Daca mananci carne de porc, aceasta reteta este excelenta pentru mesele de Sarbatori.
Ingrediente:
- 1 kg pulpa de porc
- 7-8 linguri cu ulei de masline
- piper, maghiran, coriandru, ghimbir pudra
- crengute de cimbru, rozmarin, cimbrisor
- 4-5 catei de usturoi
- boia de ardei dulce
- sare
- 200 ml vin alb sec
Preparare:
Intr-o tava pentru cuptor punem uleiul de
masline si deasupra carnea taiata felii. Saram, presaram condimentele, ierburile aromate, boiaua, usturoiul pisat si turnam si vinul. Acoperim cu ap[ si bagam la cuptorul incalzit inainte o ora si 20 de minute, la foc moderat. Cand a scazut tot lichidul friptura este gata (daca nu, mai adaugam un pahar cu apa calda si mai fierbem pana scade). Servim imediat alaturi de garnitura preferata.
Sursa
Ingrediente:
- 1 kg pulpa de porc - 7-8 linguri cu ulei de masline - piper, maghiran, coriandru, ghimbir pudra -
crengute de cimbru, rozmarin, cimbrisor - 4-5 catei de usturoi - boia de ardei dulce - sare - 200 ml vin alb sec
Intr-o tava pentru cuptor punem uleiul de masline si deasupra carnea taiata felii.
Saram, presaram condimentele, ierburile aromate, boiaua, usturoiul pisat si turnam si vinul. Acoperim cu ap[ si bagam la cuptorul incalzit inainte o ora si 20 de minute, la foc moderat. Cand a scazut tot lichidul friptura este gata (daca nu, mai adaugam un pahar cu apa calda si mai fierbem pana scade). Servim imediat alaturi de garnitura preferata.