Asa se face cel mai gustos sos de mirodenii de post!

Asa se face cel mai gustos sos de mirodenii de post!
Asa se face cel mai gustos sos de mirodenii de post!

Acest sos de mirodenii poate fi utilizat ca aperitiv la dovleceii umpluti, ori pe paine.

 

Ingrediente: 1 lingurita cimbru maruntit, 1 lingurita busuioc maruntit, 1 lingurita usturoi maruntit, 1 lingurita ceapa tocata marunt, 1 lingurita chimen pulbere, 1  lingurita dafin maruntit, 100 ml untdelemn, 100 ml otet, 100 ml vin alb, 2  linguri margarina vegetala, 1 lingura faina, 2 cani supa de legume concentrata,  sare, piper, dupa gust.
Mod de preparare: Toate mirodeniile se rumenesc bine in untdelemn, apoi acesta se scurge si se pun peste ele otetul si vinul, lasand totul sa fiarba la foc potrivit, pana incepe sa scada.
Separat, in alt vas, se rumeneste faina in margarina incinsa, se stinge cu supa de legume, se pun sarea si piperul si totul se lasa sa fiarba, la foc mic, pret de o ora. Se amesteca cele doua sosuri si se mai da totul, o data, in clocot. Se poate utiliza ca atare sau strecurat. Se poate fierbe mai mult, sa se ingroase bine.
Sursa

Ingrediente: 1 lingurita cimbru maruntit, 1 lingurita busuioc maruntit, 1 lingurita usturoi maruntit, 1 lingurita ceapa tocata marunt, 1 lingurita chimen pulbere, 1  lingurita dafin maruntit,

100 ml untdelemn, 100 ml otet, 100 ml vin alb, 2  linguri margarina vegetala, 1 lingura faina, 2 cani supa de legume concentrata,  sare, piper, dupa gust.

Mod de preparare: Toate mirodeniile se rumenesc bine in untdelemn, apoi acesta se scurge si se pun peste ele otetul si vinul, lasand totul sa fiarba la foc potrivit, pana incepe sa scada. Separat, in alt vas, se rumeneste faina in margarina incinsa, se stinge cu supa de legume, se pun sarea si piperul si totul se lasa sa fiarba, la foc mic, pret de o ora.
Se amesteca cele doua sosuri si se mai da totul, o data, in clocot. Se poate utiliza ca atare sau strecurat. Se poate fierbe mai mult, sa se ingroase bine.

Sursa

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Gabriela Cristea, despre situațiile din trafic. Ce a pățit prezentatoarea TV în timp ce își ducea fetele la școală. “Copiii sunt cei care trebuie să plătească”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Sfatul zilei din 22 septembrie 2024. O zodie se ocupă de o planificare atentă a resurselor

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies