Pastele cu somon afumat se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de paste cu somon afumat.
Rețetă de Paste cu somon afumat
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar X pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute
Timp de preparare - o ora
Timp total - o ora si 30 de minute
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Rețeta este pentru 4 persoane
Citește și: Beneficiile dietei vegane. Ce spun studiile științifice
Citește și: Secretul energiei zilnice. Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci zilnic unt de arahide
Ingrediente
- 300 g paste
- 100 g somon afumat
- 250 g smântână pentru gătit
- câteva fire de ceapă verde
- Sare
- Piper negru măcinat
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Acum haideți să trecem la treabă!Mod de preparare
- Am pregătit fileuri de somon afumat. Am tăiat somonul în bucăți subțiri. De asemenea, toacă ceapa verde.
- Să începem cu pastele. Gătiți conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Într-o oala suficient de mare, adăugați aproximativ 1 litru de apă și 1/2 linguriță de sare la 100 g de paste. Așteptați până când apa începe să fiarbă.
- Pentru aceste paste cu somon afumat, folosim mereu smântână de gătit îndulcită sau frișcă naturală. Adăugați smântâna, sarea și piperul într-o oala și încălziți la foc mic. Dacă utilizați ceapă mai veche, începeți cu acestea. Se toacă mărunt și se prăjește în puțin ulei de măsline, apoi se trece la smântâna dulce și condimentele.
- Am adăugat și somonul afumat feliat. Nu îl prăjiți sau fierbeți, deoarece va deveni tare. Îl poți savura așa cum este sarea crudă afumată. Am amestecat cu grijă sosul de crema de somon și am adăugat pastele (al dente) și jumătate din ceapa tocata. Este foarte important să gătiți pastele în acest moment și să le adăugați direct din oală în oala împreună cu sosul. Nu spală pastele! Nu uitați să rezervați 1-2 linguri de apă în care ați fiert pastele! Am mai sotat pastele în tigaia cu sosul timp de 30 de secunde (la foc foarte mic). Pastele absorb bine smântâna, așa că, dacă este nevoie, puteți adăuga încă un polonic de apă clocotită.
- La final, am închis aragazul și am acoperit oală timp de 1 minut. Aranjați pastele pe o farfurie și presărați deasupra restul de ceapa verde. După acest pas, pastele cu somon afumat și sos cremos de smântână se servesc fierbinți imediat după gătire. Pofta buna!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.