„Aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură.” Rețeta sarmalelor de Crăciun pregătite de chef Cătălin Scărlătescu!

„Aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură.” Rețeta sarmalelor de Crăciun pregătite de chef Cătălin Scărlătescu!
„Aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură.” Rețeta sarmalelor de Crăciun pregătite de chef Cătălin Scărlătescu!

Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta sarmalelor de Crăciun, perfecte de pus în farfurie.

O zi ne mai desparte până la sărbătorile mult așteptate de toată lumea, iar  tot internetul, dar și mesele românilor sunt deja pline de bucate tradiționale care mai de care mai gustoase.

“Alegem cele mai frumoase frunze de varză murată.” Rețeta sarmalelor pregătite de chef Cătălin Scărlătescu

Citește și: „Știu că ar funcționa.” Cătălin Scărlătescu a renunțat la propria afacere pentru un lucru. Ce anume l-a făcut pe chef să ia această decizie

Cătălin Scărlătescu
Cătălin Scărlătescu[Sursa foto: Instagram]

Citește și: Ce trebuie să comande femeile la restaurant. Secretul prin care chef Cătălin Scărlătescu nu dă greș niciodată

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Acum, când rețelele de socializare sunt pline de rețete delicioase, chef Cătălin Scărlătescu vine și el cu rețeta sarmalelor care nu trebuie să lipsească de pe masa românilor.

Cătălin Scărlătescu a menționat cantitățile exacte pe care le folosește pentru umplutura sarmalelor, cum prepară conținutul cu grijă, dar și cum toacă varza murată pe care o amestecă cu bulion înainte ca sarmalele să fie puse în oală.

Ingrediente:

  • 4 kg de carne tocată de porc
  • 500 g orez
  • 2 kg ceapă
  • 40 g piper
  • 45 g sare
  • o bucată de afumătură
  • bulion
  • frunze de varză murată
  • cimbru
  • foi de dafin

  „Amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conținutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, spune chef  Cătălin Scărlătescu.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

“Aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin.” Ingredientul secret al lui Cătălin Scărlătescu pentru masa de Crăciun

Cătălin Scărlătescu
Cătălin Scărlătescu[Sursa foto: Instagram]

Cătălin Scărlătescu a explicat, pas cu pas, cum pune fiecare strat de sarmale, ce trebuie să pună printre ele pentru ca totul să aibă un gust de neuitat, care este timpul necesar la cuptor pentru prepararea sarmalelor, dar și care este ingredientul secret pe care îl pune exact în mijlocul oalei.

Cu siguranță trebuie să încercați măcar o dată să adăugați și o bucată de afumătură printre ele, iar acum, de sărbători, când toată lumea se adună la masă pentru sarmale, este momentul ideal să încercați să le preparați și altfel.   ”Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale.
Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor. Sarmalele se vor lăsa la fiert mai bine de 4 ore, iar apoi sunt gata de mâncat”,
a mai spus Cătălin Scărlătescu.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

„Nu mi-a plăcut niciodată să merg să mă laud cu treaba asta.” Cătălin Scărlătescu a vorbit despre relațiile lui. Câte iubite a avut chef-ul?

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies