„Un cozonac de ciocolată pe numele lui babka! Nu este greu de făcut, trebuie doar să aveți puțină răbdare.” Rețeta de cozonac cu ciocolată a lui Sorin Bontea! Cum se prepară babka?

„Un cozonac de ciocolată pe numele lui babka! Nu este greu de făcut, trebuie doar să aveți puțină răbdare.” Rețeta de cozonac cu ciocolată a lui Sorin Bontea! Cum se prepară babka?
„Un cozonac de ciocolată pe numele lui babka! Nu este greu de făcut, trebuie doar să aveți puțină răbdare.” Rețeta de cozonac cu ciocolată a lui Sorin Bontea! Cum se prepară babka?

Află din rândurile următoare care este rețeta de cozonac cu ciocolată a lui Sorin Bontea.

Sorin Bontea postează pe pagina sa de Facebook cele mai gustoase rețete. De data aceasta, bucătarul a pregătit o rețetă de cozonac cu ciocolată, numit babka.

Un cozonac de ciocolată pe numele lui babka. Nu este greu de făcut, trebuie doar să aveți puțină răbdare. Știți că lucrurile cu răbdare ies cel mai bine .”, a spus Sorin Bontea pe Facebook.

Rețeta de cozonac cu ciocolată a lui Sorin Bontea

Citește și: „Trebuie să facem foaia cât se poate de subțire, să se vadă degetul prin ea.” Rețeta de plăcintă cu varză a lui chef Sorin Bontea. Un preparat de post, foarte gustos!

Citește și: „Mie îmi place să am pe masă o friptură gustoasă de porc. Ce suculentă e!” Mușchiuleț de porc cu legume și condimente, rețeta lui chef Sorin Bontea!

Ingrediente:

Potrivit informațiilor oferite de chef Sorin Bontea, pentru aluat avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 530 de grame de făină;
  • 19 grame de drojdie;
  • 3 ouă;
  • sare;
  • 100 de grame de zahăr;
  • 175 de grame de apă călduță;
  • 150 de grame de unt.

Pentru umplutură avem nevoie de următoarele ingrediente:

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

  • 180 de grame de ciocolată neagră;
  • 100 de grame de zahăr pudră;
  • 20 de grame de unt;
  • 40 de grame de cacao.

Pentru sirop ne trebuie următoarele ingrediente:

  • 100 grame de zahăr;
  • 100 ml de apă;
  • coajă de portocală.

Mod de preparare:

Chef Sorin Bontea a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Prima dată, bucătarul a pregătit aluatul.

Cântărim făina, punem sarea în apa călduță, punem drojdia și zahărul. Las câteva minute așa și după care îi dăm drumul să facem aluatul. Doar amestecăm făina cu sarea, după care adăugăm ouăle unu câte unu. Când aluatul este omogenizat, adaug unt, câte un cubuleț, la temperatura camerei.

Puțin câte puțin, până îl integrează pe tot. Am incorporat tot untul, iar acum mai frământ 5-6 minute. Îl învelesc bine în plastic, să nu aibă aer și am să-l bag la frigider 10-12 ore .”, a spus Sorin Bontea pe Facebook.

Între timp, chef Sorin Bontea a pregătit umplutura cu ciocolată și siropul.  

Acum vom pregăti ciocolata. Untul, ciocolata.

Lăsăm să se topească la foc mediu. Ciocolata este aproape gata, s-a topit. Adaug zahărul pudră, pun și cacao. Am să pun un praf de sare, amestec bine până se topește zahărul. Umplutura este gata. O punem deoparte, trebuie să fie rece.

Am să fac siropul. Las să se topească zahărul. Am să pun niște coajă de portocală în sirop. Las puțin să fiarbă. Între timp îmi pregătesc tăvile.

Un pic de unt ca să ung tava. Puteți să le tapetați și cu făină .”, a explicat Sorin Bontea.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Acum, tot ce trebuie să facem este să montăm cozonacii și să îi coacem.

Siropul este gata. Aluatul este și el gata. Pun siropul deoparte și acum ne ocupăm de aluat. Îl tai pe jumătate, pun în plastic și îl pun la loc în frigider până ne ocupăm de primul aluat. Trebuie să îl întind. Acum punem ciocolata. Am să ung un pic marginile cu puțină apă și acum rulăm. Strângem bine capetele să nu iasă și acum îl tăiem. Unul peste altul și acum îl împletim. Punem în tavă, îl acopăr cu plastic și îl las să crească o oră și jumătate-două.

Au crescut cozonacii și acum să îi coacem. Cuptorul este preîncălzit la 185 de grade și îi coc undeva la 30-35 de minute. Ce bine arată! Acum, cât timp este fierbinte, pun siropul de zahăr .”, a spus Sorin Bontea.

Rețeta de cozonac cu ciocolată a lui Sorin Bontea! Cum se prepară babka?
Rețeta de cozonac cu ciocolată a lui Sorin Bontea! Cum se prepară babka?[Sursa foto: Facebook]



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

„Vă propun o nouă rețetă! O rețetă ușoară care se pregătește în timp scurt.” Rețeta de pui la cuptor a Nicoletei Voica

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies