Numarul alergiilor respiratorii este in crestere la toate varstele, inclusiv la copii, chiar inca de la varste fragede!
Primavara este anotimpul cand alergiile respiratorii sezoniere se manifesta in forta. Aceste alergii sezoniere de primavara sunt declansate de polenul unor arbori- salcie, alun, arin, stejar, artar, plop, nuc, frasin, mesteacan, chiparos, ulm.
Simptomele sunt dominate de stranut in salve, nas care curge continuu/nas infundat, lacrimare intensa, senzatie intensa si suparatoare de mancarime la nivelul fetei, nasului, ochilor, faringelui, urechilor, tuse iritativa, seaca; uneori pot aparea dureri de cap, stare nervozitate, tulburari de somn.
Citeste si: 20 martie- trei evenimente astrale uriașe. Acest echinoctiu va produce schimbări majore în toate zodiile
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
De multe ori, parintii confunda aceste simptome cu o raceala, un guturai; daca insa ele nu se amelioreaza in 10-15 zile, trebuie sa ne gandim la o alergie respiratorie, clar!
In special in zilele calde si uscate, cu vant (care ajuta la raspandirea grauncioarelor de polen, uneori la distante mari), simptomatologia se intensifica.
Care sunt cauzele alergiilor de primavara?
Daca unul sau ambii parinti prezinta alergii respiratorii, creste riscul copiilor sa prezinte aceste teren atopic, adica o sensibilitate si o predispozitie pentru a prezenta aceasta afectiune.
In ultimul timp se observa o crestere alarmanta a incidentei acestor alergii respiratorii la toate varstele, inclusiv copiii, inca de la varste fragede. De obicei, copiii sunt polialergici; in plus, se adauga si alergiile declansate de expunerea la diferite alergene pe cale respiratorie sau digestiva (unele alimente, praful de casa, praful de creta, poluarea atmosferica, sporii de mucegai, parul de pisica, acarienii, medicamente sau vaccinuri, produse cosmetice).citeste continuarea pe copilul.ro