Află din rândurile următoare care este rețeta de panna cotta cu sos de căpșune a lui Sorin Bontea.
Sorin Bontea este activ pe rețelele de socializare, acolo unde păstrează legătura cu urmăritorii săi din mediul online. Rețetele bucătarului sunt foarte apreciate, iar Sorin Bontea explică pas cu pas, modul lor de preparare.
Îndrăgitul chef a postat pe pagina sa de Facebook un video în cadrul căruia explică modul de preparare al unuia dintre cele mai gustoase deserturi: panna cotta cu sos de căpșune.
Rețeta de panna cotta cu sos de căpșune a lui Sorin Bontea
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente:
- lapte;
- smântână lichidă;
- 160 de grame de zahăr;
- 4 pliculețe de vanilie cu bourbon;
- 20 de grame de gelatină foi;
- sos de căpșuni.
Mod de preparare:
Sorin Bontea a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Procesul este unul destul de simplu, iar, potrivit spuselor sale, rezultatul este de-a dreptul delicios.
„ Am nevoie de 600 de ml de lapte. Punem laptele la încălzit. Nu vreau să fiarbă, vreau să îl aduc la temperatura de dinainte de fierbere. Am pus laptele, cele 4 pliculețe de vanilie cu bourbon.
Pun și zahărul. Am să pun și gelatina în apă rece, să se înmoaie, 5-6 minute. Mai amestec din când în când să se topească zahărul. Ce mă interesează este ca laptele să fie fierbinte. Laptele este fierbinte. Am să pun gelatina. O scurg bine de apă. Amestec bine să se topească toată gelatina. S-a topit gelatina, s-a topit zahărul, acum punem smântâna. 600 de ml. Amestecăm bine să se omogenizeze.
„Vanilia se lasă la fund și e bine să amestecați să fie vanilie peste tot. Pun borcanele la frigider cam 2-3 ore, până se încheață. Am să pun și soțul de căpșuni.