„Mie îmi place să am pe masă o friptură gustoasă de porc! Ce suculentă e!” Mușchiuleț de porc cu legume și condimente, rețeta lui chef Sorin Bontea!

„Mie îmi place să am pe masă o friptură gustoasă de porc! Ce suculentă e!” Mușchiuleț de porc cu legume și condimente, rețeta lui chef Sorin Bontea!
„Mie îmi place să am pe masă o friptură gustoasă de porc! Ce suculentă e!” Mușchiuleț de porc cu legume și condimente, rețeta lui chef Sorin Bontea!

Sorin Bontea a pregătit un mușchiulet de porc cu multe legume și condimente.

Sorin Bontea este unul dintre cei mai îndrăgiți și cunoscuți chefi de la noi din țară, iar în momentul în care postează o rețetă, toți gurmanzii încearcă să reproducă delicioasa mâncare.

„Vreau să pun foi de dafin și piper.” Ce condimente folosește chef Sorin Bontea pentru mușchiulețul de porc

Citește și: „M-am cunoscut prin parc cu nevastă-mea. Am făcut nunta la o cantină.” Sorin Bontea, despre cel mai important eveniment din viața lui și despre cum și-a cunoscut soția

Citește și: „La desert îți trebuie cantități exacte. E aerată, se topește în gură.” Rețeta de gogoși pufoase a lui chef Sorin Bontea!

Chef Sorin Bontea a făcut un filmuțel pe rețelele de socializare în care a explicat pas cu pas cum pregătește mușchiul de porc pentru a fi gătit, unde folosește cât mai multe condimente.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Ingrediente:

  • Mușchi de porc
  • Sare
  • Piper
  • Foi de dafin
  • Piper boabe
  • Ulei de măsline
  • Cimbru
  • Usturoi
  • Cartofi
  • Morcovi
  • Ciuperci
  • Țelină

„Mie îmi place să am pe masă o friptură gustoasă de porc, iar pentru asta am nevoie de un amestec de condimente. Am aici un mușchi de porc pe care îl ung cu ulei de măsline, iar acum pun condimentele, tot ce doriți. Miros foarte bine. Îl întorc și fac același lucru, îl masez. Chiar dacă au căzut condimente în tavă, nicio problemă, cu atât mai bine.

Acum vreau să pun foi de dafin și piper, câteva boabe, sare, pentru sos, piper măcinat și un pic de cimbru în tavă pentru sos. Acum punem un pic de apă și ulei.”, a spus Sorin Bontea.

Cum pregătește chef Sorin Bontea garnitura pentru friptura de porc

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

După ce friptura s-a gătit pe jumătate, chef Sorin Bontea adaugă legumele care vor fi garnitura perfectă pentru friptura de porc. Totul arată perlat, cu un gust deosebit, din spusele bucătarului.  „Fiind mușchi de porc, nu va fi foarte gras, așa că trebuie să avem puțină grăsime pentru sos, să se vadă perlat. Dau și pe carne. Cuptorul încălzit, 180 de garde, până este gata, apoi mai completăm cu apă, dacă este cazul.

Voi pune toate legumele deodată, în tavă, după ce carnea e făcută pe jumătate. Orice rădăcinoasă e bună. Punem sare pe cartofi, un pic de ulei, să se facă frumoși, să lucească. Pun și niște ulei.  Punem ciupercile, morcovii, cartofii și usturoiul, apoi completăm cu apă. Dacă aveți roșii, le puteți tăia în patru, se formează un sos foarte bun. Aceasta este rețeta mea de friptură de porc. Cum arată! Ce suculentă e!”,
a mai povestit Sorin Bontea.

 

Sorin Bontea
Sorin Bontea[Sursa foto: Facebook]



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

„Nu trebuie să le lăsăm foarte mult, cât să nu se facă piure!” Rețeta de tort cu blat de nucă și cremă fină cu brânză, lime, scorțișoară și mere caramelizate a lui chef Sorin Bontea!

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Părerea Biancăi despre Antoni și Rebecca: „Sunt două pietre tari. M-aș aștepta la un conflict”. Ce a spus fosta concurentă de la „Casa iubirii” despre relația lor

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies