Somon și creveți la grătar cu cartofi prăjiți. Bucură-te de aromele sănătoase ale mării!

reteta de somon si creveti la gratar
Rețetă delicioasă de Somon și creveți la grătar cu cartofi prăjiți

Somonul și creveții la grătar cu cartofi prăjiți reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  somon și creveți la grătar cu cartofi prăjiți. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cei mai gustoși creveți și somon la grătar cu cartofi prăjiți, preparați exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Somon și creveți la grătar cu cartofi prăjiți

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  somon și creveți la grătar cu cartofi prăjiți, absolut delicioase, în doar 10 pași simpli!

Timp de pregătire  – 30 minute

Timp de preparare  – 30 minute

Timp total  – o oră

Porții  - 4 persoane

Ingrediente – Somon și creveți la grătar cu cartofi prăjiți

Ingrediente pentru somon la grătar

  • 4 fileuri de somon
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de zeamă de lămâie
  • 1 cățel de usturoi zdrobit
  • sare (după gust)
  • piper negru măcinat (după gust)

Ingrediente pentru friptura de creveți

  • 500 de grame de creveți mari, decojiți și devenați
  • 3 căței de usturoi măcinați
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare (după gust)
  • piper negru măcinat (după gust)

Ingrediente pentru cartofii prăjiți

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

  • 4-5 cartofi mari, decojiți și tăiați
  • ulei (pentru prăjit)
  • sare (după gust)
  • piper negru măcinat (după gust)

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

somon si creveti la gratar
Rețetă delicioasă de Somon și creveți la grătar cu cartofi prăjiți[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Cotlet de miel, fraged și aromat

Mod de preparare - Somon și creveți la grătar cu cartofi prăjiți

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, este nevoie să   începeți prin a pregăti somonul. Îndepărtați orice oase și piele dacă este necesar, apoi clătiți cele 4 fileurile de somon cu apă rece și uscați-le cu prosoape de hârtie.

Pasul 2.  În continuare, veți avea nevoie de un bol mic, în care veți amesteca 2 linguri de ulei de măsline, cu 2 linguri de zeamă de lămâie, 1 cățel de usturoi zdrobit, sare și piper negru măcinat (după gust) până se combină bine. Atenție însă! Este nevoie să rezervați o parte din marinada de lămâie, pentru a o folosi mai târziu.

Pasul 3.

 A venit timpul să preîncălziți grătarul la foc mediu-mare și să îl ungeți cu un strat ușor de ulei. Imediat apoi, veți înmuia fiecare file de somon în marinada de lămâie, asigurându-vă că acoperiți ambele părți uniform. Acum veți   pune fileurile de somon pe grătar, cu partea mai groasă a fileurilor îndreptată spre partea cea mai fierbinte a grătarului. Atenție însă! Grătarul trebuie să fie bine încălzit înainte de a adăuga somonul.

Pasul 4.  Gătiți somonul aproximativ 4-6 minute pe fiecare parte sau până când se rumenește frumos și se prăjește la grătar pe exterior, dar rămâne încă suculent și fraged pe interior. Întoarceți fileurile cu grijă folosind o spatulă. Odată ce somonul este gata, scoateți bucățile de pe grătar și le lăsați să se odihnească 2-3 minute, iar marinata rezervată o veți stropi peste somon.

Pasul 5.  Acum a venit timpul să pregătiți creveții, mai exact cele 500 de grame. Scoateți cozile și clătiți creveții cu apă rece, apoi ii uscați cu prosoape de hârtie. Separat, într-un bol mic, amestecați 3 căței de usturoi zdrobit, cu 2 linguri de ulei de măsline, sare și piper negru macinta (după gust).

Pasul 6.  Preîncălziți apoi o tigaie pentru grătar, la foc mediu-mare și ungeți-o cu un strat ușor de ulei.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

cea mai buna reteta de somon si creveti la gratar
Rețetă delicioasă de Somon și creveți la grătar cu cartofi prăjiți[Sursa foto: freepik]

Pasul 7.  În continuare, înmuiați fiecare crevete în marinada de usturoi, asigurându-vă că acoperiți ambele părți uniform, apoi puneți creveții pe tigaia pentru grătar și gătiți timp de 2-3 minute pe fiecare parte sau până când se rumenesc frumos și sunt prăjiți pe dinafară, dar suculenți și fragezi pe interior. Odată ce creveții sunt gata, scoateți-i de pe grătar și lăsați-i deoparte.

Pasul 8.  Acum trebuie să curățați și să tăiați 4-5 cartofi. Ulterior, aceștia trebuie clătiți cu apă rece și uscați cu prosoape de hârtie.

Pasul 9.  Între timp, preîncălziți o friteuză sau o oală cu ulei la 190 de grade Celsius. Prăjiți cartofii în loturi, timp de 3-4 minute sau până când devin maronii și crocanți. Se scot din ulei folosind o lingură și îi așezăm pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie pentru a scurge excesul de ulei. Se presăra cartofii prăjiți cu sare și piper negru negru măcinat (după gust), cât sunt încă fierbinți.

Pasul 10.  Aranjați somonul la grătar și creveții pe farfurii, alături de cartofii prăjiți și un sos la alegere, iar rețeta este gata!

Somonul și creveții la grătar cu cartofi prăjiți  sunt gata și se pot servi. Poftă bună!

cea mai simpla reteta de somon si creveti la gratar
Rețetă delicioasă de Somon și creveți la grătar cu cartofi prăjiți[Sursa foto: freepik]

Citește și: Dovleacul, minunea pentru sănătate



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Rețetă de Mini gogoși a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Pe cât de mici arată, pe atât de delicioase sunt!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies