Află din rândurile următoare care este rețeta de plăcintă cu varză a lui chef Sorin Bontea.
Sorin Bontea este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați bucătari de la noi din țară. Este foarte activ pe rețelele de socializare, acolo unde păstrează legătura cu urmăritorii săi din mediul online, împărtășind cu aceștia cele mai gustoase idei de rețete. De data aceasta, Sorin Bontea a pregătit o plăcinte de post cu varză.
Rețeta de plăcintă cu varză a lui chef Sorin Bontea
Ingrediente:
Potrivit informațiilor oferite de Sorin Bontea, pentru aluat avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 500 de ml de apă caldă;
- O lingură de zahăr;
- o linguriță de sare;
- 3 linguri de ulei;
- O lingură de oțet;
- 750-800 de grame de făină.
Pentru compoziție ne trebuie următoarele ingrediente:
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
- o jumătate de varză;
- 2 cepe;
- sare și piper;
- ulei.
Mod de preparare:
Chef Sorin Bontea a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Prima dată, cheful a pregătit aluatul.
„ Începem cu aluatul pentru că trebuie să îl las să se odihnească 30 de minute.
Am aici 500 de ml de apă caldă. Punem prima dată apa, după care o lingură de zahăr, o linguriță de sare, 3 linguri de ulei, o lingură de oțet. 750 de grame de făină. Pot fi și 800 pentru că este importantă și umiditatea pe care o aveți în făină. La început mixăm încet. Am să mai adaug făină. Eu folosesc pentru aluat în general făină 650. Când începe aluatul să se strângă pe cârlig, atunci este gata.
Cât timp aluatul se odihnea, chef Sorin Bontea a pregătit umplutura cu varză.
„ Pun ulei în tigaie și lăsăm să se încingă. Punem ceapa. Deja a început să se încingă. Vreau să pun varza și nu vreau să o călesc foarte mult, vreau să rămână crocantă. Varza e aproape gata, trebuie doar să îi mai pun sare și piper. Varza e gata, o pun la răcit .”, a explicat bucătarul.
Ulterior, chef Sorin Bontea a împărțit aluatul în 8 părți egale și le-a frământat până ce a obținut plăcințele.
„ Trebuie să facem foaia cât se poate de subțire, să se vadă degetul prin ea. Punem ulei la încins. Nu foarte mult, 3 linguri. Acum umplem plăcinta cu varză. Întindem bine. Acum iau din colț, întind puțin și aduc în mijloc. O împachetăm pe rotund. Asta este plăcinta, se simte varza când o pipăi și o punem la prăjit. Se vede pe margine că începe să se prăjească. O termin în cuptor. Bag plăcintele la cuptor la 180 de grade, 10-15 minute, până devin plăcintele crocante.”, a spus Sorin Bontea pe Facebook.