Atena impune lockdown total Se închid școlile din nou!

lockdown total in Viena
Lockdown total în Viena

În urma creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus, premierul Greciei insituie lockdown total în Atena.

S-a decis redeschiderea școlilor primare și liceelor în urmă cu două săptămâni, după ce, timp de două luni, elevii au primit lecții doar în mediul online. Însă, o nouă explozie a numărului de infectări cu virusul COVID-19 îi va ține din nou în case pe locuitorii Atenei.

Premierul Greciei anunță că, din data de 11 februarie, se va institui lockdown toal în Atena și în regiunile din jurul capitalei.

Conform declarațiilor, este nevoie de noi restricții pentru ca sistemul sanitar să poată face față numărului de îmbolnăviri.

  „Din cauza noilor date (privind creşterea numărului de infectări), îmi asum responsabilitatea introducerii de măsuri suplimentare pentru protejarea sănătăţii publice.  Începând de joi şi până la 28 februarie magazinele şi şcolile se vor închide din cauza     creşterii numărului de spitalizări în Attica şi apariţia unor tulpini ale virusului care accelerează contaminarea”,   a spus prim-ministrul grec, Kyriakos Mitsotakis.

Citeste si: Dan Barna: "Propunerea este ca studenții să aibă gratuitate..."

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Ce a declarat Florin Cîțu după redeschiderea școlilor?

florin citu
Florin Cîțu, primele declarații după redeschiderea școlilor[Sursa foto: PixaBay]

Din data de 8 februarie, elevii s-au întors în bănci. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că regulile aplicate în școli nu vor fi foarte stricte, accentul fiind pus pe distanțarea fizică, purtarea măștilor de protecție și aerisirea sălilor de curs.

Florin Cîțu a oferit și el câteva declarații după ce s-a luat decizia redeschiderii școlilor. Acesta face un apel către părinți, îndemându-i să fie responsabili și atenți la orice simptom care ar putea indica o posbilă infectare cu virusul SARS-COV-2.

Citeste si: Moderna, Pfizer sau AstraZeneca? Cum îți poți alege vaccinul?

„După multe luni de zile, copiii merg din nou la școală, în cele trei scenarii pe care le-am prezentat deja.

Este adevărat, cu multe restricții și suntem foarte atenți să vedem cum evoluează situația. Fac un apel către părinți: Să fie responsabili! Atunci când observăm simptome la copii, chiar de gripă, este recomandat să rămână acasă.

Vom face toate eforturile și vom monitoriza acest lucru și în școli, dar fără susținerea și fără implicarea părinților, acest lucru nu se poate face.”,   a declarat Florin Cîțu.

 



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies