Chef Sorin Bontea a dezvăluit care este rețeta de gogoși pufoase și care sunt cantitățile pe care le folosește.
Chef Sorin Bontea a dezvăluit care este rețeta gogoșilor pufoase, care sunt cantitățile și ingredientele pe care le folosește pentru acestea.
“Rețeta de gogoși care se fac foarte repede. Miroase într-un anume fel.” Care sunt ingredientele pe care le folosește chef Sorin Bontea
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
- Iaurt- 450 grame
- 3 ouă
- Coajă rasă de la o lămăie
- 10 lingurițe zahăr vanilat- 60 grame
- Extract de vanilie cu bourbon – 20 de grame
- 300 grame făină
- 3 lingurițe rase praf de copt- 15 grame
Chef Sorin Bontea a dezvăluit urmăritorilor săi cum prepară gogoșile pufoase și care sunt ingredientele pe care le folosește cu exactitate pentru ca gogoșile să iasă aromate. Cunoscutul chef a spus că deserturile au nevoie de cantități exacte, altfel că nu există ingredient adăugat fără să nu fie cântărit. “Rețeta de gogoși care se fac foarte repede. La desert îți trebuie cantități exacte, așa că am robotul de bucătărie cu cantități exacte și cronometru. Mixăm totul bine. Miroase într-un anume fel. Nu trebuie mixat foarte tare, trebuie doar să se mixeze ingredientele. Acum adăugăm 300 de grame de făină și praf de copt, trei lingurițe rase. Adăugăm și trei linguri de praf de copt și amestecăm la viteză mică. Arată și miroase foarte bine. Amestecăm în total cam 5 minute. O las să stea să se odihnească 3-4 minute până se încinge uleiul.”, a
povestit Sorin Bontea.“La gogoși, uleiul nu trebuie încins foarte bine. Altfel, se ard.” Cum trebuie prăjite gogoșile pentru a nu se arde
Chef Sorin Bontea a explicat cum trebuie să fie uleiul pentru ca gogoșile să iasă pufoase și să se coacă exact așa cum trebuie. La final, acestea pot fi ornate cu zahăr pudră, iar mirosurile din întreaga compoziție reușesc să stârnească poftele oricărui iubitor de dulce. “La gogoși, uleiul nu trebuie încins foarte bine. Altfel, se ard pe exterior, iar pe interior nu se coc.