Cartofii umpluți cu carne se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de cartofi umpluți cu carne.
Rețetă de cartofi umpluți cu carne
Rețeta delicioasă de cartofi umpluți cu carne, absolut minunați, se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de cartofi umpluți cu carne este de 20 de minute
Timp de preparare- 50 de minute
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp total- o oră și 10 minute
Rețeta de cartofi umpluți cu carne este pentru 6 persoane
Ingrediente – cartofi umpluți cu carne
- 10 cartofi de dimensiuni mai mari
- 2 kg de carne tocată amestec, după preferințe
- 250 ml de sos de roșii
- 2 cepe mari roșii
- 5 căței de usturoi
- câteva frunze de dafin
- Sare
- piper negru măcinat
- busuioc
- boia dulce
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru
aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!Mod de preparare- cartofi umpluți cu carne
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această rețetă de astăzi, este să începem prin a curăța și spăla foarte bine cartofii, pe care ulterior îi vom tăia în jumătăți și vom scobi cu o linguriță, astfel încât să obținem niște bărcuțe subțiri, sau groase, după preferințe.
- În continuare, vom mai avea nevoie de o tavă de cuptor pe care o vom unge bine cu ulei unu virgulă în interiorul căreia vom așeza bărcuțele noastre
- În acest timp, vom prepara un sos delicios, făcut din puțin ulei, ceapă, usturoi, tăiate mărunt în prealabil, pe care le vom căli puțin într-o tigaie de dimensiuni mai mari pentru ca ulterior să adăugăm peste acestea și sosul de roșii, dar și sare, câteva foi de dafin, după preferințe, dar și piper negru măcinat
- separat, vom pregăti și carnea tocată. Așa da, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom pune ulei la încins iar ulterior și carnea, pe care o vom gândi menta cu sare, piper negru măcinat, 2 3 linguri de sos de roșii, boia dulce, dar și busuioc, după câteva minute.
- Așadar virgula a venit momentul ca în cartofii noștri pe care i-am gătit la cuptor, să punem carnea tocată pregătită, timp în care îi vom și presa puțin iar deasupra vom adăuga și câte o lingură din sosul pregătit.
- Tava se acoperă cu folie de aluminiu și s-o introduce în cuptorul preîncălzit la 180 °C, timp de aproximativ 45 de minute, sau până când observați că încep să se rumenească frumos.
- După acest interval de timp, vom presăra deasupra și puțin cașcaval ras, după preferințe, câteva frunze de verdeață, c se pot servi cu roșii, și nu numai, iar rețeta este gata. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Cheesecake cu portocale și scorțișoară. Perfectă pentru o zi călduroasă de vară!