Banana bread cu caramel se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de banana bread cu caramel.
Rețetă de Banana bread cu caramel
Rețeta delicioasă de banana bread cu caramel, absolut minunata, se prepară în doar 8 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Banana bread cu caramel este de 15 minute
Timp de preparare – o ora
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Timp total – o ora si 15 minute
Rețeta de Banana bread cu caramel este pentru 4 persoane
Ingrediente – Banana bread cu caramel
- 2 căni de făină
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță scorțișoară
- O jumătate de linguriță sare
- 3 căni de cană zahăr brun
- O jumătate de cană unt, temperatura camerei
- 2 oua
- Un sfert de cană smântână
- 4 banane coapte, piure
- O linguriță si jumătate de vanilie
- O jumătate de cană zahăr brun
- 2 linguri de unt
- 2 linguri smântână groasa
- Un sfert de cană zahăr pudră
- O jumătate de linguriță sare
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare - Banana bread cu caramel
- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius și ungeți o tavă de copt cu unt si hârtie de copt.
- Într-un castron de mărime medie, amestecați făina, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara și sarea împreună. Pus deoparte.
- Într-un castron mare, bate zahărul brun și untul până devine cremos și apoi adaugă ouăle pe rând.
- Adăugați smântâna, piureul de banane și vanilia la amestecul de zahăr și bateți până se omogenizează.
- Adăugați încet ingredientele uscate la ingredientele umede până când se combină. Nu amestecați în exces.
- Transferați aluatul în tava de pâine pregătită și coaceți timp de 55-60 de minute sau până când o scobitoare introdusă iese curată. În timp ce pâinea se răcește, faceți glazura.
- Într-o cratiță mică, amestecați zahărul brun și untul și aduceți la fierbere la foc mediu. Continuați să gătiți până când zahărul s-a dizolvat complet, aproximativ 1 minut.
- Se amestecă smântâna groasă și se ia tigaia de pe foc. Adăugați zahărul pudră și sarea, amestecați până se omogenizează.
- Lăsați glazura să se răcească timp de 5 minute înainte de a o turna peste pâine.
Sfaturi pentru rețeta de Banana bread cu caramel
- Tava trebuie tapetata cu hârtie de copt, pentru a permite eliberarea ușoară a pâinii.
- Faptul că am renunțat la una dintre substanțele de creștere nu e singura modificare pe care am adus-o rețetei. Poate cea mai importantă este că s-a înlocuit făina de secară, din rețeta autentica, cu făină obișnuită. Așadar, e bine să rețineți că această rețetă de banana bread e destul de adaptabilă, se poate face și cu făină de secară sau cu făină integrală de grâu, in funcție de preferințe.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Kofta kebab. Tradiții culinare și rețete savuroase pentru a-ți încânta papilele gustative!