Află din rândurile următoare cum să prepari un tort cu blat de nucă și cremă, după rețeta lui chef Sorin Bontea.
Chef Sorin Bontea este activ pe rețelele de socializare, acolo unde păstrează legătura cu urmăritorii săi din mediul online, împărtășind cu aceștia rețetele celor mai gustoase preparate.
De data aceasta, Sorin Bontea a avut parte de un ajutor în bucătărie: Chef Nobo, care a pregătit o rețetă delicioasă de tort cu blat de nucă și cremă fină de brânză, lime, scorțișoară și mere caramelizate.
Rețeta de tort cu blat de nucă și cremă fină cu brânză, lime, scorțișoară și mere caramelizate a lui chef Sorin Bontea
Ingrediente:
Pentru blat avem nevoie de:
- nuci;
- 190 ml de lapte;
- 45 ml de ulei de floarea-soarelui;
- 250 de grame de zahăr;
- 160 de grame de făină;
- o lingură de scorțișoară;
- ghimbir;
- 6 grame de praf de copt.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Pentru a carameliza merele avem nevoie de:
- zahăr;
- două mere.
Pentru cremă ne trebuie următoarele ingrediente:
- 450 de grame de cremă de brânză;
- 300 de ml de smântână pentru frișcă;
- 200 de grame de zahăr pudră;
- o păstaie de vanilie;
- zeama de la o jumătate de lime.
Mod de preparare:
Chef Nobo a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Prima dată a început cu blatul.
„ Începem prin a mărunți nucile. Adăugăm cele patru ouă. Punem 190 de ml de lapte și mai avem de adăugat 45 ml de ulei de floarea-soarelui. O să le mixăm puțin ca să se omogenizeze foarte bine. Putem adăuga și celelalte ingrediente.
După ce a pus blatul la cuptor, bucătarul a pregătit merele caramelizate.
„ Avem blatul la cuptor și o să facem umplutura de mere. Punem puțin zahăr, cât să umplem fundul cratiței noastre cu zahăr. Nu trebuie să fie foarte caramelizat pentru că îl mai caramelizăm și când adăugăm merele. Este gata, putem adăuga două mere. Nu trebuie să le lăsăm foarte mult, cât să nu se facă piure. O să transferăm merele și le lăsăm să se răcească.”, a explicat chef Nobo.
Procesul de preparare al cremei este unul foarte simplu.
„Ne apucăm să facem crema. Avem aici 450 de grame de cremă de brânză. O să o pun în mixer. Avem și 300 de ml de smântână pentru frișcă. Avem și 200 de grame de zahăr pudră, o păstaie de vanilie și o să mai adăugăm și zeamă de lime. Am să pun crema în poș.”, a spus chef Nobo.
Ulterior, după ce blatul a fost copt și s-a răcit, chef Nobo s-a apucat de ornat. Prima dată, a pus puțină cremă între tavă și blat, ca să îi ofere acestuia stabilitate, iar apoi a ornat blatul, începând cu marginile.
„O să încep prin a pune cremă pe margini. Punem puțin și pe mijloc. Adăugăm merele. O să mai las doar foarte puține. Mai pun cremă ca să se facă priză între straturi. Acum o să fac la fel. Am păstrat câteva mere și le punem frumos pe aici pe sus. Punem și câteva căpșuni, nuci, mărgele și coaja de lime. Trebuie să îl lăsăm două ore la rece.”, a precizat chef Nobo.