„Au crezut că pot condamna românii la sărăcie până în 2070”. Ministrul Muncii, anunț de ultim moment despre recalcularea pensiilor

Ministrul Muncii, anunț de ultim moment despre recalcularea pensiilor
Ministrul Muncii, anunț de ultim moment despre recalcularea pensiilor

Marius Budăi, ministrul Muncii, a vorbit despre adoptarea unei noi legi de recalcularea a pensiilor.

Potrivit declarațiilor ministrului Muncii, Marius Budăi, până la finalul acestui an se va implementa legea de recalcularea a pensiilor. Oficialul a mai spus și că această decizie este foarte importantă, dar fiind faptul că în prezent există numeroase inechități referitoare la formula de calcul.

Citeste si: Ce se întâmplă cu pensiile în acest an. La ce trebuie să se aștepte pensionarii

Ministrul Muncii, anunț de ultim moment despre recalcularea pensiilor
Ministrul Muncii, anunț de ultim moment despre recalcularea pensiilor[Sursa foto: Shutterstock]

Marius Budăi: „Pentru rezovarea inechităţilor avem nevoie de cadrul legislativ”

Ministrul Muncii a subliniat faptul că există o dată limită până când va fi implementată o nouă lege care presupune rezolvarea inechităților din sistem.

„La sfârșitul anului 2022 trebuie să avem legea gata.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Eu cred că ar trebui să închidem discuțiile cu Comisia Europeană, cu unii care au crezut că pot condamna românii la sărăcie până în 2070, pentru că este o utopie să crezi că poți introduce toate pensiile din România într-un procent de 9,4 şi să rezolvi inechitățile din sistem.

Pentru rezovarea inechităţilor avem nevoie de cadrul legislativ, îl avem, lucrăm acum cu Banca Mondială şi Comisia Europeană la acel contract de asistenţă cuprins în PNRR şi dacă vom putea găsi elemente prin care să îmbunătăţim formula de calcul cu siguranţă o vom face, iar

pasul al doilea este impactul financiar”, a declarat Marius Budăi, potrivit romaniatv.net.

Citeste si: Anunț pentru pensionarii care vor să primească banii pe card! Ce se va întâmpla cu talonul de pensie

Ministrul Muncii, anunț de ultim moment despre recalcularea pensiilor
Ministrul Muncii, anunț de ultim moment despre recalcularea pensiilor[Sursa foto: Captura TV]

Marius Budăi, despre rezolvarea inechităților

Potrivit oficialului, recalcularea pensiilor se va face urmând mai multe proceduri, iar inechitățile nu vor fi rezolvate prin tăierea pensiilor mai mari, așa cum arată anumite informații apărute în spațiul public în ultima perioadă.

De asemenea, Marius Budăi spune că în momentul în care se vor încheia discuțiile cu Banca Mondială, atunci vom intra în normal cu formula de calcul îmbunătățită.

„Ai nevoie de sursă bugetară pentru a rezolva inechitățile din sistem, pentru că eu nu cred că cineva se gândea să rezolve inechitățile prin tăierea din banii celor care au pensii mai mari şi să dea la ceilalţi, eu nu cred că se poate aşa.

În paralel, noi continuă să luăm filă cu filă toate cele 5 milioane de dosare, care sunt perioadele cu contributivitate, care nu, pentru ca atunci când vom termina consultarea cu Banca Mondială, să putem intra în normal, cu acea formulă sau cu una îmbunătăţită”, a declarat Ministrul Muncii, pentru sursa citată.

 



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Decizie de ultimă oră în legătură cu pensiile românilor! Ce modificări se vor face până la sfârșitul anului

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies