Arta comportamentului impecabil la masă. 10 lucruri pe care femeile trebuie să le țină mereu minte

comportament la masa
Arta comportamentului impecabil la masă

Chiar și momentul cinei poate reprezenta o artă. Însă știați cum ar trebui să vă comportați în acest context?

Aflați din rândurile următoare care sunt doar 10 dintre aspectele de care ar trebui să țină cont femeile atunci când se află la masă. În plus, descoperiți și ce ar trebui, dar și ce nu ar trebui să faceți în acest context. 

 

10. Nu trebuie ca niciodată să așezăm paharul de vin, în locul greșit 

Pe locul 10 se află faptul că, atunci când ne aflăm la masă, nu ar trebui ca niciodată să ne așezăm paharul de vin în locul greșit.

Această regulă are legătură în principal cu momentul în care deja am savurat din paharul nostru de vin, iar imediat apoi nu știm unde să îl așezăm. Poziția corectă a paharului de vin, este întotdeauna lângă paharul de apă, însă primul așezat în partea dreaptă este cel de apă, iar ulterior cel de vin. 

Citește și: Mască de ciocolată pentru repararea părului. Trucul eficient pentru femeile care își doresc păr moale și strălucitor

bunele maniere la masa
Arta comportamentului impecabil la masă[Sursa foto: freepik]

Citește și: 10 ținute chic pentru o cină casual în oraș

9. Nu trebuie ca niciodată să tăiem frunzele din salată 

Pe locul 9 se află faptul că, atunci când ne aflăm la masă, nu ar trebui ca niciodată să tăiem frunzele din salată. În ciuda faptului că în anumite astfel de salate putem regăsi frunzele destul de mari în dimensiuni, niciodată nu ar trebui să le tăiem, ci trebuie doar să le consume exact așa cum au fost tăiate ele

de către bucătar. 

Arta comportamentului impecabil la masă[Sursa foto: freepik]

8. Nu trebuie ca niciodată să facem un sandwich din pâinea adusă 

Pe locul 8 se află faptul că, atunci când ne aflăm la masă, nu ar trebui că niciodată să facem un sandviș din pâine adusă. Putem întâmpina această problemă deseori în momentul în care există și o gustare care trebuie întinsă pe pâine, moment în care alegem să luăm o bucată mai mare de pâine și să o facem.

Cu toate acestea, nu este deloc politicos să facem acest lucru, ci mai degrabă ar trebui ca noi să rupem pâinea în bucățele de dimensiuni mai mici iar apoi să aplicăm respectiva gustare și să o mâncăm. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

reguli de stil la masa
Arta comportamentului impecabil la masă[Sursa foto: freepik]

7. Nu trebuie ca niciodată să ne turnăm apă nouă, prima dată, ci partenerului 

Pe locul 7 se află faptul că, atunci când ne aflăm la masă, nu ar trebui ca niciodată să ne turnăm prima dată apă noua, iar apoi partenerului. Aceasta este considerată a fi o greșeală de etichetă, dat fiind faptul că în acest context, ar trebui ca prima dată să turnăm apă partenerului de masă, iar ulterior noua. 

6. Nu trebuie ca niciodată să așezăm cuțitul și furculița pe farfurie, în timpul unei pauze 

Pe locul 6 se află faptul că, atunci când ne aflăm la masă, nu ar trebui ca niciodată să așezăm cuțitul și furculița pe farfurie, atunci când luăm o pauză. Deseori avem tendința să facem acest lucru, însă este o totală greșeală de etichetă, dat fiind faptul că în momentul în care luăm o pauză de la mâncare, ar trebui să ne așezăm cuțitul și furculița direct în farfurie, în formă de V inversat. 

tehnica servirii
Arta comportamentului impecabil la masă[Sursa foto: freepik]

5. Nu trebuie ca niciodată să ținem cuțitul greșit 

Pe locul 5 se află faptul că, atunci când ne aflăm la masă, nu ar trebui ca niciodată să ținem cuțitul greșit. Trebuie să acordăm o atenție sporită acestui aspect, dat fiind faptul că ar trebui să cunoaștem direcția în care cuțitul nostru trebuie să stea, însă în niciun caz, niciodată, în exterior. Acesta trebuie poziționat întotdeauna în interior, și exact așa să-l păstrăm pe întreaga durată a mesei. 

4. Nu trebuie ca niciodată să ne aplicăm machiaj 

Pe locul 4 se află faptul că, atunci când ne aflăm la masă, nu ar trebui ca niciodată să ne aplicăm machiaj. Se poate întâmpla ca unele momente rusul nostru să nu mai fie intact sau rimelul să se fi scurs, însă cu toate acestea, nu ar trebui sub nici o formă să ne aplicăm machiajul în timpul mesei, ce ar trebui să mergem politicos la baie pentru a ne retușa acest aspect. 

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Arta comportamentului impecabil la masă[Sursa foto: freepik]

3. Nu trebuie ca niciodată să ținem paharul de vin de la bază 

Pe locul 3 se află faptul că, atunci când ne aflăm la masă, nu ar trebui ca niciodată să ținem paharul de vin de la bază. Vinul nu se servește sub această formă, nefiind politicos nici să-l ținem de la bază, dar nici de pahar în sine, ce politicos este și elegant totodată să-l ținem de tulpină. De asemenea, ar trebui să evităm să ne sprijinim codul de masă, pentru că nu arată absolut deloc elegant din partea noastră. 

Arta comportamentului impecabil la masă[Sursa foto: freepik]

2. Nu trebuie ca niciodată să ne suflăm nasul în public 

Pe locul 2 se află faptul că, atunci când ne aflăm la masă, nu ar trebui ca niciodată să ne suflăm nasul în public. Pot exista momente în care nasul ne va curge, din când în când, din diverse motive, însă în niciun caz nu ar trebui să ne scoatem șervețelul și să ne suflăm nasul în public. Acest aspect nu arată deloc elegant, însă dacă chiar este o mică urgență, îl puteți tampona rapid, sau de asemenea să vă scuzați și să mergeți la toaletă. 

Arta comportamentului impecabil la masă[Sursa foto: freepik]

1. Nu trebuie ca niciodată să punem șervețelul în farfurie 

Pe locul unu se află faptul că, atunci când ne aflăm la masă, nu ar trebui ca niciodată să ne punem șervețelul în farfurie. Acest aspect nu este deloc elegant, în ciuda faptului că poate ați terminat de servit masa și vă doriți să plecați, nu ar trebui să faceți asta și să vă așezați șervețelul direct în farfurie, ci respectuos este să-l așezați în partea stângă a farfuriei. 

Arta comportamentului impecabil la masă[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

10 ținute chic pentru o cină casual în oraș

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies