Află din rândurile următoare care este rețeta de cozonac cu ciocolată a lui Sorin Bontea.
Sorin Bontea postează pe pagina sa de Facebook cele mai gustoase rețete. De data aceasta, bucătarul a pregătit o rețetă de cozonac cu ciocolată, numit babka.
„ Un cozonac de ciocolată pe numele lui babka. Nu este greu de făcut, trebuie doar să aveți puțină răbdare. Știți că lucrurile cu răbdare ies cel mai bine .”, a spus Sorin Bontea pe Facebook.
Rețeta de cozonac cu ciocolată a lui Sorin Bontea
Ingrediente:
Potrivit informațiilor oferite de chef Sorin Bontea, pentru aluat avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 530 de grame de făină;
- 19 grame de drojdie;
- 3 ouă;
- sare;
- 100 de grame de zahăr;
- 175 de grame de apă călduță;
- 150 de grame de unt.
Pentru umplutură avem nevoie de următoarele ingrediente:
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
- 180 de grame de ciocolată neagră;
- 100 de grame de zahăr pudră;
- 20 de grame de unt;
- 40 de grame de cacao.
Pentru sirop ne trebuie următoarele ingrediente:
- 100 grame de zahăr;
- 100 ml de apă;
- coajă de portocală.
Mod de preparare:
Chef Sorin Bontea a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Prima dată, bucătarul a pregătit aluatul.
„ Cântărim făina, punem sarea în apa călduță, punem drojdia și zahărul. Las câteva minute așa și după care îi dăm drumul să facem aluatul. Doar amestecăm făina cu sarea, după care adăugăm ouăle unu câte unu. Când aluatul este omogenizat, adaug unt, câte un cubuleț, la temperatura camerei.
Între timp, chef Sorin Bontea a pregătit umplutura cu ciocolată și siropul.
„ Acum vom pregăti ciocolata. Untul, ciocolata.
Am să fac siropul. Las să se topească zahărul. Am să pun niște coajă de portocală în sirop. Las puțin să fiarbă. Între timp îmi pregătesc tăvile. Un pic de unt ca să ung tava. Puteți să le tapetați și cu făină .”, a explicat Sorin Bontea.
Acum, tot ce trebuie să facem este să montăm cozonacii și să îi coacem.
„ Siropul este gata. Aluatul este și el gata. Pun siropul deoparte și acum ne ocupăm de aluat. Îl tai pe jumătate, pun în plastic și îl pun la loc în frigider până ne ocupăm de primul aluat. Trebuie să îl întind. Acum punem ciocolata. Am să ung un pic marginile cu puțină apă și acum rulăm. Strângem bine capetele să nu iasă și acum îl tăiem. Unul peste altul și acum îl împletim. Punem în tavă, îl acopăr cu plastic și îl las să crească o oră și jumătate-două.
Au crescut cozonacii și acum să îi coacem. Cuptorul este preîncălzit la 185 de grade și îi coc undeva la 30-35 de minute. Ce bine arată! Acum, cât timp este fierbinte, pun siropul de zahăr .”, a spus Sorin Bontea.