Ce se întâmplă cu pensiile în acest an. La ce trebuie să se aștepte pensionarii

vouchere pensionari
Beneficiile voucherelor sociale

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut un anunț nou despre măsurile luate în privința pensiilor. Milioane de pensionari au primit o veste bună, deoarece vor beneficia de mai mulți bani.

Statul oferă mai multe pachete sociale, persoanelor care se încadrează în anumite categorii sociale.

Statul oferă carduri sociale în valoare de 250 de lei

voucher social
Voucher sociale[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Se dau 100 de lei în plus la salariu. Ce români vor beneficia de această sumă

Pe lângă diverse avantaje de care vor beneficia pensionarii, Ministrul Muncii a anunțat că se vorbește de majorarea pensiilor.

„Voucherele sociale nu sunt singura m ă sur ă din acest an. V ă aduc aminte c ă am î nceput anul 2022 cu un pachet de m ă suri, un pachet social pe care l-am discutat ş i l-am negociat la formarea coali ţ iei, cu o majorare de pensie minim ă cu 25%, cu o majorare de 10% a

pensiilor , a declarat Marius Budăi.

Până în momentul de față,  au fost emise deja un milion de carduri pe care se încarcă ajutorul de 250 de lei pentru alimente și mese calde. În data de 10 iunie, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a început distribuirea primelor carduri, pe care sunt încărcate ajutoarele sociale în valoare de 250 de lei. Această sumă este acordată o dată la două luni, până la finalul anului, prin programul „Sprijin pentru România”

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Măsurile luate pentru pensionari

pensii 2022
Ajutor în plus pentru pensionari[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: „Am fost tratați oribil”. Ruxandra Ion, experiență neplăcută înainte de a pleca în vacanță

Potrivit datelor, peste 2,5 milioane de români vor avea parte de un sprijin financiar. La 20 iunie a început alimentarea cardurilor, care se face într-un interval de aproximativ 7-10 zile de la momentul în care este primit de beneficiar.

Cardurile vor putea fi folosite doar de către cel care beneficiază de acest drept. Doar în cazuri excepționale, în care acestei persoane îi este imposibil să se deplaseze pentru a utiliza ajutorul, atunci poate încredința tichetele unei persoane apropiate, dar doar împreună cu actul de identitate.

Cine beneficiază de voucherele sociale

bani in plus la pensie
Unii români vor beneficia de bani în plus[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: „Trusoul nou-născutului”. Suport financiar pentru femeile care devin mame în anul 2022. Ce sumă de bani vor primi acestea

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, vor primi aceste vouchere. De asemenea, și cei care au un handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500

lei, se vor bucura de acești bani.

Familiile cu cel puțin doi copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pot beneficia de acest avantaj. Mai mult, și familile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei, fac parte din această categorie.

De asemenea, familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr.

416/2001 privind venitul minim garantat vor primi acești bani. Și persoanele fără adăpost, așa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare, vor putea să beneficieze de vouchere.

 



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Galerie foto. Cum arată soția lui George Buhnici, Lorena, în costum de baie

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies