Cătălin Scărlătescu, unul dintre cei mai faimoși bucătari din România, a trebuit să depună eforturi și să muncească din adolescență pentru a-și construi cariera. El a avut venituri reduse la începutul activității sale în domeniul culinar. Scărlătescu este acum unul dintre jurații de top din cadrul emisiunii în care prestează.
Cătălin Scărlătescu a visat să fie bucătar încă din adolescență, dar a fost nevoit să muncească din greu pentru a-și atinge obiectivele. El a părăsit școala la 16 ani și s-a concentrat pe pasiunea sa. Primul său loc de muncă a fost ca livrator de mâncare la un hotel de pe litoral, iar mai târziu a început să se ocupe de curățenie și manipularea mărfurilor. De-a lungul timpului, Scărlătescu a avut salarii mici, dar munca sa susținută și pasiunea pentru gătit l-au ajutat să devină unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România.
Citește și: Ce ingredient secret folosește Cătălin Scărlătescu pentru cozonacul de Paște. Vei obține un gust unic
Ce sumă câștiga Cătălin Scărlătescu în momentul în care s-a întors în țară
Cătălin Scărlătescu a început curățând legume în bucătărie, apoi și-a găsit un loc de muncă ca steward pe un vapor cargo. Ulterior, a plecat în Germania unde a lucrat într-un restaurant, învățând multe secrete ale bucătăriei.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Primele salarii pe care le-a încasat Cătălin Scărlătescu
Cătălin Scărlătescu a revenit în România și a devenit șef bucătar la restaurantul Angels din București.
Deși salariul său nu era atât de mare ca în Germania, el a continuat să muncească din greu și a cerut constant o creștere a venitului. În cele din urmă, șefii săi au decis să îi ofere un salariu mai mare cu 2.500 de dolari, ceea ce a dus la un venit lunar de 2.800 de euro.„Pot să spun că în 2002-2003, când am venit eu în România, m-am întors din Germania… eu pe vremea aia aveam 3.500 de mărci. Luam salariul cât lua un doctor în Germania. Am venit în România și am început cu 300 de dolari și, după o lună de zile aveam 2.800 de dolari”, a spus Cătălin Scărlătescu în timpul podcast-ului lui Mihai Morar.