Cotlet de miel, fraged și aromat. bucură-te de o masă gourmet acasă

cea mai simpla reteta de cotlet de miel
Rețetă de Cotlet de miel, fraged și aromat

Cotletul de miel reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  cotlet de miel. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos cotlet de miel, preparat exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de Cotlet de miel

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  cotlet de miel, absolut delicioasă, în doar 5 pași simpli!

Timp de pregătire  – 30 minute

Timp de preparare  – 15 minute

Timp total  – 45 minute

Porții  – 8 persoane

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Ingrediente – Cotlet de miel

  • 1-2 kilograme de carne de miel (cotlet)
  • 4 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de zeamă de lămâie
  • 1 linguriță de sare
  • o jumătate de linguriță de piper negru măcinat
  • o jumătate de linguriță de boia de ardei dulce

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

În plus, această rețetă de cotlet de miel se va realiza în decurs de două zile, pentru că bucățile de carne trebuie să stea la marinat, peste noapte, pentru ca toate condimentele să pătrundă în carne, iar gustul să fie unul pe măsura așteptărilor.

Haideți să trecem la treabă!

reteta de cotlet de miel
Rețetă de Cotlet de miel, fraged și aromat[Sursa foto: freepik]

Citește și: Dovleacul, minunea pentru sănătate

Mod de preparare - Cotlet de miel

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, trebuie să începeți prin pregătirea cărnii. Așadar, vom avea nevoie de 1-2 kilograme de carne de miel, de preferat cotlet, de la care veți îndepărta excesul de grăsime.

Odată pregătite, cotletele de miel se vor așeza într-un bol de dimensiuni mari, peste care vom adăuga 4 căței de usturoi tocat, 2 linguri de ulei de măsline, 2 linguri de zeamă de lămâie, o linguriță de sare, o jumătate de linguriță de piper negru măcinat și o jumătate de linguriță de boia de ardei dulce. Amestecați bine, asigurându-vă că fiecare bucată de carne este acoperită uniform cu amestecul de condimente.
Cotletele de miel se lasă să se marineze în frigider timp de cel puțin 2 ore sau chiar peste noapte.

Pasul 2.  În momentul în care cotletele de miel au stat la marinat îndeajuns de mult timp, vom încinge grătarul la foc mediu și îl vom unge cu 2 linguri de ulei de măsline. Odată încins uleiul, scoateți bucățile de carne din marinadă și puneți-le direct pe grătar.

Atenție însă! Grătarul trebuie să fie bine încălzit înainte de a adăuga carnea, astfel încât să obțineți o crustă frumoasă la exterior, dar să rămână suculentă la interior. Cu toate acestea, în cazul în care grătarul nu este suficient de fierbinte, carnea va fi fiartă în loc de prăjită și nu va avea aceeași textură și gust.

Pasul 3.  Gătiți cotletele de miel timp de 3-4 minute pe fiecare parte sau până când sunt maronii și crocante la exterior, dar încă suculente și roz în interior.

Timpul de gătire poate varia în funcție de grosimea bucăților de carne și de preferințe.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

cea mai buna reteta de cotlet de miel
Rețetă de Cotlet de miel, fraged și aromat[Sursa foto: freepik]

Pasul 4.  După ce ați terminat de gătit carnea, scoateți-o de pe grătar și lăsați-o să se odihnească timp de 5-10 minute. Acest lucru va ajuta la menținerea cărnii suculente.

Pasul 5.  Înainte de a servi delicioasele cotlete de miel, puteți adăuga puțină sare peste carne, dacă simțiți că este necesar. Friptura de miel la grătar se servește de obicei alături de legume sau salate proaspete, cum ar fi roșii, castraveți, ceapă verde sau rucola, dar și alături de o porție generoasă de cartofi cu ierburi aromatice la cuptor, sparanghel și un sos la alegere, iar rețeta este gata!

Cotletul de miel  este gata și se poate servi cald. Poftă bună!

cotlet de miel
Rețetă de Cotlet de miel, fraged și aromat[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Kofta kebab, un fel de mâncare din Orientul Mijlociu



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Cremwusti în aluat, rețetă delicioasă și ușor de făcut. Deliciul într-un înveliș!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies