Cătălin Scărlătescu este într-o perioadă de mare succes în cariera sa profesională. Nu numai că este unul dintre cei mai iubiți bucătari din România, dar este și unul dintre cei mai apreciați jurați dintr-o emisiune culinară de top.
În plus, el gestionează personal un restaurant care îi poartă numele și își dedică timpul și energia pentru a se asigura că este un loc deosebit pentru experiențele gastronomice ale oaspeților săi.
Cătălin Scărlătescu a renunțat la propria afacere pentru un lucru
Cătălin Scărlătescu pune mare accent pe selecția atentă a personalului său, dar totuși, el nu are încredere să îi lase să gestioneze locația singuri în absența sa. De aceea, el a luat decizia de a închide temporar activitatea afacerii sale în timpul filmărilor pentru emisiunea culinară, unde deține un loc în juriu.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
„Eu nu m-am jucat cu munca. Eu nu am avut în viața mea o zi de concediu medical. Nu există. Îmi pasă. Și nu sunt pasionat, pur și simplu îmi pasă. Nu poate să meargă bucătăria fără mine. Eu am avut restaurantul închis cât s-a filmat(...). Sunt trăsnit rău. Știu că ar funcționa, doar că trebuie să găsesc omul ăla care să învețe poezia. Să facă tot cum îi zic eu”, a povestit Cătălin Scărlătescu, în cadrul podcast-ului lui Mihai Morar.
Cătălin Scărlătescu nu le oferă un salariu fix angajaților lui
La scurt timp după inaugurarea afacerii sale, Cătălin Scărlătescu a dezvăluit că angajații din restaurantul său nu vor beneficia de un salariu fix, ci vor primi un procent din încasări. Această abordare își propune să motiveze echipa să se implice activ în succesul localului.
„În restaurantul meu nu va exista salariu. Nu le dau bani.Eu nu le dau bani, le dau procente. Dă-mi posibilitatea să-ți dau cât? 10.000? De ce mi-ai luat, măi, doar 10.000? Ia 20.000, ia 30. Ia tu mult, că dacă iei tu mult, am și eu mult. Îți dau posibilitatea să fii coproprietar în restaurantul muncit de mine, construit de mine, clădit de mine. Și atunci, fiind cumva și al tău, te interesează mult mai mult ca farfuria care iese să fie superbă, fantastică.