„Asta e și ideea, am învățat-o de la indieni!” Secretul condimentelor în rețeta de chilli con carne a lui chef Sorin Bontea!

„Asta e și ideea, am învățat-o de la indieni!” Secretul condimentelor în rețeta de chilli con carne a lui chef Sorin Bontea!
„Asta e și ideea, am învățat-o de la indieni!” Secretul condimentelor în rețeta de chilli con carne a lui chef Sorin Bontea!

Chef Sorin Bontea a pregătit chilli con carne și a dezvăluit rețeta.

Chef Sorin Bontea, unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți chefi din România, pregătește adesea rețete delicioase pe care le împarte cu iubitorii gastronomiei.

Care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru rețeta de chilli con carne

Citește și: „Puneți la călit legumele în puțin ulei, dar nu le rumeniți.” Rețeta de ciorbă cu cartofi și afumătură a lui chef Florin Dumitrescu

Citește și: „Un cozonac de ciocolată pe numele lui babka. Nu este greu de făcut, trebuie doar să aveți puțină răbdare.” Rețeta de cozonac cu ciocolată a lui Sorin Bontea! Cum se prepară babka?

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Chef Sorin Bontea a explicat pas cu pas cum prepară rețeta de chilli con carne, de ce ingrediente are nevoie pentru ea și care sunt condimentele care vor da un gust desăvârșit rețetei.

Acesta a explicat, pas cu pas, cum călește ceapa, cum adaugă totul treptat și cât trebuie să stea la călit.

Ingrediente:

  • Două cepe potrivite
  • Doi căței de usturoi
  • Un kilogram de carne
  • 800 grame fasole dulce la conservă
  • Un ardei kapia tăiat cuburi
  • O linguriță cayenne
  • Două lingurițe boia dulce
  • O linguriță de coriandru
  • O linguriță de chimen măcinat
  • Chilli după gust
  • Ulei de floarea-soarelui
  • Sare
  • Piper
  • Tortilla
  • Smântână
  • Brânză cheddar 

„Toată lumea mă întreabă de rețeta de chili con carne. Acum vin cu rețeta mea de chili con carne. Mie îmi place să folosesc condimentele date la râșniță, pentru că au un alt gust, o altă aromă. Macin condimentele. Am chimen semințe pe care le râșnesc. Macin și coriandru. Și în cârnați îmi place să macin condimentele proaspete. Trebuie să toc carnea, dar între timp dau drumul la ceapa de călit.

Adaug ulei de floarea-soarelui, chiar dacă este mai gras. La un kilogram de carne am pus două cepe potrivite, nici prea mari, nici prea mici. Cât se călește ceapa, mă ocup de tocat. Ceapa începe să se călească, am aici doi căței de usturoi tăiați. Ceapa și usturoiul sunt gata și e timpul să pun condimentele. Adaug cayenne. Aveți grijă că este picant. O linguriță. Boia dulce, două lingurițe. Coriandru, o linguriță.
Chimen măcinat, o linguriță. E foarte important să căliți bine și condimentele. Dacă le căliți bine, nu se mai simt între dinți. Asta e și ideea, am învățat-o de la indieni. Pun și chilli, adăugați după gust, dacă vreți să fie mai picant, adăugați mai mult. Chili con carne trebuie să fie parfumat, să se simtă condimentele. S-a evaporat apa pe care am pus-o prima dată, așa că mai adaug apă, pentru a se face bine condimentele.”,
a explicat chef Sorin Bontea.

Citește și: Meteorologii Accuweather anunță ploi pentru majoritatea regiunilor și temperaturi în scădere: Care este prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 3 iulie 2024 în țară- kanald.ro

Citește și: Consultă online subiectele și baremul la Matematică și Istorie BAC 2024- stirilekanald.ro

Cum prepară chef Sorin Bontea rețeta de chilli con carne

După ce condimentele au fost adăugate peste ceapă și usturoi, iar totul s-a călit, chef Sorin Bontea adaugă carnea tocată, apă, iar după câteva minute, lasă și fasolea la conservă peste toată compoziția. Între timp pregătește și tortilla la cuptor și mai adăugă condimente după gust. Acest preparat poate fi servit cu brânză cheddar și smântână pe deasupra.  „Acum este timpul să adăugăm carnea tocată și să o amestecați bine pentru a nu rămâne bucăți mari, să se gătească uniform. Pun sare de pe acum pentru a intra în carne, pun și piper. Gust să văd cât e de iute, dar trebuie să ținem cont că mai pun și fasole dulce și sos de tomate. Mai adaug puțină apă, cât să acopere toată carnea, las să scadă. După ce a scăzut apa, adaug ardeiul kapia tăiat cuburi, nu foarte mult la făcut, după care pun 5 lingurițe de sos de tomate, în funcție de culoare. Cam 200 de grame. Las să fiarbă 3-4 minute. Fac și tortilla crocantă, o tai în orice formă, pun foaie de copt, ulei, sare, bag la cuptor și cam asta e tot. 200 de grade până se rumenește.  Este timpul să pun fasolea. Am un kilogram de carne și cam 800 de grame de fasole la conservă, adăugată cu tot cu zeamă. O mai las puțin să scadă, gust pentru sare, piper și asta e tot. Scot și tortilla, nu le las în tavă. Când e fiebinte, veți vedea că are mult sos, dar când se răcește, nu va mai rămâne atât. Începem montarea, punem în farfurie, adaug și smântână după gust, dar și brânză cheddar, tot după gust și tortilla. Asta e rețeta mea de chilli con carne.”, a mai spus chef Sorin Bontea.

Chef Sorin Bontea
Chef Sorin Bontea[Sursa foto: Facebook]



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

„Puneți la călit legumele în puțin ulei, dar nu le rumeniți!” Rețeta de ciorbă cu cartofi și afumătură a lui chef Florin Dumitrescu

SUPER HOT! Cât de SEXY este iubita lui Cristiano Ronaldo în costum de baie. Georgina Rodriguez arată TOT, fără reţineri!

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Ea este tânăra de 25 de ani care a murit după ce a căzut în gol cu liftul: ”Absurd, nu trebuia să fie așa”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Momente de coșmar pentru un turist american pe Aeroportul Otopeni: „Cel mai prost aeroport din Europa”. Chinurile prin care au trecut străinul și alți zeci de pasageri

Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia


Cookies