Prăjiturile cu cacao sunt pe placul tuturor, iar celebrele negrese se numără printre favorite. Sunt delicioase şi foarte uşor de preparat. Iată cum să prepari cele mai bune negrese:
Mod de preparare: Dificultate: usoara
Preîncălzeşte cuptorul la 175 de grade Celsius.
Unge o tavă pătrată cu ulei şi tapeteaz-o cu făină.
Într-o cratiţă, topeşte untul, ia de pe foc şi adaugă zahărul, ouăle şi extractul de vanilie.
Amestecă bine compoziţia şi adaugă apoi cacao, făina, sarea şi praful de copt.
Întinde compoziţia uniform în tavă.
Pune tava în cuptor şi coace timp de 25-30 de minute. Nu o lăsa prea mult, pentru că se poate usca.
Pentru glazură:
Amestecă bine 3 linguri de unt moale, 3 linguri de cacao, mierea, extractul de vanilie şi zahărul pudră.
Toarnă glazura cât prăjitura este caldă.
Gata!
Sursa: retete.eva.ro