Cheesecake cu portocale și scorțișoară se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă
Rețetă de Cheesecake cu portocale și scorțișoară
Rețeta delicioasă de Cheesecake cu portocale și scorțișoară, absolut minunat, se prepară în doar 13 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Cheesecake cu portocale și scorțișoară este de 2 ore
Timp de preparare- 3 ore
Timp total- 5 ore
Rețeta de Cheesecake cu portocale și scorțișoară este pentru 6 persoane
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Tort de ciocolată cu zmeură și zahăr pudră. O combinație divină pentru iubitorii de dulciuri!
Ingrediente – Cheesecake cu portocale și scorțișoară
ingrediente pentru bază
- 200 g de biscuiți cu ciocolată
- 100 g de unt, la temperatura camerei
ingrediente pentru crema de brânză
- 500 g de brânză tartinabilă
- 300 ml de smântână lichidă
- 300 ml de suc proaspăt de portocale
- 200 g de zahăr granulat
- 10 g de gelatina
- o linguriță de scorțișoară pudră
ingrediente pentru jeleul de portocale
- 300 ml de suc proaspăt de portocale
- 100 g de zahăr granulat
- 5 g de gelatină
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare- Cheesecake cu portocale și scorțișoară
- În primul și în primul rând virgule tot ce trebuie să faceți pentru această rețetă de Cheesecake portocale și scorțișoară, este prin a începe să topiți untul, pentru prepararea bazei noastre. În continuare, vom lăsa untul să se răcească, odată ce a fost topit.
- Separat, fie într-un robot de bucătărie, fie cu ajutorul unei pungi și a unui sucitor, vom mărunți biscuiții de ciocolată, cât mai bine cu putință.
- În acest timp, vom pregăti și tava pentru cuptorul nostru, pe care o vom unge cu puțin unt, după preferințe.
- Acum că untul nostru este răcit, îl vom amesteca pe acesta cu biscuiții pentru a se omogeniza foarte bine, următorul pas fiind să-l adăugăm în tavă, amestecul obținut, și să îl nivelăm cu ajutorul unei spatule, pentru a obține o bază cât mai uniformă cu putință.
- Tava se acoperă cu o folie de plastic, pentru ca ulterior să o băgăm în congelator timp de aproximativ 15 minute. În caz contrar, dacă nu doriți să o introduceți în congelator, timp de aproximativ 30 de minute aceasta se va adăuga în frigider.
- Acum a venit momentul să ne ocupăm și de prepararea cremei pentru acest desert. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga gelatina pentru AO lăsa o să se înmoaie, timp de aproximativ 10 minute.
- În acest interval de timp, ne putem ocupa de portocale, pe care le vom spăla și le vom stoarce pentru a obține sucul dorit.
- Separat, vom avea nevoie de un vas de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga brânza tartinabilă, pe care o vom amesteca direct cu mixerul astfel încât aceasta să devină cât mai cremoasă cu putință. Abia apoi vom adăuga peste și zahărul virgule ingrediente pe care le vom mai amesteca pentru încă puțin timp. În continuare, vom adăuga peste acest conținut și sucul de portocale proaspăt stors, ingrediente pe care le vom mai amesteca pentru încă o dată, astfel încât compoziția să fie cât mai omogenă cu putință.
- Tot ce trebuie să facem în continuare este să adăugăm peste aceste ingrediente și o linguriță de scorțișoară și se amestecă bine de tot pentru a se încorpora iar apoi vom pune aproximativ 5 linguri din cantitatea de smântână lichidă, într-un vas separat pentru ca mai târziu să oprim de la tine. Restul acesteia se va amesteca separat cu mixerul până când se va obține un amestec spumos. Atenție însă! Nu ar trebui ca această compoziție să se amestece prea mult deoarece se va tăia.
- Acum a venit momentul să punem și gelatina smântâna lichidă pe care am oprit-o înainte pentru a încălzi ușor și ulterior amesteca până când se topește complet. Acest amestec se va adăuga peste brânza tartinabilă și se va amesteca, însă de această dată, cu mixerul pentru a se putea încorpora mai bine.
- Vom scoate acum tava din frigider și vom adăuga peste blat și compoziția de brânză preparată pe care o vom nivela cu ajutorul unei spatule. Am acoperit din nou tava cu folie și o vom lăsa la frigider pentru timp de cel puțin 3 ore.
- În acest interval de timp ne vom ocupa de prepararea gelului de portocale. Așadar, toți trebuie să facem pentru început virgule să punem gelatina la înmuiat într-un vas cu apă rece. Tot acum vom avea nevoie și de o oală de dimensiuni potrivite în care vom adăuga sucul de portocale, zahărul ingrediente pe care le vom lăsa pe aragaz, la foc mic, timp în care vom mai amesteca cu telul din când în când pentru ca zahărul să se topească complet. Odată ce acest pas a fost făcut vom îndepărta oala de pe foc și eu vom lăsa să se răcească. În momentul în care s-a mai răcit puțin, vom adăuga peste și gelatina și vom continua să amestecând cu telul pentru a se topi complet.
- Ulterior vom scoate tava care se află deja în frigider, peste brânză determinabilă vom pune și jeleul de portocale preparat și vom continua să o acoperim cu folie de plastic pentru a o lăsa la frigider pentru încă cel puțin 5 ore pentru a ne asigura că se întărește așa cum trebuie, iar rețeta este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Paste cu broccoli și mazăre. Culoarea te va trimite direct cu gândul la un picnic savuros!