Kofta kebab. Tradiții culinare și rețete savuroase pentru a-ți încânta papilele gustative!

reteta de kofta kebab
Rețetă de Kofta kebab, un fel de mâncare din Orientul Mijlociu

Kofta kebab reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  kofta kebab. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos kofta kebab, preparat exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de Kofta kebab

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  kofta kebab, absolut delicioasă, în doar 5 pași simpli!

Timp de pregătire  – 20 minute

Timp de preparare  – 20 minute

Timp total  – 40 minute

Porții  – 6-8 bucăți

Ingrediente – Kofta kebab

  • un kilogram de carne de vită tocată
  • o jumătate de cană de pesmet
  • un sfert de cană de ceapă tocată mărunt
  • un ou (la temperatura camerei)
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat
  • 2 linguri de mentă proaspătă tocată
  • o linguriță de chimen măcinat
  • o linguriță de coriandru măcinat
  • o jumătate de linguriță de boia
  • o jumătate de linguriță de sare
  • un sfert de linguriță de piper negru măcinat
  • un sfert de linguriță de scorțișoară
  • ulei de măsline
  • 6-8 frigărui (dacă folosiți frigărui de lemn, le puneți în apă timp de 30 de minute înainte de utilizare)

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6-8 bucăți. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

cea mai buna reteta de kofta kebab
Rețetă de Kofta kebab, un fel de mâncare din Orientul Mijlociu[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Cremwusti în aluat, nu doar delicioasă, ci și ușor de făcut

Mod de preparare - Kofta kebab

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol  mare, în care vom combina un kilogram de carne de vită tocată, cu o jumătate de cană de pesmet, un sfert de cană de ceapă tocată mărunt, un ou (la temperatura camerei), 2 căței de usturoi, 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat, 2 linguri de mentă proaspătă tocată, o linguriță de chimen măcinat, o linguriță de coriandru măcinat, o jumătate de linguriță de boia de ardei, o jumătate de linguriță de sare, un sfert de linguriță de piper negru măcinat și

un sfert de linguriță de scorțișoară. Amestecați bine cu mâinile până când totul se combină uniform.

Pasul 2.  Împărțiți amestecul în 6-8 porții și modelați fiecare porție într-o formă rotundă, în jurul unei frigărui. Atenție însă! Trebuie să va udați mâinile cu apă pentru a nu se lipi carnea de mâini.

Pasul 3.  În continuare, vom preîncălzii grătarul sau tigaia la foc mediu-mare.

Ungem kebab-urile kofta cu ulei de măsline și puneți-le pe grătar sau tigaie pentru grătar. Gătiți kebab-urile kofta timp de 3-4 minute pe fiecare parte sau până când sunt fierte și rumenite pe exterior. Odată ce kebab-urile kofta sunt gata, scoateți-le de pe grătar sau tigaie și lăsați-le să se odihnească câteva minute.

Citește și: Lia începe să plângă din cauza lui Filip și a Corinei: „Îi place că e mai diferită”. Incredibil cum reacționează concurentul de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: De ce a murit, de fapt, Marco? Primele date despre moartea suspectă a tânărului de 18, găsit fără suflare de mama sa după ce a fost la o petrecere- stirilekanald.ro

cea mai simpla reteta de kofta kebab
Rețetă de Kofta kebab, un fel de mâncare din Orientul Mijlociu[Sursa foto: freepik]

Pasul 4.  Serviți kebab-urile kofta cu pâine pită, ceapă roșie și diverse sosuri, fie maioneză, fie ketchup. De asemenea, această rețetă se poate servi alături de o salată fresh cu legume, legume la grătar sau chiar și cartofi prăjiți sau un delicios piure de cartofi.

Pasul 5.  De menționat este faptul că puteți folosi carne de vită, miel sau o combinație a celor două pentru această rețetă. În plus, trebuie să vă asigurați că tocați mărunt ceapa și ierburile, astfel încât să se amestece bine cu carnea. Puteți adăuga, de asemenea, legume tocate, cum ar fi dovlecel ras sau morcovi, la amestecul de carne pentru un plus de aromă. Cu toate acestea, în cazul în care nu aveți un grătar sau o tigaie pentru grătar, puteți găti kebab-urile kofta în cuptor la 200 de grade Celsius, timp de 15-20 de minute sau până când sunt gătite.

Kofta kebab  este gata și se poate servi cald. Poftă bună!

kofta kebab
Rețetă de Kofta kebab, un fel de mâncare din Orientul Mijlociu[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Somon la grătar cu piure de cartofi, legume și sos, un preparat aromat și sănătos



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Terci sănătos de fulgi de ovăz cu fructe. Descoperă secretul unei alimentații sănătoase și delicioase!

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Ce se întâmplă cu Dan Petrescu, după ce s-a aflat că se confuntă cu probleme de sănătate! Daniel Pancu, dezvăluiri neașteptate după revederea cu antrenorul: „Am fost surprins…”

Horoscop 16 decembrie 2025: Amintirile care credeau că au fost îngropate ies la suprafață cu o tărie care le taie respirația. Acești nativi simt cum fiecare emoție neînchisă revine, zguduindu-le liniștea, iar DECIZIA DE AZI le poate aduc pace sau lacrimi

Cât costă pastrama de oaie și virșli, preparatele scoase la vânzare de sărbători, de către familia Sterp: „Am crescut cu ei.”

Surpriză de proporții în “Casa iubirii”. Cine a fost desemnat favoritul săptămânii în gala de duminică: „E o glumă?”

VIDEO El este bărbatul găsit carbonizat într-o mașină din Oradea. Polițiștii iau în calcul varianta sinuciderii


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies