Românii care au ales să își petreacă concediul pe litoralul bulgăresc se plâng de condițiile pe care le oferă hotelierii.
Mulți s-au plâns de prețurile de pe litoralul românesc, așa că au preferat să plece, cu același buget, în stațiuni străine. Se pare că în Grecia lucrurile nu sunt chiar atât de roz, căci și acolo scumpirile sunt la ordinea zilei, iar românii care au ajuns în Bulgaria spun că nimic nu este mai presus. Ce condiții oferă hotelierii pe litoralul bulgăresc?
Citeste si: George Buhnici a fost arestat în Bulgaria. Cine l-a ajutat să fie eliberat
Litoralul bulgăresc, un adevărat coșmar pentru unii români
Într-un grup de pe Facebook, destinat românilor care aleg să își petreacă vacanțele în Bulgaria, a apărut o postare cel puțin îngrijorătoare. O româncă, plecată cu familia pe litoralul bulgăresc pentru un concediu de opt zile, a mărturisit că meniul găsit în locația unde s-au cazat a fost limitat și mai deloc comestibil.
„ Vreau să vă scriu experiență noastră. În primul rând, vreau să subliniez faptul că nu recomand pentru familii cu copii mici. Am fost cu fetiță de 2 ani și nu a mâncat absolut nimic din mâncarea gătită. Erau mulți români cu copii în hotel care la fel, erau disperați că nu mănâncă copiii. Ciorbele, supele aveau un gust ciudat, necomestibil, puține feluri principale… de obicei făceau o tocăniță din carne de porc cu ardei și ou bătut peste, bucăți de pește prăjit (scria doar "Fish" pe etichetă), pui prăjit la tavă, mazăre, broccoli fiert, orez simplu, seara cartofi prăjiți- astea erau mereu la masă.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Aveau 3 feluri de carne, tot atâtea garnituri și salate. Pentru noi adulții e ok dar pentru copii deloc. Noi am cumpărat pentru o fetiță mâncarea de la o terasă, 7 leva- ciorbă de pui și 21 leva-șnițel cu piure de cartofi. În restaurant la hotel nu a fost niciodată așa ceva. Au făcut într-o seară sarmale, nu erau fierte, orezul era tare, mai făceau dovlecei gratinați, varza cu carne avea gust ciudat.
Seara au multe salate, fructele sunt la fiecare masă, prăjituri din comerț, unele sunt ok altele nu. Recomand să luați masă pe terasă, se vede și marea și pentru că în restaurant sunt muște...
„Mult praf și mizerie pe jos”
Dacă la capitolul mâncare lucrurile nu au stat atât de bine, românca spune că nici condițiile din camere nu erau absolut deloc normale. Deși a plătit o sumă considerabilă pentru a beneficia de o cameră curată, acest lucru nu s-a întâmplat. Camerista, spune ea, nu și-a făcut treaba, așa că a început ea acest lucru, chiar dacă se afla în vacanță.
„Despre cameră, mă așteptăm să fie mai mare pentru că am plătit pentru dublă superior. Era un pat dublu și o canapea. Mochetă pe jos, în baie și la intrare mizerie pe jos, am primit camera la ora 15 și baia era mizerabilă. Am curățat eu, luasem de acasă dezinfectanți pentru suprafețe, lavete.
Era mult praf și mizerie pe jos de mult nu au mai dat cu mopul în baie și hol. I-am dat bani cameristei, nu a făcut curat nici așa. Gunoiul îl lua zilnic, prosoapele la 2-3 zile, chiar dacă le lăsăm pe jos. Lenjeria de pat nu au schimbat-o niciodată”, a mai spus turista.