Kofta kebab reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de kofta kebab. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos kofta kebab, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de Kofta kebab
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de kofta kebab, absolut delicioasă, în doar 5 pași simpli!
Timp de pregătire – 20 minute
Timp de preparare – 20 minute
Timp total – 40 minute
Porții – 6-8 bucăți
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente – Kofta kebab
- un kilogram de carne de vită tocată
- o jumătate de cană de pesmet
- un sfert de cană de ceapă tocată mărunt
- un ou (la temperatura camerei)
- 2 căței de usturoi, tocați
- 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat
- 2 linguri de mentă proaspătă tocată
- o linguriță de chimen măcinat
- o linguriță de coriandru măcinat
- o jumătate de linguriță de boia
- o jumătate de linguriță de sare
- un sfert de linguriță de piper negru măcinat
- un sfert de linguriță de scorțișoară
- ulei de măsline
- 6-8 frigărui (dacă folosiți frigărui de lemn, le puneți în apă timp de 30 de minute înainte de utilizare)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6-8 bucăți. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Rețetă de Cremwusti în aluat, nu doar delicioasă, ci și ușor de făcut
Mod de preparare - Kofta kebab
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol mare, în care vom combina un kilogram de carne de vită tocată, cu o jumătate de cană de pesmet, un sfert de cană de ceapă tocată mărunt, un ou (la temperatura camerei), 2 căței de usturoi, 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat, 2 linguri de mentă proaspătă tocată, o linguriță de chimen măcinat, o linguriță de coriandru măcinat, o jumătate de linguriță de boia de ardei, o jumătate de linguriță de sare, un sfert de linguriță de piper negru măcinat și
Pasul 2. Împărțiți amestecul în 6-8 porții și modelați fiecare porție într-o formă rotundă, în jurul unei frigărui. Atenție însă! Trebuie să va udați mâinile cu apă pentru a nu se lipi carnea de mâini.
Pasul 3. În continuare, vom preîncălzii grătarul sau tigaia la foc mediu-mare.
Pasul 4. Serviți kebab-urile kofta cu pâine pită, ceapă roșie și diverse sosuri, fie maioneză, fie ketchup. De asemenea, această rețetă se poate servi alături de o salată fresh cu legume, legume la grătar sau chiar și cartofi prăjiți sau un delicios piure de cartofi.
Pasul 5. De menționat este faptul că puteți folosi carne de vită, miel sau o combinație a celor două pentru această rețetă. În plus, trebuie să vă asigurați că tocați mărunt ceapa și ierburile, astfel încât să se amestece bine cu carnea. Puteți adăuga, de asemenea, legume tocate, cum ar fi dovlecel ras sau morcovi, la amestecul de carne pentru un plus de aromă. Cu toate acestea, în cazul în care nu aveți un grătar sau o tigaie pentru grătar, puteți găti kebab-urile kofta în cuptor la 200 de grade Celsius, timp de 15-20 de minute sau până când sunt gătite.
Kofta kebab este gata și se poate servi cald. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Somon la grătar cu piure de cartofi, legume și sos, un preparat aromat și sănătos