, într-o oală mai mică se încinge uleiul și se adaugă făina. Amestecăm repede pentru ca uleiul să se încorporeze în făină, fără să se rumenească. Turnăm deasupra, puțin câte puțin și amestecând continuu, 250 de mililitri din supa în care au fiert ardeii, va clocoti și se va îngroșa imediat, motiv pentru care se adaugă bulionul și se amestecă foarte bine, apoi și frunza de dafin. Se fierbe încă 5 minute pe foc mic, apoi se adaugă sare, piper și zahăr.
- Pe farfurie punem ardeii umpluți și îi stropim cu sosul fierbinte. Poftă bună!
Sfaturi pentru rețeta de Ardei umpluți
- Această rețetă se poate face și cu ardei pentru umplut păstrați la congelator.
- Pentru a ține ardeii la loc fix sub apă care fierbe, putem așeza deasupra o farfurioară.
- Nu neglijați verdețurile, vor aduce prospețime acestui fel de mâncare.
- Dacă doriți o compoziție mai moale, folosiți doar gălbenușul de ou.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajută în prepararea lor.