„Vanilia se lasă la fund și e bine să amestecați să fie vanilie peste tot!” Rețeta de panna cotta cu sos de căpșune a lui Sorin Bontea! Un desert delicios și simplu de făcut

„Vanilia se lasă la fund și e bine să amestecați să fie vanilie peste tot!”  Rețeta de panna cotta cu sos de căpșune a lui Sorin Bontea! Un desert delicios și simplu de făcut
„Vanilia se lasă la fund și e bine să amestecați să fie vanilie peste tot!” Rețeta de panna cotta cu sos de căpșune a lui Sorin Bontea! Un desert delicios și simplu de făcut

Află din rândurile următoare care este rețeta de panna cotta cu sos de căpșune a lui Sorin Bontea.

Sorin Bontea este activ pe rețelele de socializare, acolo unde păstrează legătura cu urmăritorii săi din mediul online. Rețetele bucătarului sunt foarte apreciate, iar Sorin Bontea explică pas cu pas, modul lor de preparare.

Îndrăgitul chef a postat pe pagina sa de Facebook un video în cadrul căruia explică modul de preparare al unuia dintre cele mai gustoase deserturi: panna cotta cu sos de căpșune.

Rețeta de panna cotta cu sos de căpșune a lui Sorin Bontea

Citește și: „Anul acesta vreau să fac rețeta de sarmale a mamei, mai spre Oltenia.” Rețeta de sarmale din Oltenia a lui chef Sorin Bontea!

Rețeta de panna cotta cu sos de căpșune a lui Sorin Bontea! Un desert delicios și simplu de făcut
Rețeta de panna cotta cu sos de căpșune a lui Sorin Bontea[Sursa foto: freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citește și: „Amestec totul și las să crească vreo 2-3h.” Trucul pe care Chef Bontea îl folosește atunci când gătește pizza

Ingrediente:

  • lapte;
  • smântână lichidă;
  • 160 de grame de zahăr;
  • 4 pliculețe de vanilie cu bourbon;
  • 20 de grame de gelatină foi;
  • sos de căpșuni.

Mod de preparare:

Sorin Bontea a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Procesul este unul destul de simplu, iar, potrivit spuselor sale, rezultatul este de-a dreptul delicios.

Am nevoie de 600 de ml de lapte. Punem laptele la încălzit. Nu vreau să fiarbă, vreau să îl aduc la temperatura de dinainte de fierbere. Am pus laptele, cele 4 pliculețe de vanilie cu bourbon.

Pun și zahărul. Am să pun și gelatina în apă rece, să se înmoaie, 5-6 minute. Mai amestec din când în când să se topească zahărul. Ce mă interesează este ca laptele să fie fierbinte. Laptele este fierbinte. Am să pun gelatina. O scurg bine de apă. Amestec bine să se topească toată gelatina. S-a topit gelatina, s-a topit zahărul, acum punem smântâna. 600 de ml. Amestecăm bine să se omogenizeze.
Puteți să o puneți să se răcească și într-un vas cu gheață sau să o lăsați puțin să se răcească. Eu am să o pun în borcănele.”
, a explicat Sorin Bontea.

„Vanilia se lasă la fund și e bine să amestecați să fie vanilie peste tot. Pun borcanele la frigider cam 2-3 ore, până se încheață. Am să pun și soțul de căpșuni.

Am tăiat căpșunile în patru, am pus și zahăr, nu foarte mult, un strop de zeamă de lămâie. Le-am lăsat să fiarbă. Mie îmi place să fie mai consistent. Puțină mentă, dacă vreți, nu trebuie neapărat. Miroase foarte bine. Foarte bun!”, a explicat Sorin Bontea pe Facebook.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Rețetă de clătite americane. Cum să pregătești în cel mai scurt timp cele mai pufoase clătite

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies