Ardei umpluți. Niciodată nu trebuie să uiți rețeta delicioasă din copilărie!

retete de mancare gatita

Ardei umpluți

Ardeii umpluți se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de ardei umpluți.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cei mai gustoși ardei umpluți, preparate așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de ardei umpluți 

Rețeta delicioasă de ardei umpluți, absolut minunate, se prepară în doar 7 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de ardei umpluți este de o oră 

Timp de preparare - o oră 

Timp total - 2 ore 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Rețeta de ardei umpluți este pentru 6 persoane 

ardei umpluti
Ardei umpluți[Sursa foto: freepik]

Citește și: Terci sănătos de fulgi de ovăz cu fructe. Descoperă secretul unei alimentații sănătoase și delicioase!

Ingrediente – ardei umpluți 

  •  10 ardei grași 
  • 5 roșii coapte 
  • boia de ardei dulce 
  • 100 g de orez 
  • puțină smântână 
  • 800 g de carne tocată, porc și vită 
  • 4 fire de ceapă verde 
  • cimbru uscat 
  • Ulei 
  • Sare 
  • piper negru măcinat 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6

persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

retete de preparate porc
Ardei umpluți[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Mod de preparare - ardei umpluți 

  1. în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această rețetă delicioasă de ardei umpluți virgule este să începeți prin a tăia capacele ardeilor, pentru ca ulterior să-i curățați și în interior, de cotoare și semințe. 
  2. În continuare, vom avea nevoie de o gay de dimensiuni mai mari, care vom adăuga puțin ulei, iar imediat apoi și ceapa, tocată mărunt, pe care o vom căli.
    Vom aștepta ca aceasta să se călească, moment în care vom adăuga și orezul, direct din pungă, fără să fie spălată înainte. Orezul se va amesteca bine de tot cu ceapa, timp de aproximativ 5 minute. 
  3. Acum a venit momentul să pregătim și umplutura noastră pentru ardei. Așadar, într-un bol de dimensiuni mai mari, vom pune carnea tocată, cea de porc și vită, o vom condimenta cu sare, piper negru măcinat, cimbru uscat, și boia de ardei dulce și amestecăm pentru a se incorpora toate ingredientele împreună.
    Abia mai apoi vom adăuga amestecul de ceapă și orez de la călit, peste carne, și vom începe să frământăm totul bine direct cu mâinile. 
  4. Roșiile trebuie să fie puțin opărite, doar timp de câteva secunde, pentru ca atunci când ne dorim să dăm pacea lor jos, aceasta să se dezlipească mult mai ușor. Ulterior, le vom trage prin blender, pentru a forma un sos cu adevărat fin. 
  5. În continuare, tot ce trebuie să facem este să împărțim umplutura noastră în funcție de numărul ardeilor aleși, însă trebuie să ținem cont de faptul că aceștia nu trebuie umpluți complet, pentru că orezul din compoziție se va umfla în momentul în care se vor fierbe. 
  6. Ardeii se așează într-o oală de dimensiuni mai mari, astfel încât să poată fi așezați în picioare. Ardeii se vor acoperi cu capacele lor, sau cu capace de roșii, iar deasupra vom turna sosul de roșii, fiind condimentat cu sare și un praf de zahăr. În oală vom adăuga și o cană de apă, și vom lăsa să fiarbă la foc mediu, cu capacul deasupra pus, însă nu complet, timp de aproximativ o oră. 
  7. După acest interval de timp, ardei noștri umplut sunt gata, iar rețeta este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

ardei umpluti cu sos de rosii si smantana
Ardei umpluți[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cartofi umpluți cu carne. O idee foarte bună pentru cină!



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Lasagna clasică. O adevărată delicatesă!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies