Somonul la grătar cu piure de cartofi, legume și sos reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de somon la grătar cu piure de cartofi, legume și sos. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos somon la grătar cu piure de cartofi, legume și sos, preparat exact pe gustul vostru. Explorează cum poți pregăti rapid și ușor un somon la grătar, îl poți servi cu un piure de cartofi fin și legume sănătoase.
Rețetă de Somon la grătar cu piure de cartofi, legume și sos
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de somon la grătar cu piure de cartofi, legume și sos, absolut delicioase, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 20 minute
Timp de preparare – 20 minute
Timp total – 40 minute
Porții – 4 persoane
Ingrediente – Somon la grătar cu piure de cartofi, legume și sos
Ingrediente pentru somon și piure
- 4 bucăți de somon
- 10 frunze de spanac proaspăt
- 9 roșii cherry
- 4 cartofi mari+ un cubuleț de unt
- 4 ridichi
- 2 linguri de ulei de măsline
- puțină verdeață (opțional)
- sare (după gust)
- piper negru măcinat (după gust)
Ingrediente pentru sos
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
- o jumătate de cană de iaurt grecesc
- un sfert de cană de mărar proaspăt tocat
- un sfert de cană de pătrunjel proaspăt tocat
- 2 linguri de capere, scurse
- o lingură de zeamă de lămâie
- o lingură de muștar
- sare (după gust)
- piper negru măcinat (după gust)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Paste cu somon afumat. Gustă și tu savoarea acestui preparat!
Citește și: Somon la cuptor cu sparanghel. Cum să prepari un festin culinar alături de roșii cherry!
Mod de preparare - Somon la grătar cu piure de cartofi, legume și sos
Pasul 1. În primul și-n primul rând, este nevoie să preîncălziți grătarul la foc mediu-mare.
Pasul 2. În continuare ne vom ocupa de cele 10 frunze de spanac, pe care le vom pune la fiert, cu sare și piper negru măcinat (după gust).
Pasul 3. A venit momentul să puneți cele 4 bucăți de somon pe o farfurie și să le condimentați pe ambele părți cu sare și piper negru măcinat (după gust).
Pasul 4. Într-un bol separat, amestecați o jumătate de cană de iaurt grecesc, un sfert de cană de mărar tocat, un sfert de cană de pătrunjel tocat, 2 linguri de capere, zeama de la o lămâie, o lingură de muștar și un praf de sare și piper negru măcinat (după gust). Sosul se lasă deoparte, momentan.
Pasul 5. Puneți bucățile de somon asezonate, direct pe grătarul încins și gătiți aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte sau până când sunt fierte și ușor rumenite pe exterior. În timp ce somonul se gătește, puneți cele 9 roșii cherry, condimentate cu sare și piper negru măcinat (după gust), pe grătar și gătiți aproximativ 5-7 minute.
Pasul 6. Odată ce somonul și legumele sunt fierte, scoateți-le de pe grătar și puneți-le pe farfurii. Așezați sosul pe farfurii și serviți cu roșiile cherry la grătar, piureul de cartofi, spanacul, câteva rondele de ridiche, iar rețeta este gata!
Pasul 7. De asemenea, de menționat este și faptul că puteți folosi orice tip de legume doriți pentru această rețetă, precum ciuperci, sparanghel sau chiar și vinete. În plus, somonul și legumele se pot găti și într-o tigaie pe aragaz sau la cuptor. Cu toate acestea, trebuie să fiți cu ochii pe somon în timp ce se gătește, deoarece gătirea excesivă poate face ca acesta să devină uscat și dur.
Somonul la grătar cu piure de cartofi, legume și sos este gata și se poate servi. Poftă bună!